Letenky Praha

letenky a informace o destinacích dosažitelných z Prahy

Nejpopulárnější letenky z Prahy

Aktuální nabídky

Nové letecké spojení Paříž – Budapešť od Transavia.com

logo Transavia.com Letecká společnost Transavia zahajuje od 15. dubna dvakrát týdně letecké spojení z Paříže do Budapešti. Důvodem je, že Budapešť je dosti oblíbenou destinací Francouzů. V roce 2013 nárůst turistů na francouzském trhu dosáhl 1,8 % a zaznamenáno bylo 387 000 přenocovaných francouzských turistů v Budapešti. Většinou jde o pobyty s průměrnou dobou 2,6 přenocování. V zimním období budapešťské hotely také nabízely třídenní pobyty s jedním dnem zdarma.

17. 5. 2014

Brussels Airlines rozšiřují síť

Společnost Brussels Airlines v posledních měsících investovala do největšího rozšíření letové sítě ve své historii. V letním letovém řádu se objeví devět nových destinací: Ajaccio, Bastia, Figari, Atény, Bari, Cagliari, Malta, Montpellier, Sevilla a dále dvě města v Polsku s provozem celoročním: Krakov a Varšava.

Zároveň přibude frekvence do několika stávajících destinací: Florencie, Palerma, Marseille, Catanie a Madridu.

Kromě rozšiřování sítě pracují Brussels Airlines na několika dalších projektech. Letos na jaře se rozběhnou webové stránky společnosti v nové podobě a dále bude představen nový věrnostní program speciálně pro Evropu, který bude koexistovat společně s aktuálním programem Miles & More.

23. 3. 2014

Muzeum 9/11 se v New Yorku otevře v květnu

Muzeum 9/11, které připomíná teroristické útoky na New York z 11. září 2001, bude po dlouhých letech odkladů otevřeno v polovině května, vstupné pro dospělé je stanoveno na 24 dolarů. Vstupenky do podzemního muzea přímo na Ground Zero se začnou prodávat již v březnu 2014.

23. 3. 2014

Nová linka Ryanair Praha – Dublin od dubna 2014!

Pachatel se vrací na místo činu a Ryanair se po 4 letech vrací do Prahy. Od dubna 2014 bude 10× týdně létat mezi Prahou a irským Dublinem.

Cena zpáteční letenky má začínat na 59,98 eurech, tedy 1 630 Kč. To je zhruba polovina ceny letenky od společnosti Aer Lingus, která na trase lítá již nyní. Zajímavé je, že Ryanair vlastní 29,4 % této aerolinky.

14. 11. 2013

EasyJet odbavuje mobilem

logo easyJet
Cestující, kteří odlétají z pražského letiště Václava Havla se společností easyJet, si mohou vyzkoušet odbavení pomocí mobilní aplikace. Tu už teď společnost používá na 51 mezinárodních letištích. Aplikace je k dispozici zdarma v sedmi jazycích pro majitele mobilních telefonů s operačními systémy Android a iOS.

30. 7. 2013

Zahájení nové linky ČSA z Florencie do Prahy

ČSA zahájila od 1. dubna letošního roku lety na zcela nové lince z Prahy a to do italské Florencie.

16. 7. 2013

Posílené lety ČSA z Prahy do Nice

logo ČSA Lety ČSA z Prahy do Nice jsou od června posíleny celkem na 8 spojů pro cesty tam i zpět. Letiště v Nice se stále rozvíjí, buduje se terminál 2, který má zajistit větší kvalitu přijetí, nové prostory pro letadla i rozšířit nabídku butiků. Ve stejném duchu se proměňuje terminál 1. Již první dva měsíce roku stoupl provoz o 6,1 % na 1 991 000 cestujících, a to i díky novým společnostem, které ho využívají, mezi nimi i ČSA.

16. 7. 2013

Aerolinky Emirates a Qantas vstoupily do historického partnerství

logo Emirates Airlines Emirates a Qantas oficiálně zahájily partnerství, když společnost Qantas v dubnu poprvé na lince ze Sydney a Melbourne letěla do Londýna přes mezinárodní centrum společnosti Emirates v Dubaji. Partnerství představuje pro Qantas a Emirates novou éru. Dopravci se rozhodli spolupracovat, aby vytvořili nejlepší leteckou síť destinací a zákazníkům poskytli možnost využívat nejlepší salonky a věrnostní programy.

