Půjčka na ruku – peníze ihned ?

16.10.2019

Lze získat půjčku na ruku ještě dnes?

Půjčka v hotovosti - lidově řečeno "na ruku" - se hodí tehdy, když potřebujete peníze rychle a bez zdlouhavých formalit. Kdo tyto rychlé hotovostní půjčky poskytuje a na co si dát v této oblasti pozor?

Tento typ půjček najdeme spíše v nebankovní oblasti finančního trhu, a to zejména u soukromých osob a místních menších nebankovních společností. Ty působí nejen ve velkých městech jako jsou Praha, Brno, Ostrava, Olomouc, Plzeň, ale i například v městech jako jsou Most, Mladá Boleslav, Karlovy Vary apod. Tito poskytovatelé úvěrů půjčí rychle a bez formalit.


Doporučujeme: Pokud se ocitneme na nemocenské, přísluší nám jen 60 % mzdy, již obvykle dostáváme. Za první tři dny nemoci dokonce nedostaneme nic. Je proto důležité vědět, jak se chovat, abychom o dávky nepřišli. Nemocný pojištěnec musí dodržet léčebný režim předepsaný lékařem a být tak přítomen na adrese, kterou uvede jako místo pobytu. Pokud přijde kontrola a nezastihne nemocného doma, musí takový člověk prokázat, že léčebný režim neporušil (např. byl právě u lékaře). Jinak dojde k zahájení správního řízení a výsledkem může být částečné, ale i úplně odnětí dávek a možná také vyhazov ze zaměstnání.


Na druhou stranu je zde potřeba počítat se zvýšenými riziky. Soukromník si - na rozdíl od bank nebo velkých nebankovních společností - nedělá hlavu s nějakým úvěrovým kodexem a podmínky půjčky jdou mnohdy až na samou hranici zákona. Půjčku na ruku získáte prakticky ihned, bez dokládání příjmů a bez prověřování registrů, za půjčené peníze ale zaplatíte velmi vysoký úrok. Navíc nezřídka vyžaduje soukromná osoba podpis směnky nebo zástavu nemovitosti. V tom případě si obzvláště dobře rozmyslete, zda půjčku opravdu potřebujete a zda budete moci peníze v dohodnutém termínu splatit.

Menší nebankovní společnosti

Vedle soukromých osob si lze půjčit hotovostně také od nebankovních společností. Některé menší nebankovní společnosti, které poskytují malé půjčky do 10000 Kč tedy tzv. půjčky před výplatou, nepožadují potvrzení o příjmech a neprohlížejí registry dlužníků a jsou schopny zaslat půjčku složenkou. V tom případě si půjčku v hotovosti vyzvednete na poště a svůj bankovní účet k tomu nepotřebujete. Zaslání peněz složenkou trvá obvykle 2-3 pracovní dny.


Náš tip:
Nemáte-li prokazatelné příjmy anebo z nějakého důvodu nechcete při žádosti o půjčku dokládat potvrzení o příjmu, přečtěte si více informací o půjčce bez doložení příjmů. Jde to i jinak.


Pozor na riziko dluhové spirály

I když jsou půjčky od těchto menších nebankovních společností mnohem bezpečnější než půjčky od soukromých investorů, stále zde musíme počítat s tím, že se jedná o úvěry velmi drahé a že pokud si budeme půjčovat bez uvážení, můžeme se jednoduše dostat do dluhové pasti. Více o zodpovědném půjčování si můžete přečíst zde.

Půjčit si od blízké osoby?

Půjčit si od příbuzného nebo známého je poměrně bezpečný způsob, jak získat hotovostní půjčku. Nicmé i zde musíme být na pozoru. Například nejasná domluva vrácení peněz může mít za následek zbytečné dohadování a obviňování. Proto je důležité i v případě půjčky mezi příbuznými nebo známými trvat na sepsání písemné smlouvy o půjčce s přesně danou částkou ke splacení a datem splatnosti.

DALŠÍ TEXTY:

NAŠE TIPY:

www.vánoční-dárky-online.cz – průvodce nakupováním dárků pro letošní Vánoce.

Jestliže člověk potřebuje peníze tak nutně, že je ochotný podepsat směnku, jistě uvítá více informací o půjčkách na směnku ihned.

Není-li možné doložit příjem, je dnes bez problémů požádat o půjčky bez potvrzení o příjmu.

Věděli jste, že půjčka na směnku je možná nejstarším typem půjčky vůbec?

Také soukromníci často poskytují půjčky, takovou půjčku pak můžete najít pod heslem půjčka od soukromých osob.

Důležitým dokumentem při půjčování peněz je pro obě stany smlouva o půjčce. Před podpisem ji určitě důkladně pročtěte a není-li vám cokoli jasné, ptejte se!.