Na Slovensko – Oblast Liptov

Oblast Liptova je jednou z turisticky nejvíce navštěvovanou oblastí Slovenska. Nabízí jak aquaparky, tak i lyžování.

Další

Dovolená Na Moři – Vydejte se na plavbu luxusní lodí

Ještě stále nemáte vybranou dovolenou? Vyzkoušejte něco nové!

Plavby po moři mají oproti klasické dovolené spousty výhody – každý den jste na novém místě, zakotvíte v přístavním městečku a za doprovodu průvodce se jej můžete vydat prozkoumat. Po nalodění zpět na palubu na vás čeká nekonečná zábava. Restaurace, bary, divadlo, noční kasíno, bazény a zajímavé programy – například kurzy bojových umění nebo tance, Zábava zkrátka pro každého.

Více si můžete přečíst na okružní plavby lodí po moři. Nabízejí se i konkrétní plavby a můžete si tak vybrat svoji novou dovolenou.

Last Minute Zájezdy

Zájezdy Last Minute neboli zájezdy na poslední chvíli. Pokud jste se rozhodnuli pro tento typ dovolené, ve výběru země i ubytovacího zařízení budete omezeni. Na druhou stranu velmi výrazně ušetříte a nemusíte trávit dlouhé hodiny plánováním. Odjíždíte během pár dnů! Podívejte se na například na Velikonoční ostrovy.

Last Minute Chorvatsko

Chorvatsko patří k jedněm z prvních zemí obejevených českými turisty. Každý rok jej navštíví přes jeden milion čechů. Největší předností je určitě jeho blízká poloha. Za několik posledních let se Chorvatsko v letních měsících zcela přeorientovalo na turistický ruch a nabízí mnoho způsobů, jak si užít dovolenou a načerpat energii. Počínaje nádherným čistým mořem, přes zajímavou přírodu a památky až po spoustu turistických atrakcí. Nejoblíbenější turistické centra:

  • Porec
  • Rijeka
  • Zadar
  • Split
  • Makarska
  • Dubrovnik

Last Minute Bulharsko

V Chorvatsku byl na dovolená skoro již každý a proto se čeští turisté rozhodují pro zájezd do jiné země. Mezi nejčastější alternativy patří dovolená v Bulharsku. Vzdálenost je přibližně stejná jako při zájezdu do Chorvatska a služby jsou srovnatelné. Bulharsko může navíc nabídnout skutečně neodolatelnou přírodu a příznivé ceny. Jistou překážkou může být jazyk – s angličtinou nebo němčinou příliš nepochodíte – oblíbenější je spíše ruština. Ale Bulharsko se přizpůsobuje požadavkům turistů a služby jsou již porovnatelné se službami v jiných zemích. Nejoblíbenější turistické centra:

  • Balčik
  • Albena
  • Kranevo
  • Zlaté Písky
  • Obzor
  • Slunečné pobřeží
  • Nesebar
  • Pomorie
  • Černomorec
  • Sozopol
  • Primorsko
  • Kiten
  • Lozenec
  • Carevo
  • Achtopol

Last Minute Thajsko

Pokud chcete vyrazit na zájezd do země, ve které ještě nebyla spousta českých turistů a zároveň zažít trochu exotiky, tak je pro vás dovolená v Thajsku jednoznačnou volbou. Získáte možnost ochutnat pravou thajskou kuchyni a užít si volně dostupné pláže (v Thajsku nemůže žádný hotel vlastnit kus pláže, takže jsou všechny volně přístupné). Nejoblíbenější turistické centra:

  • Bangkok – hlavní město
  • Ostrov Phuket
  • Ostrov Phi Phi
  • Krabi
  • Pattaya
  • Thajský záliv
  • Chiang Mai

Poznávací a Pobytové Zájezdy, Last Minute a Lyžařské

Je mnoho typů lidí. Někdo sází na jistotu a zájezd objednává rok dopředu. Někteří lidé nechávají za sebe vybrat zájezd náhodu – čekají, jaký se naskytne Last Minute. Jsou také lidé, kteří nechtějí jen ležet u moře, ale chtějí poznávat nová místa – poznávací zájezd. Možností je spousta, stačí si vybrat!

Last Minute Zájezdy

Někteří lidé mají rádi překvapení a čekají, co jim život přinese. Stejně je tomu u Last Minute Zájezdů. Tento typ zájezdu je velmi specifický. Datum odjezdu zjistíte jen několik málo dnů předem, i když lze si nejdříve určit datum dovolené a poté si vybrat volný zájezd. Stejně jako je těžce možné vybrat datum, tak je i těžké zvolit cílovou zemi. Nehledě na ubytování (jestli se bude jednat o apartmán nebo hotel a kolika hvězdičkové ubytování bude). Je zde ale jedna obrovská výhoda. Oproti plánovaném zájezdu, jsou neporovnatelně levnější – což je taky důvod jejich obliby. podívejte se na Bulharsko dovolená. Protože obvykle odjíždíte na vámi zvolenou dovolenou jen v několika málo dnech, odpadá tím plánování akcí a míst, které chcete navštívit.

