Individuální prohlídky ve sklárně jsou možné od PO - PÁ 10:00 - 13:00. O Velikonocích je v Krčmě otevřeno od 27.03.-31.03.2024.

overlay overlay

Sklárna & Sklářská krčma AJETO

Příběh designové sklářské značky AJETO sahá až do roku 1989.

Příběh designové sklářské značky AJETO sahá až do roku 1989.

Ve sklárně Ajeto v Lindavě u Cvikova vznikají pod rukama sklářů výrobky a originální umělecká díla pro zákazníky z celého světa od října roku 1994. Po mnoho let se zde setkávají čeští i světoví sklářští umělci, designéři, architekti, herci a filmaři. Mezi pravidelné klienty sklárny patří např. Anna TorfsSkogsbergSmartstudio DechemFrantišek JungvirtDark atd.

Během konání Mezinárodních sklářských sympoziích naše sklárna pravidelně hostí renomované sklářské výtvarníky, světové designéry a architekty. Mezi pravidelné hosty patří například i jeden z nejtalentovanějších českých sklářských mistrů současnosti Martin Janecký. Velice cenná pro nás byla i spolupráce s bardem českého sklářství René Roubíčkem.

Jsme hrdými výrobci divadelních cen Thálie podle návrhu Bořka Šípka, spoluzakladatele sklárny, anebo trofejí pro světoznámý cyklistický závod Tour de France.

Od roku 2017 je sklárna AJETO součástí skupiny LASVIT, která zde realizuje část svého luxusního designového portfolia ze segmentů projektových a kolekcových svítidel a designového nápojového a stolního skla Tour de France, které navrhují designéři z automobilky Škoda Auto.

Více o sklárně Ajeto

František Jungvirt Kolekce UNDERWATER

PROZKOUMAT KOLEKCI