Toskánsko

Volterra

Oblast Toskánsko se nachází ve střední Itálii od hřebene Apenin k pobřežnímu pásmu Tyrhénského moře. Historicky se tot území kryje s územím antické Etrurie. Toskánsko kromě pevninského území zahrnuje i ostrov Elbu a několik dalších ostrůvků podél toskánského pobřeží. Toskánsko má rozlohu okolo 23 000 kilometrů čtverečních a žije zde přes 3,5 miliónu obyvatel. Důležitým hospodářským faktorem je pro Toskánsko cestovní ruch, který představují historická města (Florencie, Siena, Pisa aj.) i pobřežní přímořská letoviska. Oblast Toskánsko je též proslulá výrobou tmavě červeného vína Chianti.

Zájezdy do Toskánska

Poznávací zájezdy do Toskánska

Toskánsko, Cinque Terre

Pisa

10-denní pobytově-poznávací zájezd; termín: červen, září; cena: 9 390,-

Při návštěvě Toskánska můžete skloubit pobyt u moře s prohlídkou jedinečných stavebních památek. Florencie, Siena, Pisa, Lucca jsou pro turisty lákavými místy s mimořádnými ukázkami románského, gotického a renesančního umění. Toskánsko opravdu proslulo skvosty hlavně z období renesance, působily zde nejslavnější osobnosti Itálie. Toskánsko láká neustále množství zahraničních návštěvníků. Toskánsko vám nabízí také krásné pláže.

Toskánsko, Cinque Terre II - ubytování v hotelu

Pisa

8-denní pobytově-poznávací zájezd; termín: září; cena: 10 990,-

Pohodlnější varianta předchozího zájezdu s ubytováním v hotelu s polopenzí.

Romantický ostrov Elba a Toskánsko

Elba

10-denní zájezd; termín: září; cena: od 9 990,-

Toskánsko - jedna z nejkrásnějších oblastí Itálie. Toskánsko vám umožní poznat klenoty itaksé architektury hlavně z období renesance. Toskánsko ovšem nabízí také přírodní zajímavosti. K velmi lákavým oblastem Toskánska patří také ostrov Elba. Ostrov Elba patří k nejmalebnějším ostrovům Středozemního moře. Členité pobřeží, kde se střídají skaliska a zálivy s malými plážičkami, vytváří tu správnou romantiku, kterou dokreslují vysoké hory v centru ostrova. Roztomilé vesničky dýchající středověkem se klenou na svazích hor. Mnohý turista v tomto příjemném prostředí zapřemýšlí nad tím, proč vlastně odtud Napoleon tak rychle utíkal. K romantické atmosféře přispívá i fakt, že turistická centra se zde rozvíjí kultivovaně a ostrov je chráněn proti velkým stavbám.

Malebné jižní Toskánsko a kraj Etrusků Lazio

Orvieto

8-denní pobytově poznávací zájezd; termín: červenec; cena: 11 490 Kč

Zájezd je určen těm, kteří již navštívili nejznámější místa v oblasti střední Itálie a rádi by poznali další historická místa – v oblasti jižního Toskánska a kraje Etrusků Lazio.

Toskánsko, Cinque Terre, Apuánské Alpy - letecky

Pisa

6-denní poznávací zájezd; termín: červenec; cena: 18 990,-

Tento letecký zájezd Vás během několika dnů seznámí s nejdůležitějším památkami Toskánska, z nichž většina je na seznamu světového dědictví UNESCO. Navíc budete moci obdivovat krásná zákoutí toskánského pobřeží.

Turistické Toskánsko

Carrara

8-denní zájezd; termín: červenec; cena: 11 390,-

Malebné Toskánsko nejsou jenom historická města, ale také úžasná příroda. Lehká pěší turistika v oblasti Apuánských Alp a podél jedinečného toskánského pobřeží. Ubytování v hotelu s polopenzí.

Toskánsko

San Gimignano

5-denní zájezd; termín: duben / květen, říjen; cena: od 5 490,-

Návštěva skvostů severní Itálie - oblasti Toskánsko, prohlídka jedinečných stavebních památek - mimořádných ukázek románského, gotického a renesančního umění.

Řím, Florencie, Tivoli

Florencie

5-denní zájezd; termín: květen, září; cena: 5 990,-

Oblíbený poznávací zájezd, který kombinuje prohlídku dvou nejkrásnějších italským měst, renezanční perly Toskánska Florencie a papežského Říma, nabitého památkami z období antiky a baroka. Jako bonus návštěva Hadriánovy vily a zahrad Villy d´Este v Tivoli nedaleko Říma.

Benátky, Řím, Florencie

Řím - Piazza Navonna

6-denní poznávací zájezd; termíny: září; cena: 7 990 Kč

Zájezd, který by se dal nazvat "Nejkrásnější města Itálie". Město na vodě Benátky, renezanční Florencie, a historický Řím se Vám představí během několika dní.

Nejkrásnější zahrady Toskánska

San Gimignano

5-denní zájezd; termín: duben/květen; cena: 5 990,-

Návštěva rozmanitého Toskánska se zaměřením na jeho nádherné zahrady a středomořskou vegetaci. Stranou však nezůstanou ani některé památky.

Toskánsko a mystická Umbrie

Assisi

7-denní zájezd; termín: září; cena: 9 790,-

Poznáte krajinu, kulturu a umění tajemného národa Etrusků, románskou a renesanční architekturu, vykoupete se v Trasimenském jezeře i na střeše hotelu. Pocítíte lahodnou chuť vína Chianti. Cestu korunuje perla Toskánska Florencie a nejznámější poutní místo Itálie Assisi.

Toskánsko a Lazio

Siena

7-denní zájezd; termín: srpen; cena: 9 790,-

Méně navštěvovaná místa Toskánska a kraje Etrusků Lazia. Fotogenická krajina toskánského venkova, možnost ochutnávky vína.

Středověká romantická Umbrie a Florencie

Assisi

6-denní zájezd; termín: květen; cena: 7 990,-

Mohutné kostely a paláce, kamenná romantická malebná zákoutí, kde na Vás dýchne středověká historie, tak by se dala charakterizovat italská Umbrie. Zájezd Vás zavede do těchto jedinečných míst i za největší přírodní zajímavostí Umbrie – k mohutným vodopádům Marmore, které by v těchto místech Itálie málokdo čekal.

Zahrady krajů Lazio a Toskánsko, den květin ve Viterbu

Orvieto

6-denní zájezd; termín: duben / květen; cena: 8 690,-

Zajímavý poznávací zájezd Vás zavede do oblasti střední Itálie, do magického kraje Toskánsko a Lazio a na slavnosti květin ve Viterbu.