Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka

Film 1 dubna 2012 1 komentář

Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka

„Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres.“ Málokterý trenér by hru svého mužstva popsal líp. Slavojem Houslice prošlo mnoho hráčů a koučů, ale jen on se v něm zapsal navěky. Legendární trenér Pepik Hnátek. Po obrovském úspěchu televizního seriálu se producenti z Mediapro Pictures rozhodli přenést současný fenomén a možná nejslavnější fotbalový klub v Česku i na plátna kin.

Děj filmu se odehrává v časovém období, které těsně předchází začátku stejnojmenného seriálu. Ten začíná momentem, kdy hrdinové řeší, zda splní poslední přání svého zesnulého vůdce Pepika Hnátka a vysypou jeho popel do středového kruhu houslického hřiště. „Při debatách o celovečerním filmu nás napadlo, že rozšíříme mytologii fotbalového oddílu Slavoj Houslice o jednu velmi významnou postavu, která již v samotném seriálu významnou roli má, ale nikdo ji nikdy neviděl. To nám připadalo jako nejvhodnější řešení, abychom nemuseli svět Okresního přeboru násilně měnit kvůli celovečernímu formátu,“ říká režisér a scenárista Jan Prušinovský.

[…]

Klíčová slova , ,

16. díl – Návštěva z kraje

Epizody,Ke shlédnutí 30 listopadu 2010 7 komentářů

Tento díl dávají na TV NOVA 19. 12. 2010 (20.00 ‑ 20.45)

Slavoj se chystá na první zápas v krajské soutěži. Všichni by se měli radovat. Jenže Slavoj Houslice není již tím klubem, co býval. Předseda Orel již není předseda a dokonce na fotbal zanevřel tak, že se vyhýbá svým kamarádům. Novým předsedou se stal Ludvík Hovorka, což není vůbec žádná výhra. Do toho přijede inspekce z kraje zkontrolovat připravenost oddílu na novou sezónu. Odvrátí někdo hrozící fiasko?
Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu sezónu fotbalového klubu SJ Houslice.

Hrají O. Vetchý, D. Novotný, L. Sobota, P. Kikinčuk, L. Noha, P. Nárožný a další. Režie J. Prušinovský […]

Klíčová slova , , ,

15. díl – Svatba

Epizody,Ke shlédnutí 30 listopadu 2010 2 komentářů

Tento díl dávají na TV NOVA 12. 12. 2010 (20.00 ‑ 20.45)

Předseda Orel a Antonie Hnátková ohlásí svatbu. Slavoj Houslice poprvé ve své historii postoupí do krajské soutěže – a to dokonce dvě kola před koncem sezony. Všichni by mohli být šťastni, ale nejsou. Zjistí se, bohužel, že existence Slavoje visí na kahánku a že ze svatby Václava a Antonie by mohl být (další) pohřeb.
Hrají O. Vetchý, D. Novotný, L. Sobota, P. Kikinčuk, L. Noha, J. Pokorná a další. Režie J. Prušinovský […]

Klíčová slova , ,