Angličtina pro začátečníky

Angličtina pro začátečníky

Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem. Tak zní známé přísloví, které denně slýchají studenti různých škol. Ať již jste student, pracující nebo důchodce, jazyky jsou velmi důležitou součástí našeho života, neboť nás obklopují na každém kroku. Pokud pracujete pro nadnárodní společnost, angličtina a případně také němčina jsou neodmyslitelnou součástí vašeho života. Pokud se pracovat teprve chystáte, věřte, že bez jazyků se neobejdeme.
S postupem času a zesilujícím se vlivem západního trhu se angličtina stala naprostou samozřejmostí pro lidi po celém světě. Ať již budeme v Německu, Francii, Polsku nebo třeba Japonsku, vždy si můžeme být jisti, že anglicky se dorozumíme v každé restauraci, hotelu nebo třeba obchodu. Máme-li rádi cestování, angličtina by měla být naprostou samozřejmostí, kterou mezi své znalosti zahrneme.

Naučte se anglicky online

Přesto, že se s angličtinou můžeme setkat na každém kroku, její výuka je ve školách stále podceňována. Ano, určitě není jednoduchá, zejména-pak pro začátečníky. Každý, kdo se angličtinu učil, může potvrdit, že začátky nejsou žádný med, podobně jako u Němčiny nebo třeba Španělštiny. Pokud se však budeme ze začátku snažit, můžeme již brzy začít alespoň lehce komunikovat. K tomu nám může dopomoci velmi široká škála možností, jak si můžeme naše jazykové dovednosti zlepšovat.

Angličtina a Youtube

Máte nějakého oblíbeného autora nebo skupinu, jejichž písničky si pouštíte stále dokola a nemůžete se jejich písniček nabažit. Ať již se budeme bavit o Eminemovi, Metallice nebo třeba Simple Plan, v každém z těchto případů máme mnoho zajímavých písniček, ze kterých si jistě vybere každý. Když už jsme u toho poslechu, zkusme na chvíli vypustit hudbu a vnímejme i text. Po chvíli si můžete povšimnout, že vám daná slova začnou dávat alespoň z části smysl, nebo že jich alespoň pár pochytíte. Fantastické!

Youtube je skvělým nástrojem pro výuku a zlepšování language skills [jazykových dovedností]. Zmínili jsme si písničky, které jsou asi nejlepším způsobem, jak vstřebávat angličtinu, protože je posloucháme často a hodně z nás často chodí se sluchátky v uších. Ať již cestujeme, jdeme do školy nebo třeba odpočíváme, hudba je vždy s námi. Není však jedinou možností, kterou si můžeme ke zlepšení jazyka dopomoci.

Video – Angličtina na Youtube pro samouky

Dalším způsobem, který se přímo s Youtube pojí, jsou výuková videa. Zkuste si zadat do vyhledávače „Angličtina pro začátečníky“ a budete se divit, kolik zajímavých výukových materiálů naleznete. Není důležité, jestli s angličtinou teprve začínáme nebo jestli jsme již pokročilejší mluvčí. Zlepšovat se můžeme vždy. Učený z nebe nespadl, je proto samozřejmostí, že každému z nás bude výuka trvat jinak dlouho. Tato videa si však můžeme přehrávat kdykoli a kolikrát chceme. Co je však nejdůležitější – ZDARMA. Internet je skvělým nástrojem, jak zdarma získat mnoho důležitých informací.

A co víc, tyto informace nám můžou v budoucnu vydělávat peníze, neboť společnosti stále více hledají zaměstnance s dobrými jazykovými znalostmi, za což si také umějí rády připlatit. Proč bychom se tedy měli obírat o peníze, které můžeme získat zcela zdarma?

Jazykové appky pro smartphony

Již jsme si pověděli o Youtube a jeho způsobech využití. Zde však naše možnosti nekončí, nýbrž teprve začínají. Pokud patříte mezi milovníky chytrých telefonů a svůj smartphone nikdy nedáte z ruky, máme pro vás skvělý způsob, jak skloubit to, co máte rádi s tím, co by vám mohlo pomoci. Tato možnost se bude hodit určitě zejména studentům, kteří, jak je známo, s telefony i spí, tak že pokud si najdete chvíli, můžete vypnout Messenger a začít se věnovat jazykům.

Jaké aplikace si můžeme do mobilu stáhnout? Hned na začátku by bylo vhodné říci, že se nám budou hodit aplikace české. Rovnou tedy přestaňte hledat americké aplikace, protože takové můžete využít pouze jako značně pokročilí. Pro začátečníky tu máme například skvělou aplikaci Naučte se Anglicky 6000 slov od vývojářského studia Fun Easy Learn. Jedná se o skvělou aplikaci, kterou můžeme opravdu doporučit. Tato aplikace je k dostání pro mnoho světových jazyků. Ať již se budete chtít učit anglicky, německy nebo třeba rusky, s touto aplikací budete určitě spokojeni, neboť se zde velmi pěkně uplatňuje metoda „učení hrou“, která mnohým lidem při učení se chybí. Velmi jednoduše se tak můžete již za několik týdnů naučit velmi pěkné základy angličtiny, které můžete poté dále aktivně rozšiřovat.

Pokud plánujete takovou aplikaci pro své děti, zajímat by vás mohla například aplikace Angličtina pro děti od společnosti PMQ Software. Děti se zde můžou učit jazyk opět hravou formou díky pěkným obrázkům, které se dají velmi snadno zapamatovat a mohou sloužit také jako mnemotechnická pomůcka pro různá slovíčka.

