Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Pozastavit se

Zastavit se na chvíli a přemýšlet nebo se zamyslet nad něčím. Přestat dělat něco aktivního a věnovat se introspekci nebo reflexi.

Hulákat

vyjadřovat se hlasitě a prudce, obvykle v náznaku nespokojenosti nebo pobavení.

Pěvec

Zpěvák, který se specializuje na písně a balady. Pěvec je obvykle umělec, který vystupuje na veřejnosti a zpívá své písně pro publikum. Pěvec může být také označen jako bard nebo písník, což znamená, že má schopnost vytvářet a přednášet písně a básně. Pěvec může být také spojen s uměleckým výrazem a emocemi, které předává svým zpěvem.

Jalově

Bezvýsledně, neúčinně, bezúčelně.

Zapomínat

ZAPOMÍNAT je proces, při kterém se postupně vytrácí paměť na určitou informaci nebo událost. Jedná se o přirozený jev, kdy se vědomí stále přesouvá k novým věcem a staré se postupně vytrácí. ZAPOMÍNAT může být také záměrné, kdy se snažíme vypustit určitou informaci z paměti. ZAPOMÍNAT se může týkat různých věcí, jako jsou jména, čísla, události, ale také schopnosti nebo dovednosti.

Stařík

Muž ve vyšším věku, obvykle nad 60 let, který má mnoho zkušeností a je respektován pro svou moudrost a životní zkušenosti. Často se používá jako přívlastek pro dědu nebo staršího muže. Stařík je často spojován s klidem, mírem a rozvahou, ale také s křehkostí a zranitelností v důsledku pokročilého věku.

Svátky

Darina
22. 09.
Anděla
11. 03.
Zuzana
11. 08.
Prokop
04. 07.
Matěj
24. 02.

Obce

Velká Turná

PSČ: 38601

Stará Říše

PSČ: 58867

Potůčky

PSČ: 36235

Služovice

PSČ: 74728

Horní Bradlo

PSČ: 53953 , 53825

Sobůlky

PSČ: 69701

Cizí slova

Aspekce

zkoumání, prohlídka, inspekce

Komercializmus

obchodní duch, metody, zvyklosti; obchodní výraz

Skateboarding [skejtbórdyng]

jízda na skateboardu, skejtování

Zélotismus

přehnaná horlivost, fanatizmus, obv. náboženský

Kavita

dutina, vyhloubenina

Slovacismus

jazykový prostředek přejatý do jiného jazyka ze slovenštiny nebo podle slovenštiny v něm vytvořený

Latinský slovník

Proscribo

vypsat, vyhlásit, ohlásit, prohlásit, uveřejnit ; vyhlásit prodej, dát do prodeje, prodávat, pronajímat ; prohlásit někoho za zbavena statků, zabavit, konfiskovat majetek ; vyhlásit koho za psance, dát do klatby, proskribovat

Crudus

syrový, nezralý, nestrávený ; surový, nezpracovaný ; krvavý, surový ; nebílený, nebělený (o vlákně či tkanině) ; nepromyšlený

Fortunae

majetek

Coaeternus

souvěčný

Tenax

držící se čeho (neklas. alcis rei) ; pevný, silný ; zachycující nohy (neschůdný) ; tuhý, hustý, lepkavý, přilnavý, vazký ; pevný, stálý, houževnatý, vytrvalý ; neústupný, tvrdošíjný, urputný, zarputilý ; vzpurný ; šetrný, skoupý, lakomý ; trvalý

Jupan maior m.

velký župan