středa 20. března 2013

Krásné obočí krok za krokem: jak ho správně vytrhat i zbarvit


Upravené obočí rámuje tvář, zvýrazní vaše oči. Málokterá z nás má ale správnou barvu, tvar a šířku. S rostoucím věkem navíc obočí řídne. Poradíme vám, jak toho dokonalého dosáhnete i vy.
Green coffee
Možná jste si svého obočí doteď moc nevšímala a nechávala jste ho svému osudu. Pak vězte, že stárnoucímu obličeji dokáže správně tvarované obočí ubrat pár let. Bohužel dost žen si své obočí upravuje tak, že to má přesně opačný efekt.
Vyhněte se proto maskování povadlého obočí s pomocí odbarvovače a vykreslení tmavé tvrdé linky nad bílými chloupky obočí. Ani vyholení zbytků obočí a vykreslení tmavé linky nad nadočnicovým obloukem se nenosí. Váš pohled dostane tvrdý a udivený výraz.

Módou v posledních letech je permanentní zvýraznění obočí tetáží. Vhodné je pro ženy středního věku, kdy odpadne rozpíjení líčidel. Lepší je vpravit pigment do kůže pouze na rok až tři a nechat jej přirozeně vymýt. Nová linka by se měla přizpůsobit stárnutí obličeje.

Jaký tvar zvolit
K určení vhodného tvaru využijte dvě tužky nebo štětce. Položte je křížem u křídla nosu - jednu tužku vzhůru vedle nosu, druhou prodlužte k vnějšímu koutku oka. Kde se tužka setká s obočím, tam má mít správný okraj. Základní linii obočí zásadním způsobem neměňte, k obličeji se vždy hodí nejvíc přirozený tvar. Jen to, co vám v něm roste navíc, vytrhejte, co chybí, doplňte líčením.

Vytrhávání
Aby vás trhání tolik nebolelo, vypněte prsty pokožku a chloupky trhejte ve směru růstu a směrem nahoru. Kůži chvílemi povolte, abyste zkontrolovali tvar obočí. Čelisti pinzety musí být ostré a suché. Mastné, například od krému, by sklouzávaly. Zčervenalou pokožku chlaďte kostkou ledu. Nejlépe je vytrhávat obočí před spaním, aby měla pokožka čas do rána na zklidnění.
Tvarování

Pokud je vaše obočí příliš husté, může způsobit zamračený výraz, je třeba zasáhnout více. Pokud s úpravou obočí nemáte zkušenosti, požádejte napoprvé kosmetičku. Získaný tvar udržujte pravidelným vytrháváním. Vizážista Pavel Bauer doporučuje začít s úpravou od vnějšího konce a pokračovat ve spodní linii směrem k nosu.

Hry s barvou
Pro doplnění barvy obočí si zvolte tóny v přirozené barvě vašich vlasů. Příliš světlé, úzké nebo nepravidelné obočí můžete zvýraznit tužkou na obočí nebo stíny. Tužky jsou tvrdší, neměly by se rozmazávat, aby v obočí nezůstaly tmavé fleky. V případě stínů nepoužívejte barvy s třpytkami, vhodnější jsou matné hnědošedé, hnědé nebo černé, podle zbarvení přirozených chloupků. Volba špatného odstínu obočí může pokazit vaše nalíčení.

Líčení
K rychlému doplnění a tvarování obočí sáhněte po dobře ořezané tužce. Pokud jste zručné, můžete chybějící chloupky doplnit práškovým stínem za pomoci zešikmeného štětce. Takové nalíčení vypadá velmi přirozeně. Při malování tužkou chloupky nejdřív vykartáčujte a chybějící obočí doplňujte jemnými čárkami, které dokreslíte krátkými tahy. Pod obočí můžete nanést ještě rozjasňovač, zvýrazní je.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/krasne-oboci-krok-za-krokem-jak-ho-spravne-vytrhat-i-zbarvit-plq-/krasa.aspx?c=A111109_172034_krasa_abr

Polovina mladých žen chce raději velká prsa než vyšší IQ


Téměř padesát procent mladých žen a dívek považuje velké poprsí za důležitější než inteligenci, vyplynulo z výsledku britského průzkumu. Vyvinuté poprsí jim má přinést pocit štěstí, úspěchy v práci i obdiv mužů.

Zapomeňte na eufemistické poučky, že krása vychází zevnitř. Hlavní je mít velká prsa. Alespoň podle průzkumu britského slevového webu, který má k dispozici odpovědi od více než tisícovky dívek a žen ve věku od 18 do 25 let.
Vyměním IQ za prsa.

Na otázku, co by zvolily, kdyby si musely vybrat mezi vyšším IQ a větším poprsím, totiž téměř polovina z nich hlasovala pro bujný dekolt. Čtvrtina z nich navíc tvrdí, že větší poprsí by jim do života přineslo více štěstí a dokonce 60 % mladých žen vyjádřilo přesvědčení, že by díky větším ňadrům měly větší úspěchy u mužů. Tablety na hubnutí Green coffee
Jen třiačtyřicet procent mladých žen si přitom myslí, že muže zaujme spíš vysoké IQ než velká prsa. Stejný počet mladých žen by inteligenci vyměnil za dokonalou postavu.
Za důležitý považují mladé ženy svůj vzhled i z hlediska pracovního uplatnění. Téměř polovina dotázaných má za to, že atraktivita jim může zajistit lepší kariéru.

Továrny na krásu
"Na to, jak ženy vypadají, se zaměřují celá průmyslová odvětví," upozorňuje podle listu Daily Mail britská feministka Kat Banyardová z organizace UK Feminista. "Od útlého věku jim okolí dává najevo, že záleží víc na tom, jak vypadají, než jaké jsou a co dělají."

Tato data podle ní jasně dokazují, že mladé ženy stále nesnášejí svá těla. "Důsledkem tohoto trendu jsou pak problémy jako poruchy příjmu potravy nebo zbytečné plastické operace," dodává Banyardová.
Odborníci navíc upozorňují, že na vině je posedlost dokonale vyhlížejícími celebritami. Pro mladé dívky jsou totiž důkazem, že krása a úspěch jdou ruku v ruce a že jediné, co jim může zajistit lepší budoucnost, je absolutně dokonalý vzhled.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/polovina-mladych-zen-chce-radeji-velka-prsa-nez-vyssi-iq-p21-/krasa.aspx?c=A120302_114219_krasa_job