Aku baterie, baterie do aku vrtačky 

16 položek

Odhodlání vyrobit si něco vlastníma rukama je báječné rozhodnutí, vlastní dílko vždycky přináší radost. Elán a nadšení ovšem není všechno. Je zapotřebí být předem připravený – zkontrolujte si vybavení domácí dílny a dokupte všechno, co v ní chybí. Je nepříjemné pustit se do práce a s hrůzou zjistit, že nemůžete najít ten správný vrták do vrtačky, že vám chybí ta která velikost šroubováku anebo klíče. Mějte to v patrnosti a pravidelně revidujte.

K běžnému ručnímu nářadí se dnes zcela automaticky řadí i aku nářadí. Tím nejběžnějším a používaným v podstatě v každé domácnosti jsou aku vrtačky. Existuje jich celá řada, mnoha světových značek. Jedno mají ale všechny společné – dojde-li jim šťáva, zůstanou mlčky a nečinně ležet v bedně a vaše pracovní odhodlání vezme za své. Proto je nanejvýš důležité pečlivě zkontrolovat i baterie do aku vrtačky. Jejich výběr se řídí typem a značkou přístroje. Při nákupu správné aku baterie je potřeba sledovat celkové napětí a typ patice A, B nebo C. Takže například volíme baterie do aku vrtačky 18V anebo baterie do aku vrtačky 14.4V. Baterie musí být vždycky kompatibilní s přístrojem, tomu je rozhodně nutné se věnovat zvlášť pečlivě. Vlastníte-li například přístroj značky Makita, zcela logicky budete vybírat baterie do aku vrtačky Makita. Pokud máte doma vrtačku Bosch, koupíte si baterie Bosch.

Každopádně na kvalitní baterie nezapomínejte. Pokud si nejste jisti, poraďte se s odborníky a specialisty – rádi vám s výběrem pomohou. Nákup baterií určitě nepodceňujte. A mějte na paměti, že tak jako všechno ostatní i aku baterie mají svou životnost. Časem přestanou fungovat na sto procent a je potřeba je vyměnit. A pak už jen, dokonale připraveni, hurá do práce!