Informativní web. Ověřte si uvedené informace.

Kupní smlouva na nemovitost

Při prodeji nemovitosti potřebujete mít uzavřenou kupní smlouvu na nemovitost a to v písemné formě. Díky písemná formě kupní smlouvy na nemovist můžete předejít možným komplikacím. A proto spousta lidí při prodeji nemovitosti hledá kupní smlouvu na nemovitost vzor.

Jste-li kupující jistě bude pro Vás užitečná možnost ověřit si údaje o nemovistost z katastrálního úřadu. Tyto informace si můžete ověřit na internetu pomocí užitečných internetových stránek nahlizenidokn.cuzk.cz .

V případě prodeje či nákupu drahší nemovistosti bych nespoléhal na kupní smlouvu na nemovistost vzor nalezený na internetu a raději obětoval částku za sepsání této smlouvy tzn. kontaktoval bych právníka nebo realitní kancelář, kteří mají v této oblasti velké zkušenosti a zcela určitě Vám pomohou. I na internetu nabízí některé právní kanceláře sepsání těchto smluv. Při prodeji menších nemovistotí jako je například garáž asi spousta lidí bude preferovat smlouvou z internetu protože, zde ušetří peníze a garáž není obvykle tak drahá, aby bylo nutné žádat odborníky o sepsání smlouvy, ale stačí tu z internetu podle logiky upravit tak, aby odpovídala našim požadavkům.

Obsah kupní smlouvy na nemovist vzor

V kupní smlouvě na nemovistost je třeba určit kupujícího a prodávajícího také určit předmět kupní smlouvy a dále se doporučuje údaje (jak jsem již uvedl) z katastrálního úřadu. V kupní smlouvě na nemovitost popište kromě adresy domu také parcelu na které dům leží a pozemek případné zahrady. Kupní cenu, termín zaplacení a termín předání předmětu smlouvy. Můžete také využít služeb úschovy advokáta nebo notáře (více informací o tomto získáte u nich).

Pokud plánujete nemovitost prodávat přes realitní kancelář nebo realitní kanceláři nemusíte se s kupní smlouvou na nemovitost lámat hlavu. Jistě již budou mít vlastní předpřiravenou smlouvu.

Je-li Vám předkládána kupní smlouva, které nerozumíte nebo s ní nesouhlasíte a raději ji nepodepisujte. Pokud bude druhá strana trvat na tom, že nehodlá ty části, které považujete za nepřijatelné části změnit, raději hledejte jinou nemovitost, popř. jiného kupce.

Kromě kupní smlouvy

Nezapomeňte se informovat o souvisejících daních a poplatcích a uhradit je.

Určitě jste někdy chtěli nebo potřebovali vědět komu patří určitý pozemek či stavba, pokud to chcete zjistit navštivte také katastr nemovitostí nahlížení který Vám poskytne hledané informace. Pokud nevíte číslo stavby může být pro vás užitecný web katastrální mapy a procházení v nich.

Před sepisováním kupní smlouvy

Navštivte více domů, které se Vám zamlouvají. Při podezřele nízké ceně se zkuste se informovat proč je dům prodáván za tak nízké peníze. Také při výběru domu hleďte na jeho umístění a porovnávejte to s umístěním, které by se Vám nejvíce zamlouvalo.
Rozhodně se pokuste vybrat si dům tak, abyste byli spokojeni, že jste právě s bývalím majitelem této nemovitosti sepsali kupní smlouvu na nemovitost.