Přihlásit se  |  Zaregistrovat
cz Česká republika  / 
dnes má svátek:
Soňa (5)
Logo

Online pohádky, youtube pohádky

Přidat pohádku

Přidejte pohádku a sdílejte jej
na PeopleLovePeople.com
Online pohádky

Online pohádky vyhledávají hlavně rodiče, které pak pouští pohádky svým dětem. Dalšími diváky pohádek jsou ale i dospělí, protože pohádky mají rádi všichni. On-line pohádky jsou na portálu PeopleLovePeople tříděné dle kategorií.

 

Více na téma online pohádky.

Youtube pohádky

YouTube pohádky jsou ve vyhledávačích vyhledávány, protože umožňují velice jednoduše si pohádku pustit, případně zastavit a poté pokračovat. YouTube pohádky jsou často vyhledávány jak na portálu PeopleLovePeople, tak i na samotném YouTube. Pokud jste i vy fandy pohádek, tak jako většina dospělých, tak YouTube pohádky jsou možností si vybrat z velkého množství pohádek.

 

Více na téma YouTube pohádky

Pohádky pro děti

Pohádka (často talé označována jako báchorka) je krátký epický fiktivní příběh, ve kterém se nejčastěji objevují nadpřirotzené a smyšlené bytosti (skřítci, draci nebo víly). Pohádky pro děti jsou nějčastěji psány v próze. Původem se jedná o lidový žánr.

V současné době, se termín pohádka používá i pro příběhy, ve kterých se nevyskytují žádné napřirozené či smyšlené bytostli, pouze končí neobyčejně šťastně - mají romantický "pohádkový" konec.


O pohádkách pro děti panuje zkreslená představa, že musí vždy dobře skončit a že jsou určeny pouze dětem. Je však známo velké množství pohádek či báchorek, které vůbec dětem určeny nejsou a jejich zakončení nelze považovat za dobré nebo povznášející. Takové pohádky pro děti jsou motivujícími a výchovnými příběhy o lidských vlastnostech, které byly dětem vyprávěny než šly spát.

 

Více informací na téma pohádky pro děti.

Nejoblíbenější pohádky
Mezi neoblíbenější české pohádky a večerníčky patří: Krteček, Víla Amálka, Spejbl a Hurvínek, O človíčkovi, Mach a Šebestová, Maxipes Fík, Krkonošské pohádky, Pat a Mat, O pejskovi a kočičce, Jája a Pája, Bob a Bobek, Ferda mravenec a jiné.
České pohádky

Prvotním motivem pohádek je často boj dobra se zlem. Pohádky určené dětem končívají většinou vítězstvím dobra. Dobro i zlo bývá obvyklem představováno nějakými fantaskními, smyšlenými bytostmi, které ovládají specifické, velmi vyhraněné vlastnosti.

České pohádky jsou i ve světě považovány za jedny z nejhezčích.

Specifikem českých pohádek je fakt, že zlo je v nich málokdy zničeno, ale je jen napraveno.

Mnoho pohádek, zvláště těch pro děti, má v sobě obsažen morální apel. Jsou vodítkem pro děti, jak rozlišit dobro a zlo a jak si s nimi poradit. Až některé spočasné pohádkové příběhy se začaly spoléhat jen na děj. Fantastické motivy pohádek ale v minulosti nebyly pouhou ozdobou – měly svůj symbolický význam, často právě morální.

Pohádky na peoplelovepeople.com
Na portálu peoplelovepeople.com je sekce pohádky novinkou. Umožňuje přidávání vámi psaných pohádek, jak to znáte již z ostatních sekcí, jako jsou vtipy, povídky apod. Zároveň vám přinášíme na našem webu novinku a to možnost shlédnout nejoblíbenější pohádkové večerníčky, které znáte ze svého větštví online. Spolu s nimi jsou zde i některé celovečerní pohádkové příběhy.

Nejoblíbenější autoři pohádek

Mezi nejznámějšími autory a sběrateli pohádek z celého světa nalezneme jména jako Hans Christian Andersen. Mezi jeho nejznámější díla patří  Princezna na hrášku, Ošklivé káčátko, Malá mořská víla či Císařovi nové šaty. Bratři Grimmové jejichž pohádky jsou strašidelnější a dobrodružnější než pohádky ostatních autorů a jejich díla Jeníček a Mařenka, Šípková Růženka, Popelka či Sněhurka.

 

Mezi čekými autory pohádek pak nesmíme opomenout Boženu Němcovou, Karla Jaromíra Erbena, Jiřího Mahena, Jana Drdu, Miloše Macourka, Jana Karafiáta, bratry Karla a Josefa Čapky, Ondřeje Sekoru a jiné.

 

Sekci pohádky navštevují i dospělí a pro ty je určena také sekce seznamka.

TOPlist TOPlist
Stránky PeopleLovePeople používají soubory cookie. (Další informace).