Hieroglyf.n-games.eu
 
 
Hlavné menu
Index stránky
Abeceda
Číslice
Zlomky
Slová
Slovné spojenia


Rozšírené
Download
Tvorca

Linky stránok
El Salvador
Peru
Mexiko
Slovenčiny
EgyMaya projekt


 

 


 

Vitajte na stránke mini náhľadu prekladu hieroglyfov  - HIEROGLYF.n-games.eu

   Hieroglyfov a národov používajúcich rôzne formy hieroglyfov bolo na tomto svete mnoho. Najznámejšie sú ale tie egyptské. Možno preto, že majú najväčšiu hodnotu ako pre laika tak aj pre archeológov. Staroegyptská kultúra je veľmi nádherná a záhadná. Už pár storočí fascinuje celý svet. Fascinuje aj vykrádačov hrobiek, ktorý okrádajú mŕtvych faraónov a ani po smrti im nedajú pokoj. často sa stávalo, že vykrádači hrobiek pôsobili aj pár dní po pohrebe kráľa, čiže nieje to len súčasný problém. V Egypte žijú rodiny, ktoré sa chvália svojim vykrádačským rodokmeňom. Ak sa však predsa niečo podarí nájsť, čo i len malá soška, je to vždy dôvod na oslavu. O to väčší dôvod je, keď sa nám podarí preložiť prípadný nápis alebo podpis. Pri prekladaní takéhoto predmetu sa akoby prekladateľ vracal v čase a dozvedal sa, čo sa dialo pred 5 tisíc rokmi. Komu povodeň zabila kravu, kto sa oženil s kým alebo kto zabil koho... napríklad.
    Tu si môžete pozrieť pár informácií ako sa asi prekladajú niektoré zo znakov a čo znamenajú. Musím vás však upozorniť, že staroegyptština je jazyk, ktorý prechádzal mnohými zmenami a jeho výslovnosť  sa v originálnej podobe úplne nezachovala, takže nemôžeme s istotou tvrdiť, že sa dokážeme naučiť staroegyptsky. Jazyk to bol vskutku ojedinelý a zaujímavý. Tvrdá výslovnosť pripomínajúca arabčinu a predsa to nebola arabčina. Nevysvetliteľná osobitosť... Ja sa za odborníka na staroegyptštinu nepovažujem. Ak by som sa jej chcel venovať, zabralo by to mnoho času, úsilia ale hlavne nervov.


TT

o kultúre Egypťanov sa viac dočítate na www.egymaya.n-games.eu alebo stránky o zaujímavostiach zo sveta nájdete na Zaujimavosti.net. Pri obľúbenosti Egypta sa možno radi venujete cestovaniu. Potom odporúčame stránky cestovanie.biz Mimo tému: niečo o inom druhu zábavy nájdete na: Skvělá hra texas holdem poker a mnoho dalších ti nabídneme v našem online kasinu. Zahrej si poker turnaje, kde správná cesta k vítězství může být i strategie heads up.





Zaujímavé linky

slovenciny.com
n-games.eu

google.sk
centrum.sk