SAM Orlová

Orlovský mládežnický festival

Nabídka

“Co se dálo, bude se dít zase , a co se dělalo, bude se znovu dělat; pod sluncem není nic nového.” Kaz 1,9

Jsou věci, které neustále opakujeme. Historie nás nepoučila. Stále se vedou války, i když pokaždé jsme si řekli, už nikdy více. Stále se s mnohými hádáme a sváříme, a pak, díky Bohu, mnohdy hledáme usmíření. Stále čelíme stejným problémům, stále se vracíme ke stejným hříchům. Zase je tu ráno a stejné povinnosti. Furt to samé - bohužel.
Zase je tu ráno a slunce vychází. Bůh je stále stejný, stále dobrý. Jeho milost stále trvá, jeho láska se nikdy nevyčerpá. Furt to samé - ale zní to jinak 🙂

Dvacátý pátý rok pořádáme SAM v Orlové. Každý rok jsme přicházeli s něčím novým. A přesto SAM zůstal SAMem. To, co utvářelo SAM před čtvrt stoletím, zůstává v jeho DNA dodnes. Orlovský kostel, bohoslužby, čajovna, koncerty, workshopy a semináře, setkávání se skvělými lidmi a spousta zážitku. To je a bude furt to samé. A to je dobře.

Letos budeme na SAMu přemýšlet o nás lidech, kteří mnohdy prožíváme Furt to samé, a někdy je to dobře, jindy ne. Ale taky o Bohu, který je Furt ten samý, a přesto neustále tvoří nové úžasné originály, jako jste třeba vy.

Zveme vás na SAM do Orlové, od 8. do 11. sprna 2024.
Jo, bude to Furt to samé. A to je skvělé 🙂

Program

Podrobný program pro Furt to SAMé 2024 připravujeme.

Archiv

O SAMu

SAM skýtá možnosti, jak strávit čtyři dny v létě příjemným a obohacujícím způsobem. V programu jsou připraveny semináře vedené zajímavými hosty, workshopy a netradiční bohoslužby. Večer patří koncertům a jiným druhům umění, jako jsou film a divadlo. Zdejší areál nabízí možnosti pro sportování všeho druhu. Pro odpočinek lze doporučit posezení v čajovně, ztišení v kapličce nebo procházku po okolí. Pro rodiny s dětmi je k dispozici dětský koutek. Naší snahou je, aby zde každý našel něco pro sebe, požitek pro své tělo, duši i ducha.

SAM je čtyřdenní prázdninové setkání mladých lidí. Je určen křesťanům a všem, kterým je víra nějakým způsobem blízká, ať už jsou sami věřící či nikoli. Akce má otevřený charakter, účastníci proto pocházejí z různých církví a z odlišných názorových prostředí a právě v této mnohotvárnosti vidíme velký přínos.

SAMo sebou

2023

SAMaritán

2022

SAMpan

2021

SAMson

2020

SAMorost

2019

SAMopal

2018

jáSÁM

2017

SAMuel

2016

SAMostatnost

2015

Kontakt

Kde se koná

SAM se tradičně koná v severomoravském městě Orlová, konkrétně na adrese: Farní zahrada, Petra Cingra 482, 735 11, Orlová

Jak se k nám dostat?

Vlakem:

do stanic Bohumín, Karviná, Havířov nebo Ostrava a potom autobusem do Orlové.

Autobusem:

na zastávky Orlová,Město,čerp.st., Orlová,Město,nám. nebo Orlová,Město,Kopaniny.

Automobilem:

GPS: 49.8454906N, 18.4402458E
Na trase Ostrava – Karviná (ul. Ostravská) sjet v Orlové (na světelné křižovatce) na náměstí a po hlavní pokračovat až ke kostelu. (Kostel je žlutý a má jednu černou věž!)