Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Oněmělý

Osoba, která není schopna slyšet nebo mluvit.

Ťapka

Ťapka je slovo, které označuje kopnutí nebo úder.

Určení

stanovit, určit, přesně specifikovat nebo vyjádřit nějakou informaci, hodnotu nebo skutečnost. Jedná se o proces, při kterém se zjišťuje nebo odhaduje určitá věc, aby bylo možné ji lépe pochopit nebo použít v konkrétním kontextu. V kontextu slova "určení" se jedná o akci nebo výsledek procesu stanovení něčeho konkrétního.

Slavit

oslavovat, chválit. Slovo "slavit" znamená vyjadřovat radost a vděčnost, připomínat důležitou událost nebo výročí a vyjádřit uznání a obdiv. Slavení může být spojeno s různými rituály, oslavami, dary a přípravami. Chválení znamená vyjadřovat uznání a obdiv k něčemu nebo někomu, vyzdvihnout kvality a úspěchy. Obě tyto činnosti jsou součástí lidského života a slavení a chválení mohou přinést radost a pozitivní emoce.

Determinovat

Stanovit, určit, rozhodnout. Slovo \"determinovat\" znamená dát něčemu jasný a přesný význam nebo určitý směr. V tomto kontextu se jedná o proces stanovení nebo určení něčeho konkrétního, například pravidel, postupů nebo cílů. Determinování je tedy činností, která nám pomáhá dosáhnout jasnosti a přesnosti v našich činnostech.

Nevlídnost

Nevlídnost je vlastností, která charakterizuje osobu, která se projevuje neúctivě a nelaskavě k druhým. Jedná se o projev chladnosti a nepříjemnosti vůči druhým lidem. Toto slovo vyjadřuje nedostatek soucitu a empatie, který může být pro ostatní velmi nepříjemný.

Svátky

Kryštof
18. 09.
Regína
07. 09.
Alexandra
21. 04.
Ema
08. 04.
Marcel
12. 10.
Vratislav
09. 12.

Obce

Řitka

PSČ: 25203

Petrohrad

PSČ: 44101 , 43985

Grešlové Mýto

PSČ: 67156

Myslinka

PSČ: 33023

Žerůtky

PSČ: 67971

Ohařice

PSČ: 50601

Cizí slova

Minimalizmus

1. minimal-art, druh abstraktního malířství 50. let 20. století; 2. hudební styl založený na exotických nástrojích, etnických postupech či experimentech

Metageneze

rodozměna

Sympatisovat

projevovat sympatii

Insekticid

chemický prostředek na ničení hmyzu

Segmentace

členitost, členění

Metroptóza

vyhřeznutí dělohy

Latinský slovník

Accuratus

důkladný, pečlivý, bedlivý

Zagrabiensis

záhřebský

Vestitus

oděv, šat

Demum

konečně

Conservo

schránčlovat

Fido

věřit, důvěřovat komu (alci, ale též re) ; mít důvěru ; osmělovat se, odvažovat se (s inf.) ; být přesvědčen, že