Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Vzedmutý

slovo, které popisuje něco, co se zvedne nebo vznikne v důsledku silného vzplanutí nebo vyburcování.

Přičlenit

Přičlenit je synonymem pro přidat nebo přiřadit. Používá se v situacích, kdy je potřeba něco přidat k něčemu již existujícímu nebo něco zařadit do určité kategorie nebo skupiny. V přeneseném smyslu může znamenat také připojit se k něčemu nebo se přidat k nějakému společenství. Přičleněním se tedy něco stává součástí něčeho většího.

Božství

Božství je označení pro bohy, bohyně a vyšší síly, které jsou uctívány a zobrazovány v různých náboženských tradicích. Jedná se o nadpřirozené bytosti, které mají být zdrojem moci, ochrany a řízení světa. Božství může být také chápáno jako symbolický výraz pro transcendentní a neznámé síly, které ovlivňují lidský život a osud. V mnoha kulturách je božství spojováno s božskou láskou, moudrostí, spravedlností a stvořitelskou silou. Popis slova.

Porušovat

nerespektovat stanovená pravidla nebo normy, jednat v rozporu s nimi.

Kaskadér

Kaskadér je osoba, která se specializuje na provádění akrobatických a rizikových kousků v divadelních představeních, filmech nebo televizních pořadech. Jedná se o čiperníka, který se dokáže pohybovat s lehkostí a obratností a provádět nebezpečné scény, jako jsou například kaskadérské kousky na motocyklu, autě nebo vysoké budově. Kaskadér je vytrvalý, odvážný a fyzicky zdatný profesionál, který musí být schopen plnit náročné požadavky režiséra a choreografa.

Cvičený

Slovo "cvičený" znamená, že někdo nebo něco prošel tréninkem nebo procvičením, a tím získal určité dovednosti nebo schopnosti. Toto slovo může být použito v různých kontextech, jako například pro popis zvířete, které prošlo výcvikem, nebo pro člověka, který je dobře trénovaný v určitém oboru. V tomto kontextu se jedná o popis slova "cvičený".

Svátky

Přemysl
16. 05.
Oleg
20. 09.
Vendelín
20. 10.
Vratislav
09. 12.
Zbyněk
16. 06.
Eliška
05. 10.

Obce

Čelechovice na Hané

PSČ: 79816 , 79841

Heřmánky

PSČ: 74235

Žáky

PSČ: 28601

Výšovice

PSČ: 79809

Čechtín

PSČ: 67507

Hamr

PSČ: 37806

Cizí slova

Žalm

náboženská píseň starohebrejského původu; teskná píseň nebo báseň

Filologie

1. obor zabývající se jazykem a kulturou nějakého národa; 2. nauka zabývající se textově kritickým rozborem literárních děl; 3. lingvistika, jazykověda,jazykozpyt

Frisbee [frizbí]

kolektivní sportovní hra s létajícím talířem

Potomanie

chorobná touha po pití, pijanství

Tenióza

střevní parazitární onemocnění vyvolané tasemnicí

Solární

vztahující se ke slunci, sluneční

Latinský slovník

Insinno

vedrat se, vniknout, vsunout

Suo sumptu

svým nákladem, na své útraty

Itero

cestovat

Dicens

s tím, že...

Calefio

(pas. od calefacio) být ohříván, ohřívat se

Caementarius

zedník