Rádio 7 - Spustili jsme podcast!

3. května 2007 by ruff
Se začátkem měsíce dubna jsme na našem webu v rámci zvukového archivu pořadů ke stažení spustili službu zvanou podcast. Těm, kteří tento pojem znají a podcast používají, jistě není třeba představovat. Pokud vám však  toto podivné slovo nic neříká, stručné vysvětlíme, a možná zjistíte, že i vám by se podcast mohl hodit.

Podcast totiž umožňuje automatické upozorňování na nově přidané zvukové záznamy na webových stránkách, stejně tak jako jejich pohodlné stahování do vašeho počítače (lze označit více souborů a stáhnout je naráz jedním kliknutím nebo nastavit stahování zcela automatciky)

Co je potřeba k tomu, abyste mohli pocast využívat?
Na váš počítač je potřeba nainstalovat tzv. podcast klient, což je prográmek, který výše zmíněné věci provádí.  Na internetu je jich k dispozici celá řada a většinou jsou dostupné zdarma. Patří mezi ně např. populární program iTunes nebo jednodušší Juice, Bitscast a celá řada dalších. Program je tedy potřeba stáhnout nainstalovat, a poté se přihlásit "k odběru podcastu" ("subscribe to podcast" případně "add a feed" apod.) a zadat adresu našeho podcastu, která je http://www.twr.cz/audio/twr.xml.  Poté by se již  program měl napojit na náš webový archiv pořadů a jejich stahování může začít....

Více o podcastu obecně se můžete dočíst např. na těchto stránkách: http://www.rozhlas.cz/podcast/portal/

Zpráva vydána na webu http://www.radio7.cz/ dne 2. 4. 2007