Tip: Angličtina pro děti online formou

Naučíte-li se již nějaké základy, je velmi důležité tyto základy aktivně rozšiřovat. K tomu nám může dopomoci aplikace Nácvik anglické konverzace. Tuto aplikaci bychom opravdu doporučili všem, které angličtina baví, a proto si ji chtějí nenásilnou formou procvičovat. Doplníte-li tuto aplikaci také o různá zajímavá videa na Youtube, pokrok kupředu je zaručen.

Výuka angličtiny online

Myslíte-li to s angličtinou opravdu vážně a chcete se spolehnout na kvalitní jazykové kurzy od profesionálů, můžete se poohlédnout po online kurzech a specializovaných webech, na kterých můžete naleznout mnoho důležitých a potřebných informací. Mnoho těchto webů je zdarma, jsou však takové, za jejichž obsah se platí.

Tip: Angličtina bez biflování s výukou online

Jedním z velmi pěkných webů, určených pro všechny jazykové úrovně, je web Help For English. Zde můžeme naleznout všechno, co se angličtiny jakkoli týká. Výukové materiály, testy, gramatiku, možnosti pro rozšíření slovní zásoby, rady a tipy pro anglickou výslovnost, doplněno o nahrávky, konverzační otázky, psaní a návody na dopisy a eseje, nebo také skvělý online kurz obchodní angličtiny, určený pro středně pokročilé mluvčí. Jak můžete sami vidět, možností je opravdu nespočet a na své si zde přijde každý. Pokud se například chystáte na písemku ve škole, určitě se vám můžou hodit skvělé testy, na kterých můžete své znalosti aktivně procvičovat. Také zde můžeme naleznout anglické reálie, které ocení zejména studenti, připravující se na maturitu z anglického jazyka.

Další možností je web Online Jazyky. Tento web je založen na interaktivní výuku angličtiny, němčiny, francouzštiny, španělštiny, ruština nebo také italštiny. Jedná se o velmi intenzivní a kvalitní výuku, díky které si můžeme velmi rychle zlepšit naše znalosti. Za tuto kvalitní výuku si však budeme muset zaplatit. Chceme-li zjistit, jak bude takový kurz vypadat, můžeme jej vyzkoušet zdarma, abychom se plně seznámili s jeho náplní. Zakoupit můžeme kurzy pro všechny jazykové úrovně od A1 až po C1.

Naučte se anglicky online

Učebnice angličtiny pro začátečníky

Učit se můžeme kdykoli a kdekoli. Stačí nám pro to pouze dostatek volného času a chtíč se něco dozvědět. Jsou lidé, kteří milují počítače a mobilní telefony. Tito lidé určitě rádi ocení možnosti, které jsme vyzdvihli výše. Jsou však také lidé, kteří tyto technologie příliš nepodporují a mnohem raději sáhnou ke klasické papírové knize nebo učebnici. Přesně pro tyto lidi zde máme velké množství učebnic angličtiny pro začátečníky, kterých se v dnešní době pulty větších knihkupectví jenom hemží.

Tip: Anglické učebnice nejlevněji na Heuréce

Top Oxford University Press

Otázkou vždy zůstává, na jaké úrovni jsou naše jazykové schopnosti a dovednosti. Nejsme-li v angličtině nikterak zběhlí a teprve začínáme, může se nám hodit jedna z učebnic angličtiny pro samouky. Tyto učebnice se snaží velmi jednoduchým a ilustrativním způsobem poukázat na jednotlivé spojitosti a mnemotechnické pomůcky. Ať již jde o jednotlivá slova nebo základní fráze, pro začátek si nemůžeme zvolit nic lepšího a jednoduššího.

Jiný případ je, jsme-li již pokročilí mluvčí a našim cílem je pouze zlepšovat naše dovednosti o různé odborné slovní zásoby nebo třeba obchodní fráze. V takovém případě se nám již budou hodit učebnice anglických vydavatelů, jako je například Oxford University Press, zaměřující se na vydávání anglických učebnic pro všechny jazykové kategorie, až pro First Certificate.

Navštěvujeme jazykové kurzy

Potřebujete rychle a kvalitně zlepšit své jazykové znalosti? Záleží vám na kvalitě a chcete vést dialogy přímo s lektorem? Potom není nic jednoduššího, než začít navštěvovat jazykové kurzy. S kvalitními jazykovými školami se můžeme setkat po celé České republice, nejvíce však ve velkých městech, jako je Brno nebo Praha.

Mezi takové jazykové školy patří například Jazykové centrum Correct nebo Jazyková škola Pelican. Zmiňujeme pouze dvě, ale na internetu můžete naleznout širokou škálu škol, zaměřujících se na různé styly a způsoby výuky.
Jazykové kurzy poskytují velmi kvalitní a intenzivní styl výuky, tak že jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí rychle zlepšit své jazykové dovednosti, ať již z důvodu brzké pracovní cesty do zahraničí nebo z důvodů pravidelné komunikace se zahraničními obchodními partnery.

V porovnání s předchozími možnostmi si však člověk musí za jednotlivé hodiny dobře připlatit. Další nevýhodou je, že musíme mít volný čas, který jsme ochotni této výuce obětovat. Pokud nám však tato omezení nevadí, můžeme si být jisti, že se správným jazykovým kurzem můžeme již během měsíce udělat velké pokroky.

Naučte se anglicky online