Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Zdůvodněný

Vysvětlený nebo odůvodněný. Toto slovo se používá, když je nutné vysvětlit nebo odůvodnit nějaký důležitý argument nebo rozhodnutí. Je to synonymum pro slova jako "ospravedlněný" nebo "odůvodněný".

Mýlka

Neúmyslná chyba, omyl, nesprávné jednání.

Vachrlatý

Slovo označuje předmět nebo povrch, který je pokrytý drobnými hrboly nebo rýhami. Vachrlatý může být například materiál, textil nebo kůže. Je to slovo, které popisuje nerovný a hrubý povrch.

Nevtíravý

nenápadný, podřadný. Slovo "nevtíravý" popisuje něco, co se nevynucuje na ostatních, není nápadné nebo nepříjemně dotěrné. Označuje to, co je spíše skromné a nenápadné, ale zároveň není podřadné nebo nevýznamné. Je to vlastnost, která může být považována za pozitivní, protože naznačuje schopnost respektovat soukromí a hranice ostatních.

Ubývání

Zmenšování, snižování nebo postupné ubývání něčeho. Může se jednat o pokles v počtu, objemu nebo kvalitě. V kontextu může být použito například pro popis poklesu počtu obyvatel, snižování ceny nebo postupného úbytku zdrojů.

Dohodnout se

dosáhnout dohody, sjednat společnou dohodu nebo rozhodnutí, narovnat situaci, vyřešit konflikt, dosáhnout shody nebo kompromisu.

Svátky

Dominik
04. 08.
Luděk
26. 08.
Gabriel
24. 03.
Martina
17. 07.
Regína
07. 09.
Dagmar
20. 12.

Obce

Grygov

PSČ: 78373

Lutín

PSČ: 78349 , 78342

Řevnice

PSČ: 25230

Hvězdonice

PSČ: 25724

Dolní Radechová

PSČ: 54911

Skorkov

PSČ: 58253

Cizí slova

Wolfhound [vulfhaund]

hrubosrsté plemeno psa původem z Irska používané k lovu šelem, irský vlkodav

Panychida

smuteční obřady v pravoslavné církvi; smuteční slavnost, tryzna

Anthelmintikum

ve farmakologii látka působící proti parazitickým červům

Poetika

nauka o výstavě slovesného díla; souhrn uměleckých prostředků typických pro jednoho autora, skupinu autorů nebo pro umělecký směr

Kaskáda

1. přirozený nebo umělý stupňovitý vodopád; 2. soustava vodohospodářských staveb na témže vodním toku; 3. spojení dvou i více strojů (přístrojů) nebo řada strojů (přístrojů) v sérii; 4. artistická produkce skoků, přemetů a pádů

Christianisace

pokřesťanštění, kristianizace

Latinský slovník

Prehendo

uchopit, zachytit, chytit, popadnout, vzít ; sklízet (úrodu) ; unést, uchvátit (osobu) ; zatknout, chopit se ; přivlastnit si, ukrást ; (alqm) vzít si koho, oženit se s kým, pojmout za manžela/manželku ;

Per vices

střídavě

Prodeo

postoupit

Sepulcrum

hrob, hrobka, pohřebiště ; náhrobek ; mohyla

Flaveus

(Pražák nic, MLLM nic)

Brutus

hloupý, těžkopádný, nerozumný, nejapný, blbý ; těžký, nehybný