Kúpeľné mesto Piešťany

Hotely, pobyty a informácie

Objavte jediný kúpeľný ostrov v Európe 

Mesto

Základné informácie o meste Piešťany, história a zaujímavosti

Kúpele

Kúpeľná liečba v kúpeľoch Piešťany a zaujímavosti o kúpeľoch

Pobyty

Aktuálna ponuka pobytov v Piešťanoch, akciové pobyty

Turistické info

Pamiatky, tipy na výlety, užitočné informácie pre návštevníkov


Mesto

Mesto Piešťany leží na strednom Slovensku v údolí rieky Váh. Už od nepamäti je známe prevažne kúpeľnou liečbou. A to nielen u nás, ale aj v zahraničí. Právom ide o jedno z vyhľadávaných centier liečby reumatizmu. Vďačí za to miestnym kúpeľom a Národnému centru reumatických chorôb. Piešťany sú stredne veľké mesto (počet obyvateľov sa dlhodobo pohybuje v rozmedzí medzi 27 000 až 30 000). Symbolom Piešťan je zlatovlasý muž lámajúci barlu – tzv. Barlolamač. 

mesto-piestany


kupele-piestany

Kúpele

Piešťanské kúpele sú známe už viac ako 200 rokov. Preslávilo ich najmä unikátne prírodné bahno, ako stvorené na úľavu od bolesti pohybového aparátu. Najznámejšími majiteľmi kúpeľov Piešťany boli Winterovci, ktorí sa zaslúžili o ich najväčší rozmach. Práve aj vďaka nim sú dnes piešťanské kúpele vyhľadávaným miestom všetkých, ktorých trápia reumatické, degeneratívne, poúrazové či nervové problémy pohybového aparátu. 


Hotely a ubytovania

Kúpele Piešťany ponúkajú pestrú škálu ubytovacích zariadení tak, aby si z nich to pravé dokázal vybrať každý. Nájdete tu luxusné hotely, ale aj menšie liečebné domy a vily. Ubytovanie priamo v centre mesta, aj v pokojnej prírode Kúpeľného ostrova. Doplniť blahodárne účinky piešťanských liečebných zdrojov je tak možné ubytovaním presne podľa svojich predstáv a finančných možností.

hotely-ubytovania-piestany

turisticke-informacie-piestany

Turistické informácie

Mesto Piešťany ponúka dokonalý mix historických pamiatok a prírodných krás. Obľúbeným cieľom turistov je napríklad jaskyňa Čertova pec. Milovníci histórie si prídu na svojej aj priamo na kúpeľnom ostrove, ktorý sa len tak hemží historickými budovami, v centre mesta, alebo vďaka výletu na okolité hrady – Čachtice a Tematín.


Pobyty v Piešťanoch


Foto a Video

Návrat hore