Svet-Stranek.cz
Šperky-piercing

Piercing:piercing, piercingy, šperky, šperk, stříbro, historie piercingu, levný piercing

Piercing

Piercing (odvozeno z anglického slova „pierce“ neboli „propíchnout“) je propíchnutí určité části těla (kůže) a vložení šperku do vzniklého tunelu.

Piercing má kořeny už daleko v minulosti. Prastaří indiáni jej používali jako ozdobu těl při rituálech a obětováních. Používali přitom bambus a podobný přírodní materiál. Dnes se používá chirurgická ocel, titan a zlato. Chirurgická ocel a titan se používají nejčastěji, protože se s nimi tělo dobře snáší.

Piercing je hodně moderní záležitost. Mezi nejčastější a nejrozšířenější patří piercing ucha, hodně oblíbený je u žen piercing pupíku, odvážnější z nás mají piercing v obličeji.

Spousta lidí považuje piercing za nejnovější „výkřik módy“. Zdobení těla pomocí vpichů bylo ale známo již u nejstarších kultur na celém světě, o čemž vydávají svědectví mnohé archeologické nálezy.
Nahlédněte s námi do jeho historie...
Vyberte si svůj piercing na http://www.stribro-klenoty.cz

nabízíme pestrou nabídku piercingů, především dívky a paní ocení náš moderní piercing do pupíku. Jistě Vás okouzlí piercing do jazyka, piercing do nosu, piercing do brady. Dále nabízíme piercing do obočí pro muže i ženy a toužíte-li být styloví, jedineční a free, pak jistě oceníte naše tunely do uší. Veškeré zboží je skladem s dodáním do 3 pracovních dnů.