Anglie

Anglie - země vyvolávající různé pocity a názory. Anglie, to jsou přátelští policisté, tzv. bobíci, pověstná anglická snídaně s ovesnou kaší a pomerančovým džusem, mystické staré legendy. Anglie rozhodně stojí za to, můžeme zde najít mnoho krásných míst, příjemně klidnou krajinu, ale i dramatické skalnaté pobřeží, moderní živá města se středověkými historickými jádry. Kulturních památek je v Anglii nepřeberné množství a historie mnohých z nich sahá až do temna starověku. Kromě toho nabízí Anglie také skvosty nádherné přírody, zajímavé hory, liduprázdné mořské pobřeží, rozlehlá vesnická panská sídla. Například hrabství Kent se přezdívá "zahrada Anglie", v jižním Sussexu se pasou stáda ovcí. V Devonu, Dartmooru a Exmooru se rozprostírají nekonečná rašeliniště. Srdcem Anglie je nazývána oblast Midlands, což je velká nížina v centru země. Pohoří Pennines je zase nazýváno "páteří Anglie". A na severu Anglie se rozkládá horská oblast Lake district, tvořící geologickou hranici se Skotskem. A v Anglii nesmíte vynechat návštěvu proslulých pubů (hospod). Anglii si budete moci prohlédnout, vyberete-li si poznávací zájezd do Anglie.

Windsorský zámek se tyčí na křídovém útesu nad řekou Temží v Anglii. Již 900 let patří k nejkrásnějším rezidencím a největším obývaným zámkům nejen v Anglii ale na světě. V Anglii je letním sídlem královské rodiny. Přítomnost královny oznamuje vlající královská zástava na tzv. Round Tower na prostředním nádvoří.

Bath je město v Anglii ležící v údolí řeky Avony, které má 85 000 obyvatel. Po více jak 2000 let se pojí historie tohoto města s horkými prameny a turistikou okolo nich. V roce 1988 bylo jmenováno UNESCEM jako místo světového dědictví (World Heritage site), jako jediné v Anglii i v Británii. Jako např. Florencii v Itálii, tak i Bath v Anglii lze nazývat architektonickým pokladem Anglie.

Oxford je jedno z nejznámějších měst v Anglii. Nachází se na soutoku Temže a Cherwellu. Temži zde nazývají Isis. Oxford má kolem 150 000 obyvatel. Je správním střediskem anglieckého hrabství Oxfordshire. Vzdálenost od Londýna je 85 km. Kromě toho, že je zde známá univerzita, je tu i rozvinutý průmysl (např. automobilka Rover). Oproti Cambridge je živějším městem.

Staré Salisbury alias Old Sarum bylo nepohodlné sídlo na příkrém kopci, s nedostatkem vody, pražilo do něj slunce a šlehal vítr, a tak duchovenstvo – které bylo navíc v té době na kordy s ostatními obyvateli hradu – požádalo roku 1220 papeže, aby se mohlo přesunout do nového Salisbury (které je dodnes oficiálně nazýváno Neš Sarum). Old Sarum se nachází 2 míle od nového města. Stará katedrála byla opuštěna a na novém místě postavena větší (1220 – 1258 v anglické gotice, její věž má výšku 404 stop či 123 metrů a je nejvyšší kostelní věží v Anglii.

Stonehengeje jedna z největších prehistorických zajímavostí v Anglii. Při stavbě pravděpodobně nejdříve vznikl kruhový val s příkopy (asi 3000 př. n. l.) kolem roku 2100 př. n. l. byl postaven kruh ze 60 „malých“ modrých kamenů (čedičových o hmotnosti 4 tuny, které byly dopraveny pravděpodobně z Walesu ze vzdálenosti 240mil/385km.

Město Warwick, které má okolo 22 tisíc obyvatel, je správním střediskem hrabství Warwickshire v Anglii. Nachází se na břehu řeky Avony okolo mohutného hradu. Pohromou pro město byl rok 1694, kdy zde řádil velký požár. Ve městě je mnoho ulic s překrásnými brázděnými domy. Jsou to zejména tyto ulice: North Gate Street, Mill Street, High Street, po které pojedeme. Na těchto stránkách naleznete podrobně zájezdy do Anglie.

Zájezdy do Anglie

Poznávací zájezdy do Anglie

Anglie, Wales, Skotsko

Anglie - Stonehenge

9-denní poznávací zájezd - Velká Británie,; termíny: červenec, srpen; cena: od 14 390 Kč

Tento zájezd nejen do Anglie nabízí zajímavý průřez Velkou Británií a také jejím hlavním městem - Londýnem. Program zájezdu neopomíjí ani historické památky staré Anglie, skotské hory, jezero Loch Ness ani zajímavá skotská města.

Paláce, zámky, hrady a zahrady Anglie + Londýn

Anglie

6-denní poznávací zájezd; termíny: srpen; cena: 9 990 Kč

Tento poznávací zájezd Vás zavede na zajímavá místa jižní Anglie. Prohlédnete si jedinečný Brighton, Hampton Court, Blenheim Palace, královské hrady a zámky včetně slavného Windsoru.

Velký okruh Skotskem a ostrov Skye

Windsor

12-denní poznávací zájezd; termíny: červenec; cena: 16 790 Kč

Skotsko je pro mnoho lidí pořád ještě zemí, o níž kolují vtipy - jejich hlavními tématy jsou údajná lakota tamních obyvatel a muži v sukních. Dalšími oblíbenými náměty o Skotsku jsou dudy a whisky. V rámci tohoto zájezdu navštívíte také některá místa v Anglii.

Jihozápadní Anglie, Cornwall a jižní Wales

Stonehenge

8-denní poznávací zájezd; termíny: červenec; cena: 12 990 Kč

Tato prazvláštní oblast Anglie má i svoji mýtickou historii v podání legend o králi Artušovi. Je to magický kout Anglie a Walesu, který charakterizuje rozmanité pobřeží (skalnaté pobřeží na jedné straně i Anglická malebná riviéra na druhé), divoký terén ve vnitrozemí s rozsáhlými vřesovišti i malebná městečka a přístavy.

Cornwall - po stopách krále Artuše a NP Dartmoor

Anglie

9-denní poznávací zájezd; termíny: červenec; cena: 15 990 Kč

Magický kout Británie charakterizují kilometry rozmanitého pobřeží. Vydejte se tedy s námi poznat keltský Cornwall, plný romantických příběhů, které jsou spjaty s králem Artušem. Poznáme výjimečnou oblast - civilizací nedotčené vesnice, romantická a tajemná vřesoviště, rybářské vesnice, rozervaná pobřeží, strhující výhledy, to vše v protikladu se životem v rušných městech Anglie.

Londýn a okolí

Anglie

6-denní poznávací zájezd; termíny: květen; cena: od 8 990 Kč

Pojeďte s námi poznávat a obdivovat Londýn v Anglii - hlavní město nejstarší evropské demokracie, které má svým návštěvníkům co nabídnout. Od jedinečných tradic, které se prezentují ve formě ceremonií po nesčetné historické památky a živou současnost. To vše nabízí Londýn v Anglii.

Výše uvedené zájezdy zakoupíte na našich hlavních stránkách www.ckmayer.cz