Vítejte na webu pro všechny kuchařky a kuchaře

On line kuchařka plná domácích receptů.

 

Na webu jsou umístěné on line recepty na česká a slovenská jídla. Recepty českého a slovenského původu, recepty na výtečné omáčky i domácí polévky. Vaříme z masa i vegetariánskou stravu

Hledáte nějakou chutnou inspiraci na oběd nebo na večeři ?

Vyberte si z receptů na masová jídla, z klasických i netradičních českých a slovenských polévek, ze salátů i staročeských specialit

Recepty pro všechny. Přejeme Vám dobrou chuť.. 

 

  

Ideální zařízení Vaší kuchyně 

 

Kuchyň - naše každodenní pracovna - má být účelně zařízena. Nevhodně sestavený nábytek snižuje výkonnost a prodlužuje dobu přípravy jídla, protože kuchařka musí neúčelně přecházet od skříně s nádobím ke sporáku, od stolu k mičce ( dřezu s vodou ). Proto je nutné, aby vedle dřezu s přívodem teplé a studené vody byla odkládací deska, na které potraviny před umíváním čistíme. Vedle desky má být pracovní stůl a sporák. Nemáme-li pracovní stůl s prostorem pro uskladnění nádobí, spojíme alespoň dřez se sporákem deskou opatřenou umakartem. Nad pracovní stůl patří velké úložné prostory, na odkládání veškerého kuchyňského nádobí a ostatních potřeb. Zásadně ukládáme zvlášť nádobí, v nemž vaříme, a zvlášť nádobí určené ke stolování.

Velkou kuchyň určitě rozdělte na část pracovní a část jídelní. K přepažení kuchyně se dobře hodí skříně na nádobí tzv kredence a to zejména spodní části s úložnými prostory. Horní plochu těchto skříní využijeme na odkládání hotových jídel před stolováním. Tyto plochy se také dají využít jako vkusný bar. 

Kuchyňské spotřebiče volíme podle plochy kuchyně a podle počtu osob v rodině. Malý kuchyňský kout je vhodné opatřit pouze varnou plotýnkou doplněnou mikrovlnou troubou ( nejlépe opatřenou grillem ), ovšem tato varianta je vhodná pouze pro malý počet osob v rodině. Také ostatní kuchyňské náčiní pořizujeme s rozmyslem. Jde nám o úsporu času a námahy, a proto dáváme přednost elektrickým spotřebičům před ručními strojky. 

 

  

Jak měříme 

 

Šálek - šálek na bílou kávu nebo sklenka od hořčice ( v odměrce 2 dcl. ).

Lžíce - ( myslíme tím polévkovou ) - sypkých přísad nabíráme vrchovatou ( asi 25 g ) - tuhého másla nabereme jako těsto na nok nebo škubánek velikosti malého vejce.

Lžíce rovná - bývá v předpise zvlášť uvedeno. Sypké přísady zarovnáme na lžíci nožem.

Lžička - Plná kávová lžička ( asi 7 g ).

Lžička rovná - nožem zarovnáme povrch.

Na špičku nože - na nůž se zaoblenou špičkou.

Špetka - sypké přísady nabereme do dvou prstů.

 

 

Tagy

Online kuchařka, recepty, rychlé recepty, horoskopy, levné recepty, vaření, věštění z karet, vaříme, drby, česká jídla, slovenská jídla, zprávy, vánoční recepty, recepty na velikonoční jídla, recept na dobrou omáčku, recept na dobrou polévku, sváteční, novinky, recepty na silvestra, české speciality, slovenské speciality, kosmetika, dezerty, vánoční cukroví, kadeřník, svíčková na smetaně, gelové nehty, domácí guláš, hovězí, vepřová, kuřecí, dovolená, vegetariánské recepty, jídla, cestování, modeling, casting, seznamka, společníci, diety, dieta, vaříme, jak vařit

 

 

Tato stránka je optimalizovaná pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače v ČR i zahraničí a je zaregistrovaná ve stovkách internetových katalozích!

Tato stránka je velmi kvalitně optimalizována pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače - servery , které se nacházejí v ČR a zahraničí. Jde např. o vyhledávače Google.com, Centrum.cz, Atlas.cz, Jyxo.cz, Yahoo.com,Seznam.cz a mnoho dalších.
 

TOPlist

Anketa

Jaké je Vaše oblíbené jídlo ?

Gulášek (987)

Celkový počet hlasů: 5000