DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Oblečení na snowboard

Volný pohyb je základ. Bunda by měla být dostatečně volná a  nikde netahat. Velikost musí být dostatečná i když si vezmete více vrstev oblečení, protože jen v tričku pod bundou asi jezdit nebudete. Ony zmíněné pády také prověří voděodolnost, která by měla být natolik dostatečná, aby se oblečení nepromočilo.

Snowboardové oblečení

 

Důležité je také zateplení a s ním související paropropustnost. Lehčí, méně zateplené bundy budou lépe odvádět tělesné páry, ovšem předpokládá se aktivní pohyb. Pokud jste trošku lenoši, určitě se větší zateplení hodí. Bundy na snowboard mají také pro odvádění tělesných par speciální zapínací větrací otvory tzv. „ventingy“. Při větší zátěži se tak dají snadno rozepnout a pomůžou rychleji odvést tělesné páry pryč. Snowboardové bundy mají také na vnitřní straně pás proti sněhu a větru.

U kalhot na snowboard platí to samé co u bundy. Nesmí nikde tahat ani škrtit. Důležitá je délka, tak aby kalhoty nesahali nad boty. Do nezbytné součásti snowboardového oblečení patří také kvalitní rukavice na snowboard. Ty nejen že by měli splňovat dostatečnou zateplenost, voděodolnost a paropropustnost, ale měli by být také z dostatečně odolného materiálu proti prodření při pádech či poškození od snowboardových hran při nošení prkna. Výhodou je pokud jsou rukavice také dostatečně dlouhé. Lepší modely rukavic jsou vybaveny i chrániči prstů či zápěstí. Samozřejmostí by měla být vyjímatelná vložka.

Na oblečení na snowboard se rozhodně nevyplatí šetřit, je mnohdy lepší koupit horší snowboard a lepší oblečení než naopak. Je-li to možné vyplatí se také koupit všechno oblečení od stejné značky. Každý výrobce má svoje „vychytávky“ které se vzájemně doplňují a tím zvyšují užitek.

Ideální je najít outdoorový obchod, kde najdete oblečení na snowboard hezky najednou.

Výborné podmínky pro snowboarding naleznete i v italském letovisku Kronplatz. Další tipy na střediska zimních sportů naleznete také na webu Lyžování Itálie.

Další stránky, kde se dozvíte o koupi snowboardu a jeho vybavení:

Snowboardové vybavení

Snowboardové oblečení

Snowboarding

A co dělat, když není sníh? Vyzkoušejte třeba nafukovací čluny.