Copywriterove.cz - Markéta Kuchařová

Není dneska pěkně?

Jsem Markéta

šílenec

a váš nový copywriter

O mně a tobě

Jsem Copy. Copywriter. Texty tvořím, škrtám a přepisuji už od vysoké, tenkrát mě bavilo psát diplomky cizím lidem, opravovat je a korigovat. Dneska nejvíc ulítávám na web copywritingu a psaní produktových textů. Asi proto, že se můžu pořádně vyřádit. Baví mě vymýšlet koncepce webů - jejich vzhled i obsah. Někdy poptávky webových textů končí tím, že nakonec tvořím celý web od začátku. Uff.

Zatím jsem se totiž neodvážila jít cestou specializace, ale v poslední době ujíždím na newsletterech a sociálních sítích. Možná u toho i zůstanu. Snažím se udržovat psaním knižních recenzí a zachycovat svoje copy zkušenosti na blogu. Od klávesnice odbíhám učit kytaru na ZUŠ, kde nutím děti počítat do čtyř. Někdy pochybuji o tom, že 2 x 2 = 4. V létě hraju na ulici a modlím se, aby mě nikdo nepřistihl. V mezičasech sním o vlastním e-shopu, rozšíření týmu, COPY metodě a literární kariéře. Tenhle rok chci dohonit nejlepší české copywritery a tak čtu a píšu, čtu a píšu. Čtu. A myslím si, že

COPY spasí svět.

A co si budem povídat, jsem tu pro ty, kteří nemohou do textů nacpat desetitisíce. Pro ty jež zklamala práce mediálních agentur. Pro ty, co se znechuceni zbytečnými analýzami vrátili zpět ke své zkušenosti a intuici. Toť mé poselství.

Copy služby

Jak začneme a kdy se sejdeme v cílové rovince?

Sdělte mi informace, své záměry a cíle. Texty zpracuji tak, aby splnily svůj účel, vyprávěly, potěšily i provokovaly. Počítejte s tím, že vystihnout potřeby i přání vašich zákazníků, není nic jednoduchého. Tvorbě textu vždy předchází analýza i obsahová strategie. Budeme diskutovat, přemýšlet a přít se. To všechno proto, abychom zkušenost vašich zákazníků a váš záměr přetavili v pár pěkných slov, které vám vydělají peníze.

Jak je to doopravdy? Napíšete mi e-mail. Mrknu na to v jakém stavu je váš web, udělám si představu o tom, co chcete vytvořit. Navrhnu řešení, které zkorigujete. Potom zformulujeme první zadání. Pak rozsvítím lampičku nad svým psacím stolem, dám si ruku na čelo a zeleným perem sepíšu, co mě napadne. V případě, že budete s prvním textem spokojeni, pokračujeme ve spolupráci. Plácneme si?

Texty pro e-shopy

Paráda. Už vás otrávily sterilní texty od dodavatele, které má na webu každý druhý. Popis produktů totiž potřebuje šťávu. Přilejte zákazníkovi pěkně kapku po kapce trochu nebeského odvaru, kterému se říká DOBRÉ COPY. A dokažte mu, že předmět, který hledá je ten váš. Předejte náboj, myšlenku i emoci v jedné větě. V té, kterou napíšu za vás.

Texty na web

Co takhle mít na webu slova, díky kterým si vás lidé zapamatují? A díky kterým se na váš web rádi vrátí? Webové texty i weby tvořím vždy s ohledem na UX a SEO. Promýšlím strukturu i netextový obsah. Zní to abstraktně? Představte si produktovou stránku, je na ní jenom text?

Texty do blogu

Špatné texty jsou si podobné a ty dobré jsou dobré unikátním způsobem. Skvělým firemním blogem zbavíte nedůvěry nejednoho zákazníka, posílíte svou značku, poskytnete informace a zalíbíte se vyhledávačům. Představte si, že na svém firemním webu máte magazín, který vaši zákazníci rádi čtou. Ženy si o něm na pavlači povídají. Zajímají je vaše názory, rady i tipy. Udáváte trend. Utopie?
Se strategickým COPY změňte vizi v realitu.

PR články

Už jste někdy koupili PR článek za 50 Kč? Stálo to za houby, že jo? Zkuste své PR vzít trochu vážně. Promyslete, co a jak chcete komunikovat. Nechte si napsat text pro on-line i tištěná média.

E-mailing

Znáte takové ty e-maily, které vás ve vaší schránce obtěžují? Tak takové moc nemusím. Tvořím newslettery, autorespondery, direct maily, přáníčka i poselství, která dobře vypadají, rychle se načítají, zákazníky potěší a ještě vám za ně poděkují.

Slogany

Někdy člověk vymyslí dobrý slogan při nákupu v Bille, jindy jich nad stolem vymyslí padesát a žádný z nich nestojí za to. Sloganotvorba je disciplína těch nejlepších. Mohu se o krátké texty i slogany alespoň pokusit.

Texty na sociální sítě

Sociální sítě patřím mikropříběhům. Ukažte, že umíte vyprávět. Pomohu vám s tvorbou postů, celkové koncepce i správou vašich profilů.

Bannery, PPC reklama etc.

RAZ, DVA, TŘI klikni SEM. No, tak takhle to asi nemá vypadat. Ale vy máte na výběr: psát texty k bannerům, infografice a reklamě jak se vám zlíbí, nebo to probrat se mnou.

Copywriting

Určitě vás zajímá, co dělám nejčastěji. Válení u televize jsem ze statistik vyňala. Poradila mi to moje máma.

Newslettery
E-shopy
PR články
Weby

Webcopywriting

Odborné texty

Recenze

Na čem pracuji?

V této sekci uvěřejňuji projekty - recenze, texty - na kterých právě pracuji.
Hned jak strhnu cílovou pásku přidám s požehnáním klienta odkaz.

Recenze: Tvé překrásné já

Texty kategorií pro inzertní server

Recenze: Jak na úspěšný a výdělečný internetový obchod.

Recenze knihy Copywriting: Pište texty, které prodávají

Recenze: Pište správně česky

Recenze: Jazykové jednohubky

Landing page: sázkový portál

Napište mi dopis

Jsem staromódní. Dopisy mám nejradši. Na e-mail a zprávu z formuláře vám odpovím záhy. Za to s telefonem jsem na tom bídně. Někdy ho hledám i tři dny. Většinou až návštěva mi jej pomůže vylovit z útrob mé ložnice. Ale zkuste to!