Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Vychytralý

Chytrý, vynalézavý a obratný. Osoba, která dokáže rychle a snadno najít řešení problému, využít svého intelektu a promyšleně jednat. Je to člověk, který dokáže přemýšlet nad věcmi a najít způsob, jak dosáhnout svého cíle. Je to osoba, která má schopnost se vyhnout problémům a najít cestu ven. Vychytralý člověk je také schopen využít svého šarmu a slov, aby dosáhl svého cíle. Je to člověk, který má v hlavě neustále plno nápadů a dokáže je realizovat. Vychytralost je vlastnost, která může být užitečná v mnoha situacích a je důležitá pro úspěch v životě.

Výrobce

Výrobce je osoba nebo společnost, která vyrábí nebo produkuje zboží nebo služby, které jsou následně prodávány spotřebitelům. Je to tedy dodavatel, který vytváří určitý produkt nebo poskytuje službu. Výrobce může být také označení pro osobu, která se specializuje na výrobu určitého druhu produktu nebo na výrobu určitého typu zboží. V kontextu tohoto slova se tedy jedná o osobu nebo společnost, která je zodpovědná za výrobu určitého produktu nebo poskytování určité služby. Osoba nebo společnost, která vyrábí nebo produkuje zboží nebo služby pro spotřebitele.

Vylomenina

Slovo "vylomenina" označuje něco, co je vytvořeno nebo vytvořené zcela nové, bez logiky nebo smyslu. V tomto kontextu se jedná o výmysl nebo nesmysl, který nemá žádný reálný význam nebo účel.

Neopeřený

Bez peří, bez kouře, bez prošlých věcí.

Vegetarián

je osoba, která se stravuje pouze rostlinnými produkty a nepožívá žádné maso. Jedná se o životní styl, který vylučuje konzumaci jakéhokoliv druhu masa, včetně ryb a mořských plodů. Vegetariánka je žena, která se řídí tímto stravováním. Vegetariánský je přídavné jméno, které se vztahuje k jídlu nebo osobě, která se stravuje vegetariánsky. Vegetariánství může být motivováno různými důvody, jako jsou etické, zdravotní nebo environmentální. Tento životní styl se stává stále populárnějším a vegetariánská jídla jsou dnes běžnou součástí nabídky v mnoha restauracích a obchodech.

Premiér

Osoba, která stojí v čele vlády a má na starosti vedení země nebo státu. Může být označován jako ministr nebo guvernér, ale zároveň má vyšší postavení a pravomoci než ostatní členové vlády. Jeho úkolem je rozhodovat o důležitých politických otázkách a zastupovat zemi na mezinárodní úrovni.

Svátky

Věnceslav
13. 02.
Oto
26. 04.
Julie
10. 12.
Hedvika
17. 10.
Agáta
14. 10.
Zdeňka
23. 06.

Obce

Lednice

PSČ: 69144

Louňová

PSČ: 33601

Jivno

PSČ: 37371

Staré Hutě

PSČ: 68601

Běhařov

PSČ: 34021

Čečovice

PSČ: 34562

Cizí slova

Barkasa

malé plavidlo používané jako obsluha v přístavech

Casting [kástyng]

nabídka, výběr, konkurz na obsazení filmových a podobných rolí

Paradesantní

výsadkový, parašutistický; paradesantní vojsko druh pozemního vojska speciálně vycvičeného k vysazení ze vzduchu

Próté filosofia

první filozofie, základní východiska úvah o bytí

Mastopatie

nezhoubné onemocnění prsní žlázy provázené vznikem cyst

Baganče

těžká vojenská nebo pracovní obuv

Latinský slovník

Aditus

příchod, přístup, vchod

Aggrego

přidružit se

Balistarius

střelec z balisty, kamenometec, samostřelník ; kamenomet, balista ; konstruktér balisty

Tempore gratiae

toho času? [WEH překládá jinak]

Complex

druh, spojenec, společník, soudruh ; spoluviník, spolupachatel, komplic ; přívrženec, následovník, spojenec (celý tento význam MLLM: "partisan, sectateur")

Fructus

úrok