Frézovanie a vložkovanie komína

odborné montáže po celej SR

Frézovanie a vložkovanie komína

Frézujeme a vložkujeme komíny po celom území Slovenska. Frézovaním vyriešite takmer všetky problémy, ktoré môžu nastať pri dožitom, alebo problémovom komíne. Frézovaním zväčšíte vnútorný priemer otvoru-prieduchu a dosiahnete tak bezproblémovú prevádzku na ďalšie roky.

Kedy je možné komín frézovať

Frézovanie komínov je vhodné ak meníte krb, kotol, alebo osadzujete akýkoľvek nový spotrebič, ktorý je nutné namontovať na komínový prieduch väčší ako 150 mm. Vyfrézovaním taktiež odstránite prienik dymu do obytných častí, pretože komín po frézovaní je možné používať len vyvložkovaný. Vložkuje sa prevažne z nerezového materiálu triedy 1.4828 a 1:4404 o hrúbke 0,6 – 0,8 mm, alebo až 1mm hrubostennou vložkou.

Frézovanie komínov sa ďalej účinne využíva ak máte komín silne zadechtovaný a nie je možné dôkladné vyčistenie, alebo ak má komín slabý ťah zapríčinený akýmkoľvek problémom. Zväčšením prieduchu a jeho vylvložkovaním tieto problémy odstránite. Ďalej je frézovanie komínov účinné hlavne kvôli cenovej hladine, ktorá je lacnejšia ako výstavba nového komína.

Ako sa frézuje komín

Frézovanie je možné aplikovať na tehlovom, keramickom, šamotovom, ale aj betónovom komíne. Frézuje sa od priemeru 160 mm až do 240 mm. Najčastejšie sa používa priemer 180 až 220 pre osadenie vložky s priemerom 160, 180, alebo 200 mm. Frézovanie je podmienené bezpečnostným dôrazom na statiku komína a tak je možné odfrézovať maximálne 1/3 z komínovej steny.

Dbajte na to že frézovanie je len jedna časť pracovného postupu rekonštrukcie komína. Tá druhá a dôležitejšia je vložkovanie, ktoré musí byť vykonané odborníkom a v rámci SK noriem. Naša firma Vám ponúka komplexné riešenie pri takejto rekonštrukcii a samozrejme zabezpečujeme aj revízie po odvedení všetkých prác.

Frézovanie komína v tehlovom komínovom telese

Ukážka vyfrézovaného komína