14. 7. 2013

easyJet sníží zátěž letadel novými odlehčenými sedadly, vozíky a sharklety

logo easyJet Letecká společnost easyJet představuje řadu opatření, která mají snížit spotřebu paliva a emise CO2. Palivo se bude šetřit díky novým lehčím sedadlům, odlehčeným vozíkům a aerodynamickými vylepšeními, např. sharklety – rozšířením konců křídel, díky kterým pracují křídla efektivněji. Nová sedadla Recaro budou namontována do konce léta 2014, sharklety se objeví od srpna 2013 a nové odlehčené vozíky budou používány od dubna 2013.

14. 7. 2013

InterContinental hotel Dieu v Marseille

Koncem dubna byl otevřen v Marseille dlouho očekávaný InterContinental – Hotel Dieu, druhý pětihvězdičkový hotel v této francouzské metropoli. Vznikl rekonstrukcí bývalé nemocnice a má být chloubou města. Lobby hotelu je vyzdobeno barvami a materiálem, který připomíná historii a kulturu Marseille. Hotel nabízí celkem téměř 200 pokojů, z toho 22 suit. Některé mají krásný výhled na starý přístav, jiné jsou vybaveny soukromou terasou. Je zde řada restaurací, brasserie, která pokračuje na terase o celkové výměře 750 m2. Restauracím šéfuje Lionel Lévy. Je zde také rozsáhlé wellness centrum na 1000 m2 s krytým bazénem, saunami hammamem a další péčí. Pro semináře je rovněž vyhrazen prostor 1000 m2. Renovace celé budovy trvala tři roky.

14. 7. 2013

Berlín chce zavést daň za nocleh

Pětiprocentní daň chce od léta za noclech v tamních ubytovacích zařízeních od turistů vybírat Berlín. Poplatek se má počítat z výše hotelového účtu a turisté by jej mohli začít platit už od začátku července, rozhodla zemská vláda v Berlíně. Silně zadlužený Berlín počítá, že poplatek vynese 25 milionů eur ročně.

14. 7. 2013

Madrid: příští stanice Vodafone

Pokud pojedete v Madridu metrem, připravte se na to, že místo zastávky Sol uslyšíte od 1. června Sol Vodafone. Jde o výsledek reklamní dohody Madridu s britským mobilním operátorem. Dohoda městu v době recese vynese miliony eur. Jméno firmy Vodafone ponese od září i celá trasa č. 2, jelikož má stejně jako operátor červenou barvu. Smlouva potrvá tři roky.

28. 4. 2013

Londýnská stanice duchů

Londýnské muzeum dopravy začalo během prosince 2012 pořádat nepravidelné prohlídky uzavřené stanice metra Aldwych. Jedno její nástupiště je opuštěné už téměř 100 let, někdy se jí proto přezdívá stanice duchů. Prohlídky jsou velmi populární, stanice láká nejenom unikátní atmosférou, ale také svým historickým významem. Takže až koupíte letenky do Londýna a vyrazíte, nezapomeňte tuto zajímavost navštívit.

5. 2. 2013

Největší ruské kolo bude v New Yorku

Největší ruské kolo na světě má nákladem půl miliardy dolarů vyrůst na ostrově Staten Island v New Yorku, točit se má začít do konce roku 2015.

5. 2. 2013

O lety do Miami není zájem, Travel Service zrušil plánovanou linku

logo SmartWings Letecká společnost Travel Service zrušila pro nezájem plánovanou leteckou linku do Miami na Floridě. Pod značkou SmartWings tam firma chtěla začít létat v půlce prosince.

Peníze za letenky vrátí Travel Service zákazníkům v plné výši. Spojení na Floridu mělo být v zimě jediným přímým letem z Prahy do USA.

Kvůli poklesu poptávky totiž 18. listopadu přestala létat na lince Praha – New York společnost Delta Airlines. Linku plánuje obnovit příští rok na jaře. SmartWings také oznámil nové cílové destinace pro letní sezónu 2013.

Patří mezi ně Dublin, kam bude firma létat 2x týdně. Stejnou frekvenci budou mít i lety do Cagliari a Olbie na Sardinii a jedenkrát týdně bude společnost létat do Dubaje.

29. 12. 2012