Lyžařské zájezdy

Hlavním obdobím pro dovolenou bylo vždy léto. V posledních letech se ale mnoho lidí rozhodnulo využít aktivně i zimní období. Nejčastěji vyrážejí společně s rodinou nebo přáteli lyžovat. Tráví tak aktivně volný čas v překrásné horské přírodě a při odpočinku zárověň i sportují. Mezi nejoblíbenější cíle v České republice patří Krkonoše, Beskydy a Jeseníky. Do zahraničí lyžaři vyrážejí především do Alp – ať již bližších rakouských, nebo vzdálenějších italských. Rozdíl mezi českými a alpskými sjezdovkami je veliký – v zahraničí dosahují délky několika kilometrů (nejsou vyjímkou i trasy dělší než 10 Km) a v okolí je vždy spousta doprovodných atrakcí – snowparky, parky pro snowboardisty a parky pro děti. Podívejte se na Thajsko Dovolená. I přes tento rozdíl jsou ceny českých a zahraničních center srovnatelné.

Poznávací zájezdy

Pokud se zajímáte o historii, památky nebo chcete vidět zajímavá a slavná místa, je tento typ přímo pro vás – poznávací zájezd. Na takovéto dovolené nesedíte u moře ani neprovozujete adrenalinové sporty, ale přece je vaše dovolené nezapomenutelná. Podíváte se na překrásné stavby, staré chrámy a kostely, slavná místa a dozvíte se spoustu nových informací o zemi, ve které právě jste.

Zájezdy 2010

Pokud jste opakem turisty, který čeká na výhodný Last Minute zájezd a máte rádi pečlivě připravenou dovolenou, je již teď čas myslet na příští rok. Objednáním zájezdu celé zařizování nekončí – pokud se chcete dostat na ty nejslavnější místa, je potřeba si takovou návštěvu předem rezervovat. Podívejte se na Velikonoční ostrovy. Zároveň se po celý rok můžete těšit na vámi vybranou zemi a průběžně si o ní zjišťovat další a další zajímavé informace.

Levné způsoby, tak se dostat na dovolenou k moři

levné zájezdy k moři

Levně k moři na letní dovolenou? Nabízejí se rovnou dva způsoby. Můžete využít zvýhodněných nabídek last minute zájezdů na poslední chvíli – cestovní kanceláře nabízejí poslední volná místa, která se neprodala. nevýhodou je, že si ve většině případů nemůžete vybrat konkrétní letovisko. Druhým způsobem jak ušetřit je cestování autobusem – mnohem levnější než letecká doprava. Stejně jako jsou kompletně zařízené letecké zájezdy, tak jsou v nabídkách cestovních kanceláří a agentur i autobusové zájezdy – podívejte se na konkrétní nabídku na zájezdy k moři – můžete si vyhledat zájezd přesně podle vašich představ.

Na dovolenou autobusem – zn. Levněji

Velikou část z ceny zájezdu tvoří právě doprava. A letecká nepatří mezi nejlevnější – a právě ji turisté nejčastěji volí. Vyzrát se nad tím dá jednoduše, stačí zvolit autobusový zájezd. Klasická cena letenky do Chorvatska stojí okolo 5 000 Kč. Zatímco jízdenku do autobusu lze sehnat za 1500 Kč. Pokud cestujete ve skupince, tento rozdíl je znát.

Nic není dokonalé a i zde je nevýhoda – cesta trvá déle. Například do Chorvatska 12 hodin, do Itálie 14 hodin. To je vám ale vynahrazeno právě velmi příznivou cenou.

Podívejte se podle svého zájmu na některou zemi a vyřešte svoji dovolenou již dnes za výhodnou cenu:

Tři tropické tipy na dovolenou

Mindelo - turistické letovisko

Venku je nádherné počasí, většina lidí se povaluje u moře a vy pořád doma? Vydejte se taky na dovolenou. A máme hned tři netradiční tipy – takovou dovolenou jen tak někdo nemá.

Karibské ostrovy – leží ve střední Americe, východně od Mexika. Překrásně čisté křišťálové moře, deseti tisíce malý roztroušených ostrůvků. Písčité pláže, promenády, nádech staré domorodé kultury a dovolená plná odpočinku.

