Maroko

Maroko

Marocké království (Maroko) leží na nejzazším severozápadě Afriky. Maroko je konstituční monarchií o rozloze 446 550 km². Hlavním městem Maroka je Ar Ribat (Rabat) s přibližně 1 200 000 obyvateli.

Maroko se dělí na 37 provincií + města Rabat a Casablanca. Úředními jazyky jsou arabština a francouzština. Obyvatelé jsou Arabové a míšenci (70%) a dále potom Berbeři (29%). Z 98% se jedná o sunnitské muslimy.

Marocké království se nachází při pobřeží na severozápadě Afriky. Maroko se dělí na 4 oblasti. Pobřeží při středozemním moři a Atlantském oceánu, pohoří Atlas, Antiatlas a Rif, velká města v podhůří a nížinách a oblast předsaharská a saharská. Podél moře se nacházejí nížiny. Zbytek území Maroka tvoří pohoří Atlas. Stejně tak jako většina území severní Afriky je i Maroko obydleno původními obyvateli - Berbery. Vzhledem k míšení ras, ke kterému v Maroku dochází, je těžké odhadnout přesné etnické rozdělení. Pouze 10% obyvatel Maroka jsou etnicky čistí Arabové. Turisticky nejpřitažlivější část Maroka je nejspíše oblast okolo Tangeru, starobylého přístavu, dále pak Larache a Asilah na jih podél Atlantského pobřeží Essaouira, El Jadida a Sidi Ifni. Nejnavštěvovanější však zůstává Agadir, nabízející více turistických atrakcí uvnitř města, než ve svém okolí. Nejpozoruhodnější města Maroka jsou Marrákeš a Fes, které si dodnes uchovávají středověký ráz. Hory jsou nedílnou součástí Maroka. Pohoří Rif nemá mnoho turistických center a vyžaduje zdatnější turisty. Ostatní části Atlasu jsou však pro turisty jak stvořené. Krása místních hor spočívá i v nevyspělé infrastruktuře a neobjevenosti přírody. Maroko si budete moci podrobně prohlédnout, vyberete-li si poznávací zájezd do Maroka.

Více o geografii Maroka...

Vznik samostatného Maroka se datuje rokem 1956, kdy byla vyhlášena nezávislost a skončila francouzská okupace. Historie Maroka sahá až do starověku, kdy území osídlili kočovné kmeny Berberů. První dochované známky osídlení Maroka lze zařadit již do 15. tisíciletí př. n. l., kdy zde již existovala primitivní sídliště. Kolem roku 3000 př. n. l. zaznamenáváme na území Maroka první zemědělské kultury. Na těchto stránkách naleznete podrobně zájezdy do Maroka.

Více o historii Maroka...

Zájezdy do Maroka

Poznávací zájezdy do Maroka

Velký okruh Marokem

Maroko

17-denní zájezd; termíny: říjen; cena: 21 990 Kč

Zájezd do Maroka nás zavede do exotikou vonících míst na území severozápadní Afriky. V Maroku se vydáme za poznáním světa pro nás tak odlišného svojí kulturou, náboženstvím, architekturou i uměním. V Maroku poznáme skvosty arabské kultury - královská města Fés, Marrakéš, přírodně velmi atraktivní oblasti - kaňony v pohoří Atlas, pouštní oblasti, berberské osady, pobřeží Atlantického oceánu.

Velký okruh Marokem - letecky

Maroko

10-denní zájezd; termíny: září; cena: 27 990 Kč

Letos jsme pro Vás ve spolupráci s místními odborníky připravili speciální letecký zájezd do Maroka, ve kterém navštívíte jak známá města plná památek (Meknés, Fés, Marrakéš, Rabat aj.), tak i méně známá a přístupná místa v poušti, oázy, nádherné kaňony a soutěsky Vysokého Atlasu.

Zájezdy do Maroka

Zájezdy pořádá:
CK Mayer + Crocus,
Heydukova 1589/6, 180 00, Praha 8
tel: 241 432 483
mob: 777 845 575
www.ckmayer.cz
www.poznavaci-zajezdy.cz