AK Hora - advokátní kancelář Brno

Novinky

3.1.2012

Úspěch provozovatele restaurace - autorské poplatky v ČR bude řešit evropský soud

Evropský soud bude řešit spor o poplatky za autorská práva, které jménem českých umělců vymáhá po majitelích restaurací společnost Intergram. Dle ÚS není možné vyloučit negativní dopad činnosti Intergramu na hospodářskou soutěž.

21.11.2011

Ústavní soud (ÚS)- “Odtažené auto se musí vrátit zpět řidiči”

Lidé, jimž správci silnic odtáhli auto a chtějí po nich tisíce korun za parkování na záchytných parkovištích, slaví vítězství. Úřady v ČR tak dle ÚS auta nesmí zadržovat, ale musí je např. po skončení čistění vozovek vrátit zpět na místa,odkud je odtáhly.

12.10.2009

Okopírovat web konkurenci se smí. A bez placení

Zkopírovat originální webové stránky nemusí být zločin ani přestupek.Sporná webová prezentace podle ústavních soudců není autorským dílem ve smyslu zákona."Tzn. není to jedinečný výsledek tvůrčí duševní činnosti"uvedli soudci.

29.7.2009

Soudy nemohou odsoudit nepřítomného, pokud se omluvil

Soudy nemohou odsoudit obviněného ve veřejném jednání bez jeho účasti, pokud se dotyčný řádně omluví - například potvrzením od lékaře. Rozhodl tak Ústavní soud, který vyhověl ústavní stížnosti Libora Michálka z Jihlavy.

28.3.2009

Výpověď z pracovního poměru za péči o dítě je nepřípustná

Pokud žena po rodičovské dovolené nenastoupí znovu do práce pouze z důvodu, že nemá možnost dát dítě do školky nebo pro něj nemá hlídání, nemůže od svého zaměstnavatele dostat výpověď. Rozhodl tak Nejvyšší soud ČR.


Advokátní kancelář AK Jiří Hora

   Advokátní kancelář Jiřího Hory poskytuje svým klientům komplexní právní služby v rozsahu téměř celého právního řádu České republiky, a to formou právních konzultací a porad, sepisováním smluv, podání, právních rozborů a jiných listin právního charakteru, zastupováním klientů při jednáních s protistranou či obchodními partnery, jakož i v řízeních před soudy a správními orgány. Kancelář rovněž provádí advokátní úschovy a ověřování pravosti podpisu. Služby poskytujeme v jazyce českém i anglickém.  Sídlo kanceláře Brno, Moravské náměstí 15.   

   Hlavním cílem je poskytnout klientům takové služby, aby byly naplněny i nejnáročnější požadavky a byly vytvořeny podmínky pro nejlepší výkon jejich činnosti či pro řešení jejich problémů. Při poskytování právních služeb zachováváme individuální přístup ke klientovi a k řešení jeho právní záležitosti. Přitom vždy klademe důraz na dobrou informovanost klienta o průběhu jeho věci a na zpětnou vazbu mezi klientem a advokátem. 

 










 

 


































  ......................................................................................................................
  Advokátní kancelář Hora Jiří, Brno, založení společnosti s.r.o.