Pletivo na plot nemusí být nuda

Chodí vám soused na švestky? Zřejmě byste si měli pořídit plot, nemyslíte? Že už o něm dávno uvažujete, ale nikdy ještě nebylo dost peněz nebo chuti? Pak právě pro vás jsou tyhle stránky, kde se dozvíte všechno důležité o drátěných plotech a pletivu na plot obecně. To je totiž zdaleka nejlevnější a také velmi účinné řešení, jak souseda – milovníka slivovice – odradit od výletů na váš pozemek.

Drátěné pletivo na plot je záležitost poměrně stará, v dnešní době je ale k dostání velké množství různých druhů pletiv, které jsou více či méně kvalitní. Existuje také několik základních druhů pletiv a také pletivo okrasné, které dodá vaší zahradě šmrnc. O všech se na těchto stránkách dozvíte, ať už jde o lesnické pletivo, poplastované pletivo, okrasné pletivo nebo o samotné dráty na ploty. Obecně ale platí: při výběru drátěného plotu se řiďte hlavně účelem, pro který pletivo na plot pořizujete.

Drátěné ploty – levně a rychle

Důležité je zmínit, že většina pletiv je dnes účinně chráněna před korozí a to pomocí pozinkování nebo poplastování, jiná proto rozhodně nekupujte. Rozdíl existuje také ve způsobu výroby jednotlivých druhů pletiv – některá pletiva jsou svařovaná, jiná jen pletená. Drátěné pletivo také samozřejmě nemusíte použít pouze k oplocení pozemku, hodí se také k výrobě klecí nebo sít. Pokud ale sháníte pletivo na plot, pak si můžete vybrat buď pletivo v rolích nebo si plot složit z rámových dílců s pletivovou výplní (tzv. plotových rámů).

A jaké hlavní výhody mají drátěné ploty? Hlavně relativně nízkou cenu, vysokou průhlednost a rychlost stavby plotu. Nevýhodou je, že dráty na plot je pomocí speciálních kleští možné přestříhnout, drátěné ploty lze také v extrémních případech podlézt. Větší bezpečnost drátěného plotu ale zaručují ostnaté dráty, které lze připevnit na vršek plotu.