Seychelské ostrovy – najdete je východně od Afriky. Mezi Afrikou a Austrálií – blíže k Africe. Nádherná nedotčená tropická příroda, moře pro svůj bohatý podmořský život vhodné i k potápění a  dokonale vybavené hotely na pobřeží i pro ty nejnáročnější.

Hawaiské ostrovy – jsou na opačné straně od Ameriky než Karibské ostrovy. Stejně tak i zde je nádherné moře a pláže. Na rozdíl od Karibiku jsou zde ostrovy větší a je jich méně – návštěvníci nemusejí tak často využívat lodní dopravu. Hawai nabízí jeden z posledních rájů na zemi – místní život byl jen velmi lehce dotčen moderní dobou a tak skutečně může strávit dovolenou v bambusové chatce na pláži. Pro náročné není samozřejmě  problém najít luxusní hotel.

 

Neseďte doma, vydejte se do zahraničí

Všichni se vydali za poznáním a odpočinkem do zahraničí a vy pořád sedíte doma? Vydejte se i vy za novými místy, novou kulturou, tradiční kuchyní a zajímavými místy. Vydejte se na pobytový zájezd a poznejte dokonale okolí. Vydejte se na wellness pobyt a načerpejte nové síly a novou energii.

Eiffelova vež ze všech možných (i nemožných) úhlů

Eiffelova věž - Paříž - pohled z parku

Kolik tváří může mít Eiffelova věž v Paříži? Od monumentu uprostřed zeleného parku až po věž uprostřed hustě zastavěného města.

Eiffelova věž - Paříž - park

Při návštěvě se vyplatí počkat na velmi hezké počasí a čistou oblohu. Z vrcholku je pak vidět nejen naprosto celá Paříž, ale i desítky kilometrů daleko.

V rohu krásná zlatá socha. (patřící k muzeu)

Eiffelova věž - Paříž - s oblohou v pozadí

Eiffelova věž uprostřed husté zástavby. Jedná se o nejvyšší stavbu v historickém centru. Kromě jednoho jediného mrakodrapu zde neleží ani jedna vysoká budova – kvůli zachování rázu.

Na moderní mrakodrapy narazíme spíše v moderní čtvrti jako je Le-Défense.

Eiffelova věž - Paříž - v popředí vodní kanál

Pohled z druhé strany.

Eiffelova věž - Paříž - a Paříž v okolí

Eiffelova věž na podzim. Že není Francie romantická i na podzim? Zdání klame! Procházka historickým centrem zakončená v teplé kavárně nebo vinárně? Nádhera!

Eiffelova věž - Paříž - a fontána

Celá věž má tři patra. Na každém se nachází restaurace a bary. Kromě posledního – nejvyššího – kde je pouze jeden bar a vyhlídková terasa.

Eiffelova věž - Paříž - pohled zespodu

Černobílá historomantika.

Eiffelova věž - Paříž - čenobílá fotografie, socha v popředí

Eiffelova věž v Paříži, že? Vůbec ne! Eiffelovka je natolik známá, že vzniklo i několik přesných kopií. Následující je v Las Vegas (Nevada, USA) v části „Paris Las Vegas“. Tato kopie ovšem měří pouhých 160 metrů – skutečná je dvakrát vyšší.

Eiffelova věž - Paříž - hotelový komplex

Na vrchol vedou schody i výtahy. První výtah návštěvníky vyveze do prvního, nebo druhého patra. Následně je nutné přestoupit do druhého výtahu, který vás vyveze až na vršek. Odvážnější volí schody.

Eiffelova věž - Paříž - socha hlavy čerta v popředí fotky

Na prohlídku se lze vydat i po setmění. Celá rozzářená a nasvícená Paříž vám bude doslova ležet u nohou!

Eiffelova věž - Paříž - nasvícená, noční paříž

A jak se za Eiffelovkou dostat? Stačí se prokliknout odkazem a pomocí vyhledávacího formuláře si zobrazit momentálně volné termíny/zájezdy/pobyty/dovolené.

Mimochodem opravdu kouzelné místo, že jo? Že by mělo cenu jednoho hlasu na třeba Facebooku, linkuj.cz nebo vybrali.sme.sk? 🙂

Kapverdské ostrovy – na letní dovolenou i v zimě

Mapa ostrovů - kapverdy

Kapverdské ostrovy jsou turistickou destinací, hojně navštěvovanou nejen v letních, ale i zimních měsících. Leží jen malý kousek od afrického pobřeží a ročně láká deseti tisíce návštěvníků na své písčité pláže, čisté moře a velmi exotickou přírodu.

Další

Previous Older Entries