Potrebujete nové okná? Jednoznačným riešením sú tie plastové

Plastové okná sú dnes na našom trhu najobľúbenejšie. No aj túto voľbu pre váš moderný alebo v klasickom štýle zariadený domov si musíte vedieť správne vybrať. Môžete si zvoliť bielu klasiku, prispôsobiť odtieň fasáde domu, alebo siahnuť po niečom modernejšom, ako je kovoplast. Z hľadiska pomeru ceny a kvality sú plastové okná v každom prípade tým najideálnejším riešením na novú stavbu alebo rekonštrukciu. Výrobcovia vám ponúkajú rôzne profily a veľký výber doplnkov veľkej kvality.

Prečo sú tak obľúbené?

Nové plastové okná poskytujú úplné utesnenie. Dokonale uchovávajú teplo a poskytujú dobrú zvukovú izoláciu. Podľa mnohých výrobcov sú plastové okná zdraviu neškodné, pretože sú vyrobené zo špeciálneho ekologického plastu.

Read More

Plastové okná v pasívnom dome

plastDeceuninck ponúka do pasívnych domov plastové okná šesťkomorový plastový okenný profil Inoutic eForm, ktorý získal Striebornú medailu v súťaži Stavebný výrobok – technológia roku 2010.

Inoutic eForm pri použití bežnej oceľovej výstuhy, vstavané hĺbke 84 mm a bez prídavných izolačných prvkov dosahuje výborného koeficientu tepelnej priestupnosti rámom, a to len 0,95 W/m2K. Pri použití presklenie s tepelnou priepustnosťou U (g) = 0,6 W/m2K spĺňajú plastové okná z profilov Inoutic eForm spoľahlivo parametre pasívnych domov. Plastové okná pomocou špeciálnych skiel môžu dosiahnuť dokonca hodnoty tepelnej priestupnosti celým oknom U (w) = 0,66 W/m2K, ktorá sa pohybuje výrazne pod hodnotami požadovanými pre pasívne domy.

Read More

Porovnanie: Drevo, plast, hliník

plast-hlinikPlastové okná sú na trhu najrozšírenejšie, ale pri stavbe a rekonštrukcii môžete zvoliť aj okná drevená či hliníková. Prezradíme vám ich výhody.

Dôležitým faktorom pri výbere okien, typové rozmanitosti, doplnkovému príslušenstvo a službám spojených s nákupom okien sme na našich stránkach už písali. Tentoraz sa pozrieme aj na ďalšie materiály, z ktorých sú okná pre váš dom či byt vyrobená.

Read More