Anika Vám to najde.

Už nás nebavilo hledat informace rozdrobené na desítkách stránek, které se dlouho načítají, nebo třeba na mobilu nenačítají vůbec. Proto vznikla Anika - trochu děvče, trochu robot, co Vám najde to, co hledáte a podá v přehledné a srozumitelné podobě... :)

Na stránkách neustále pracujeme, zlepšujeme je a rozšiřujeme o zajímavé informace.

Synonyma

Rekreace

Odpočinek, zábava, volný čas strávený aktivitami, které přinášejí uvolnění a zábavu. Rekreace je důležitá pro regeneraci těla i mysli, pomáhá nám odreagovat se od každodenního stresu a naplnit si baterie. Může se jednat o různé aktivity, jako například sport, cestování, relaxace v přírodě, kultura apod. Cílem rekreace je získat novou energii a odpočinout si, aby bylo možné se vrátit zpět k běžnému životu plným tempem.

Polknout

slovně vyjádřený pojem pro proces požírání, kterým se potrava dostává do trávicího ústrojí.

Pelech

PELECH je označení pro místo, kde spí zvířata. Může se jednat o měkké a pohodlné lůžko nebo kanape, který poskytuje zvířatům teplo a bezpečí. Pelech může být vyroben z různých materiálů, jako jsou peří, vlna nebo polštářky, a je obvykle umístěn v blízkosti majitele zvířete. Je to důležitý prostor pro odpočinek a spánek zvířat, a proto je důležité ho udržovat čistý a pohodlný.

Vypiplat

Vyhnout se, vyhýbat se. Popis slova v tomto kontextu: Slovo \"vypiplat\" označuje situaci, kdy se někdo vyhýbá něčemu nebo někomu, nechce se s tím setkat nebo se s tím nechce zabývat. Vyjadřuje snahu vyhnout se něčemu nebo někomu, ať už z jakéhokoli důvodu.

Jednobožství

JEDNOBOŽSTVÍ - Jednobožství je pojmem, který označuje monoteistické náboženství, tedy víru v jednoho boha. Jednobožství se vyznačuje tím, že uctívá pouze jednoho boha a nepřipouští existenci jiných božstev. V rámci jednobožství se také provádějí pouze jediné bohoslužby, které jsou určeny pro uctívání jediného boha.

Tupost

Tupost je stav, kdy člověk jedná nešikovně a blbě, nebo kdy je jeho myšlení omezené a neinteligentní. Tento termín může také vyjadřovat nedostatek citlivosti nebo empatie. V kontextu může být použit například jako popis chování nebo charakteru někoho, kdo je neohrabaný, nezkušený nebo nedostatečně inteligentní.

Svátky

Veronika
07. 02.
Zina
29. 11.
Kristián
05. 08.
Pavla
22. 06.
Jiřina
15. 02.

Obce

Braňany

PSČ: 43522 , 43401

Vysoká

PSČ: 58001

Přáslavice

PSČ: 78356 , 78354

Kněževes

PSČ: 25268

Cerekvice nad Bystřicí

PSČ: 50777 , 50801

Hulín

PSČ: 76824

Cizí slova

Ignotum per ignotum [ignótum per ignótum]

definování neznámého opět neznámým

Dionýsovský

smyslný, vášnivý, nespoutaný

Praenova [prénova]

stadium novy před vzplanutím

Mahárádža

indický panovník

Xylém

dřevo

Workholismus [vérkholizmus]

chorobná závislost na práci

Latinský slovník

Hida

(střv. anglosas.) lán (MLLM ; dle angl. "hide" dohledáno v LL, že je to půda o rozloze 60-120 akrů)

Frux

obilí, plodina, ovoce, plod

Inter

mezi (místně) ; v blízkosti, v dosahu ; vespolek, navzájem (inter nos apod.) ; mezi (časově) ; během, za

Paniculus

hrst slámy ; došek

Castitas

cudnost ; bezúhonnost, mravní čistota

Quieta movere

rušit klid