Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Vyzískat

Získat něco, co dříve nebylo k dispozici. Tento termín se používá v kontextu získávání věcí nebo informací, které mohou být cenné nebo užitečné. Může se jednat o fyzické předměty, jako jsou peníze nebo vlastnictví, nebo o abstraktní koncepty, jako jsou znalosti nebo zkušenosti. Význam slova \"vyzískat\" může být také spojen s úsilím nebo prací, kterou je nutné vynaložit k dosažení daného cíle. Celkově lze říci, že význam slova \"vyzískat\" je spojen s něčím, co bylo získáno nebo získáváno aktivitou nebo úsilím.

Excitovat

Popis slova: Excitovat znamená vzrušit nebo rozvášnit. Je to sloveso, které se používá v kontextu silných emocí, jako jsou radost, nadšení nebo vzrušení. Může také znamenat zvýšit aktivitu nebo pohyb, například v nervovém systému. Slovo excitovat se používá při popisu stavu, kdy je člověk plný energie a vzrušení.

Protiprávnost

Jedná se o charakteristiku, která vyjadřuje nezákonnost, nepravost nebo nespravedlnost. Je to označení pro stav, kdy je něco v rozporu s právem nebo morálními principy.

Průměr

Průměr je statistický ukazatel, který vyjadřuje střední hodnotu v dané množině čísel. Jedná se o součet všech hodnot v množině dělený počtem prvků. Tento ukazatel slouží k vyjádření typické hodnoty v dané množině. Medián je dalším statistickým ukazatelem, který se vypočítává jako prostřední hodnota v uspořádané množině čísel. Aritmetický průměr a medián se mohou lišit v případě, že v množině existuje výrazný odlehlý prvek.

Protizákonný

Nezákonný, protiprávní, v rozporu se zákonem, nelegální.

Rival

Osoba nebo skupina, která soupeří s jinou osobou nebo skupinou o stejný cíl nebo zdroje. Může být považována za konkurenta nebo protivníka. Rivalita může být vztahem mezi firmami, sportovními týmy, politickými stranami apod. V některých případech může být rivalita zdravá a podporovat lepší výsledky, ale může také vést k nepřátelství a konfliktům.

Svátky

Emil
22. 05.
Simona
12. 12.
Emílie
24. 11.
Dana
11. 12.
Čestmír
08. 01.
Bohumila
28. 12.

Obce

Koberovice

PSČ: 39601 , 39459

Ostrov u Bezdružic

PSČ: 33036 , 33038

Hrčava

PSČ: 73998

Bošice

PSČ: 38481

Úsov

PSČ: 78973

Řitonice

PSČ: 29404

Cizí slova

Violoncello [violončelo]

smyčcový strunný hudební nástroj

Passo doble

společenský tanec španělského původu stylizující pohyb matadora v aréně

Chromatika

půltónová soustava, na které je založena melodika a harmonie

Efod

kněžské roucho; odznak hodnosti a úřadu kněze

Pendlovat

chodit, jezdit, pohybovat se sem a tam, kývat se

Mikroten

vysokotlaký, lineární, krystalický polyetylén

Latinský slovník

Sudo

potit se ; přen. zapotit se, dát si práci, lopotit se, namáhat se ; být vlhký, být zbrocen ; vypotit, potit co (ze sebe myšlenky apod.)

Biennium

dva roky

Iuvenio

dosáhnout, nalézt, přicházet

Sidereus

hvězdný, hvězdnatý ; zářící, třpytný

Proditor

zrádce, udavač

Ros

rosa ; kapičky, tekutina, která ukapává