Apartmány Novalja - ostrov Pag - Chorvatsko

petak, 7. prosinca 2007.

Apartmány Novalja

Vítáme Vás na Chorvatsko ostrov Pag Novalja!
DOVOLENKA - Apartmány Toreta ***, 150 m od moře, klima, SAT-TV, bazén, grill, výhled na moře ...




Apartmaji Novalja


NOVALJA

Novalja – turistické středisko ostrova Pag, známé letovisko a místo četných turistů, nabízí možnost aktivního odpočinku s mnoha možnostmi. Městečko je situováno v zátoce otevřené k volnému moři a plné zeleně a středomořské vegetace. Přírodní krásy Novalje jsou nejvýraznější na jejích překrásných plážích (Zrće, Caska, Straško, Babe, Trinćel, Braničevica a Vrtić) které si vás získají svým čistým tyrkysovým mořem. Mezi nimi se zvlášť zdůrazňuje pláž Zrće jako jedna z největších a nejhezčích pláží na Jadranu. Kromé množstvi denních nabídek se tam můžete pobavit i v noci v některém z atraktivních nočních klubů. U pláže Straško je umístěn i stejnojmenný kemp (textil + FKK), se sportovním a zábavním strědiskem. Díky svým zvláštnim přirodním vlastnostem, ekologýckim standardům a zařízení, pláže Zrće, Straško a Planjka (Trinćel - Stara Novalja) získaly Modrou vlajku.

Novalja má dlouhou a bohatou minulost o čemž svědčí četné pozůstatky antických staveb. Jednou z nejznámějších je jedinečný 1042 m dlouhý podzemni antický vodovod z 1. století ("Italova dira"), vytesán lidskýma rukama do živého kamene. Tímto vodovodem kdysi tekla voda z novaljského pole do Novalje. Zbytky tří raněkřesťanských bazilik, relikviář z 4. stol. n.l., kosteliků ze středověku a ostatni četné nálezy jsou svým způsobem pečeti které svědčí o nepřerušované niti života na tomto území.

Den 13. červen - svátek Sv. Antona, který se zároveň slaví jako Den města Novalje, je považován za počátek Novaljského kulturního léta, v rámci kterého jsou organizovány četné kulturně-umělecké a zábavní akce.
Díky geografické poloze Novalje je nabídka výletních programů veliká. Od jednodenních výletů lodí na ostrovy Rab, Lošinj, Silba a Olib, po návštěvu města Zadaru i národních parků Kornati, Krka, Plitvická jezera, Paklenica a Severní Velebit.

K úplnému zážitku a spravédlivemu vztahu vůči všem smyslům vám nabízíme některou z domácích specialit. Známé pažské jehněčí, ryby a jídla z mořských plodů jsou výborným doporučenim. A především - pažský sýr!

Večerní vycházky a zábavu do pozdních hodin můžete najít v některém z blízkých disco a nočních klubů, zvláště na pláži Zrće.
Novalja je také nazývána chorvatskou Ibizou. Diskotéky na pláži, bary otevřené 24 hodin denně a spousta dalších možností zábavy - to je to čím Novalja láká mladé lidi z celé Evropy.

Zřídka návštěvníci, kteří byli v Novalji, tu byli jen jednou, protože Novalja je – přijet, vidět a opět se vrátit!
Pro příjemnou dovolenou a nezapomenutelné zážitky je Novalja pravou volbou.
Vítejte u nás!


OSTROV PAG

Ostrov Pag je jeden z největších Jaderských ostrov: s 285 km2 pátý podle velikosti, a s 270 km členitého pobřeží je ostrov s nejdelší pobřežní čárou na Jadranu, přeplněnou zálivy, zátokami, mysy a plážemi. Ostrov je mimořádný svou vegetační lokalitou v které téměř nejsou stromy. Pag největší říše skaliska zpřetínané dlouhými kamennými zdmi zděnými na sucho, ve kterém roste tenká tráva, nízké aromatické rostliny, šalvěj lékařská a smil. Právě ty aromatické rostliny jsou základem stravování pažských ovcí na skalisku a ty dávají zvláštní chuť známém pažském sýru.

Na ostrov Pag lze přijet za dvou směrů. Trajektem, linka Prizna - Žigljen, během letních měsíců jezdí ve dne v noci, zatímco mimo letní sezónu jezdí podle jízdního řádu. Druhý směr příjezdu na ostrov Pag je přes most na jižní straně ostrova.

Apartmány Novalja

Apartmani Novalja - Apartmaji Novalja

Klúčové slova: apartmany novalja ostrov pag chorvatsko, apartmany novalja, apartmany, novalja, ostrov pag, chorvatsko, apartmany chorvatsko, dovolená v Chorvatsku, dovolená Chorvatsko, Jaderské moře, ubytování, ubytování apartmany, ubytování Novalja, ubytování Chorvatsko, Zrće, Straško, kemp Straško, Planjka, Stara Novalja, Caska, Gajac, Kvarner, Kvarnerská riviéra, Dalmácia, privátní apartmány, ubytovanie v Chorvátsku, ubytovanie Chorvátsko, dovolená, cestování, zájezdy

Apartmány Novalja - ostrov Pag - Chorvatsko