Informativní web. Ověřte si uvedené informace.

Mobilní klimatizace

V horkých měsících se mobilní klimatizace do bytu jeví jako vhodné řešení pro ty, kteří chtějí klimatizaci a to co nejdříve za přijatelnou cenu. Pevná klimatizace totiž vyžaduje montáž, kdežto mobilní klimatizace a její připojení je jednodušší a rychlejší. Mobilní klimatizace je vhodné řešení jak do pokojů bytu či domu tak do kanceláří.

Popis mobilní klimatizace

Mobilní klimatizace je samostatné zařízení, jehož instalace je snadná. Instalace nepotřebuje žádné stavební úpravy ani montáže a to je, kromě ceny, nejčastější důvod, proč lidé mají zájem o mobilní klimatizace. Určitě Vás tedy napadá jak se z mobilní klimatizace odvádí teplo, když zde není vnější jednotka. Odpoveď je zde, stejně jako si můžete všimnout odkapávací vody pod vozidlem nebo autobusem i z mobilní klimatizace vede hadice s vodou. Tuto hadici je nejlépe vystrčit pootevřeným oknem a možnit tak vyvedení přebytečného tepla.
Čili nečekejte od mobilní klimatizace úplnou mobilnost a to, že si ji budete moci dát kam chcete, mobilní klimatizace vždy potřebuje odvod zmíněné hadice a nemůže být tedy bez odvodu, pokud nemůže být v požadované mistnosti odvod instalován je třeba uvažovat o klasickém větráku či o foliích na sklo, které nevpouští teplo.

Dvou dílné mobilní klimatizace?

V nabídce jsou také dvoudílné zařízení. Druhý díl je tedy, stejně jako u pevně instalovaného zařízení, vnějším dílem. Cena mobilních klimatizací s dvěma díly je oproti jednodílným znatelně vyšším a to způsobuje, že větší zájem jednodílné zařízení. U těchto zařízení odpadá problém, který Vás jistě napadl při čtení výše uvedeného textu. Pokud ze zařízení odvádíte teplo pomocí odkapávací vody je potřeba otevřeného okna. Ovšem otevřeným oknem vniká do místnosti zpět teplý vzduch, což způsobuje protichůdný zájem.

Před pořízením mobilní klimatizace je vhodné spočítat kolik prostoru a kolik tepla je potřeba odvětrat. Jelikož v případě moc velkého tepla se může stát že mobilní klimatizace nemusí jak se lidově říká stíhat. Pro tuto variantu je možné řešení domluvit se s prodejcem mobilní klimtizace, že pokud to nebude to pravé, budete ji moct vrátit a případně si nechat nainstalovat tu běžnou. Pro výběr spravné určitě navštivte odbornou firmu. Na internetu na neoficiálních stránkách se uvádí, že mobilní klimatizace mohou být poměrně hlučné a proto stojí za zvážení zda nepořídit pevnou klimatizaci, ovšem cena a snadná instalace nejspíše u většiny rozhodne a není se čemu divit (jedná se o informace z neoficiálních stránek, neručím za jejich správnost).

Topení mobilní klimatizace

Některé typy mobilní klimatizace mají další funkce jako je topení, to je v těchto zařízeních řešeno buď topnou spirálou nebo lepší zařízení umí pracovat jako tepelné čerpadlo.

Ač se Vám může zdát mobilní klimatizace od pevně montované značně rozlišná, způsob fungování tohoto zařízení je velmi podobný tomu klasickému, pevně instalovanému.

Určitě jste někdy chtěli nebo potřebovali vědět komu patří určitý pozemek či stavba, pokud to chcete zjistit navštivte také katastr nemovitostí nahlížení který Vám poskytne hledané informace. Pokud nevíte číslo stavby může být pro vás užitecný web katastrální mapy a procházení v nich.