Ubytování v Praze | Hotel Ehrlich

EHRLICH

Zde nás můžete sdílet na:

Hotel Ehrlich

Hotel Ehrlich**** nabízí moderní ubytování
v lokalitě Prahy 3 - Žižkov, která je typickou městskou čtvrtí. Dopřejte si komfortně vybavené pokoje v autentické pražské oblasti.

Hotelová snídaně

Nabízíme bohaté bufetové snídaně.
Za cenu 230,- Kč/osoba.

Od 7:00 do 10:00 hodin

Ještě výhodněji

Zarezervujte si pobyt na více jak 3 noci
a obdržíte slevu 10%.
Rezervujte pobyt přímo z našich stránek a obdržíte
slevu ve výši 7%.

Informace

Příjezd: pokoje jsou k dispozici
od 14:00 hodin.

Pozdější příjezdy nám prosím hlaste předem!

Odjezd: prosíme opustit pokoje
do 10:00 hodin.

Wi - Fi

Kvalitní internetové bezdrátové připojení je v celém objektu hotelu a je v ceně pobytu.

Ubytování

Máme přívětivé ceny.

Vhodné pro single cestovatele, business klienty a pracovní cesty, mladé páry či přátele.
Ubytujte se v jednom z našich 43 pokojů. Každý z nich je vybaven a koupelnou se sprchou, anebo vanou u pokojů typu Superior.

Platby kartou

Akceptujeme platby v hotovosti či kreditní kartou (American Express, Visa, MasterCard, JCB).

  |   hotel-ehrlich-praha-ubytovani-platby   |   hotel-ehrlich-praha-ubytovani-platby   |   hotel-ehrlich-praha-ubytovani-platby

| hotel-ehrlich-praha-ubytovani-platby | hotel-ehrlich-praha-ubytovani-platby | hotel-ehrlich-praha-ubytovani-platby

Komfortní pobyt

Ubytujte se v krásných klimatizovaných pokojích v populární lokalitě.

Okružní jízdy

Nabízíme široký výběr okružních jízd – soukromých i s průvodcem. Krátký okruh Prahou, Okruh Prahou „All inclusive“, Hrad Karlštejn, Český Krumlov, nebo Karlovy Vary, Tradiční večer a mnohem více!

Cyklistické výlety

Ať jste cyklistický nadšenec, nebo pouze toužíte vidět Karlštejn, zařídíme pro Vás jednodenní cyklo-výlet se zkušenými průvodci!
Více informací na www.bicycle-tours.cz

Doprava k nám

hotel-ehrlich-praha

Taxi doprava

V případě využití naší taxi služby nám prosím sdělte čas příletu/příjezdu do Prahy, číslo letu/vlaku a město, odkud odlétáte/odjíždíte.
Náš řidič na Vás počká v příletové hale s cedulí s Vaším jménem.
Pevná cena za 1-4 osoby:
Z letiště Václava Havla: 950,- Kč. Doba jízdy cca 50 minut.
Z Hlavního nádraží:300,- Kč. Doba jízdy cca 15 minut.

hotel-ehrlich-praha

Městská hromadná doprava

Jízdenky MHD:
Cena: 40,- Kč / osoba (přestupná jízdenka na metro, tramvaj a autobus s platností 90 minut od označení) Jízdenky lze zakoupit na letišti a vlakovém nádraží.
Z letiště Václava Havla: Autobusem číslo 119 do stanice Divoká Šárka. Zde přestupte na tramvaj č. 26 a jeďte do stanice Lipanská. Odtud 5 minut pěšky dolů z kopce. Doba jízdy 60 minut včetně pěší chůze.
Z Hlavního nádraží: Tramvají č. 5, 9, 15, 26, 95, 98 jeďte do stanice Lipanská. Odtud 5 minut pěšky dolů z kopce. Doba jízdy 15 minut včetně pěší chůze.
Z autobusové zastávky Florenc: Metrem (trasa C – červená) do stanice Hlavní nádraží. Zde přestupte na tramvaj č. 5, 9, 15, 26, 95, 98 jeďte do stanice Lipanská. Odtud 5 minut pěšky dolů z kopce. Doba jízdy 20 minut včetně pěší chůze.

Alternativa Autobusem č. 133, 175, 207, 909 do stanice Tachovské náměstí, odtud 5 minut pěšky do kopce. Doba trasy 20 minut včetně pěší chůze. Pozor na kapesní zloděje!

Historie hotelu a okolí

Hotel se nachází přímo v centru města Prahy, v jedinečné atmosféře čtvrti Žižkova. Inspirativní může být především v případě, pokud se v malých uličkách čtvrti Žižkov pokusíte najít i vzpomínky na druhou tvář města Prahy, svět malých žižkovských lidiček.

Žižkov

Kdo chce opravdu poznat Prahu v celé její kráse a historii, neměl by zapomenout zabývat se i životem jejích obyvatel. Ideálním východiskem pro toto poznávání je právě Žižkov, kde stojí hotel White Lion. Žižkov byl od začátku budován jako dělnická čtvrť, bydlení pro pražské chudé, ale pracující obyvatele. Vznikla zde jedinečná čtvrť plná malých dvorků, pavlačí a úzkých uliček, které den, co den po práci ožívaly životem svých obyvatel s jejich vlastními, nepsanými pravidly. V malých a často tmavých bytech se obyvatelé tísnili jen v zimních měsících, jak se oteplilo, vynášeli si ven své stolky, stavěli půllitry na okenní parapety, hráli karty, kouřili, popíjeli a klábosili. Příjemným pozůstatkem těchto časů je nepřeberné množství hospůdek a kaváren, v jejichž letních zahrádkách se dnes můžete osvěžit, a také malebnost úzkých uliček bývalé chudé čtvrti, která se zásluhou rozrůstající zástavby posunula až do srdce hlavního města. Dnes už nikdo jen tak neuvěří, že Žižkov býval periferií, ale důležitou periferií, pracovní síla jeho obyvatel byla pro Prahu tak nezbytná, že právě sem vedla jedna z prvních tramvajových tratí.

Parukářka

Bude-li vám v úzkých žižkovských uličkách přeci jen těsno, vydejte se do strání parku Parukářka. Začíná hned za Prokopovou ulicí východně od hotelu. Park Parukářka, který byl původně viniční a zemědělskou usedlostí, navazuje na vrch Svatého Kříže nad Žižkovem. Dnes je oblíbenou vycházkou trasou obyvatel i návštěvníků Žižkova, především pro jeho trasy na slunných svazích bývalé vinice. Nebylo tomu tak ale vždy, v padesátých a šedesátých letech minulého století byla Parukářka vyhrazena vojenským účelům, přímo pod vrchem je vybudován protiatomový kryt s vlastním zdrojem elektřiny i vody, určený pro asi 2500 osob. Dnes je část krytu neustále připravena k použití, část prostor je ale pronajata a slouží jako hudební klub nebo lezecká stěna.

 

Bezpečí pro naše hosty je na prvním místě!

Používáme ochranné prostředky

Dbáme na pravidelnou hygienu

Neustále si desinfikujeme ruce

U vchodu je desinfekční stanice

Testujeme naše zaměstnance

Monitorujeme všechny prostory

Mnoho historie na jednom místě

TOP 10 Prahy:

Nejznámější památky, které by měl vidět každý:

  • Pražský hrad
  • Katedrála svatého Víta
  • Karlův most
  • Národní Divadlo
  • Staroměstské náměstí
  • Staroměstský orloj
  • Václavské náměstí
  • Prašná brána
  • Vyšehrad
  • Národní muzeum.