Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Námět

téma, myšlenka, předmět nebo obsah, který je základem pro vytvoření díla nebo projevu. Může být využit jako inspirace pro tvorbu uměleckého díla, literárního díla nebo filmu. V kontextu se jedná o abstraktní pojem, který označuje myšlenku nebo téma, které tvoří základ pro další tvůrčí činnost.

Kotvit

Popis slova, který se uvede v kontextu \"kotvit\", znamená připevnit nebo upevnit něco pomocí kotvy, například loď k břehu. Může také označovat přichycení nebo zajištění něčeho k určitému místu nebo pozici. Slovo \"kotvit\" může být použito i v přeneseném smyslu, například jako synonymum pro zakořenit se nebo zůstat na jednom místě.

Švihnout

Odstartovat nebo odpálit, jednoduchým pohybem se připravit k akci nebo spustit nějaký proces.

Světácký

Slovo "světácký" znamená lehkomyslný a zářivý. Je to charakteristika pro osobu, která je bezstarostná, uvolněná a má sklony k honbě za zábavou a vzrušením. Tento termín může být také použit pro označení něčeho, co je působivé, výrazné a okázalé. Je to slovo, které má pozitivní konotace, ale zároveň může být spojeno s nedostatkem zodpovědnosti a vážnosti.

Křížem

Křížem znamená v diagonálním směru, tedy od jednoho rohu ke druhému. V kontextu tohoto významu se jedná o směr, který vytváří kříž. Je to jednoduchý popis slova, který zahrnuje jeho význam v daném kontextu.

Kordon

Kordon je označení pro ohraničení nebo práh, který odděluje dvě oblasti nebo zóny. Může to být například policejní kordon, vojenský kordon nebo kordon na hranicích. Kordon může být také použit jako symbolická hranice mezi dvěma odlišnými světy nebo názory. POPIS_SLOVA

Svátky

Tereza
15. 10.
Martin
11. 11.
Bronislav
03. 09.
Rudolf
17. 04.
Barbora
04. 12.

Obce

Závist

PSČ: 67922

Kacákova Lhota

PSČ: 50601

Hraběšice

PSČ: 78815

Krahulčí

PSČ: 58856

Želetice

PSČ: 69637

Cizí slova

Ihrám

1. pokrývka hlavy indických žen;2. oděv mohamedánského poutníka na cestě do Mekky

Korso

hromadné procházení; místo takového procházení, promenáda

Grotta

přírodní nebo v renesančních a barokních zahradách umělá jeskyně

Konšel

radní, člen městské nebo obecní rady

Admitance

zdánlivá vodivost elektrického obvodu protékaného střídavým elektrickým proudem

Signore [siňore]

pán, muž

Latinský slovník

Moram interpono

zdržovat

Dubla

dvojitá přikrývka

Voluptas

rozkoš, slast, požitek, potěšení

Bladum

obilí (zejm. vymlácené), zrní ; osivo, zrno k osevu

Contumelia

urážka, hana, pohana, pohanění, potupa ; potupné zacházení, špatné zacházení, špatné nakládání s kým ; nepohoda ; zhanobení, zprznění ; chlípnost ; vzdor, pohrdání ; domluva, pokárání ; krutost (LMALB) ; podlost? (Thouz. fr. abjection Florencie 11,18)

Intra

uvnitř