Auta na splátky

Ceny aut jsou poslední dobou blíže k nižší hranici jejich pohybu a to je lákavá situace pro hodně lidí, kteří začínají přemýšlet o novém autě. Je to zajímavá situaci i pro, kteří momentálně nemají dostatečný finanční obnos pro pořízení auta. Řešením pro ně může být pořizení auta na splátky. Prodej auta na splátky můžete získat přímo u prodejce vozy, tedy autobazaru či autatosalonu, nebo je možné kontaktovat společnost nabízející tyto produkty.
Dále mohou být nabídky splátkového pořízení vozu zajímavé pro ty kdo nutně potřebují vozidlo nebo pro ty co mají jisté příjmy v budoucnu a nějaké auto se jim líbí.

Jakou varianti pořízení auta na splátky zvolit?

Rozhodnete-li se pro pořízení auta na splátky bude nejspíše jedna z Vašich otázek - Úvěr nebo leasing? Nejpodstatnější rozdíl v rozhodování zda pořídit vůz na úvěr nebo leasing je ten, že u leasing je vůz po době splácení vlastnictvím leasingové společnosti a vy jej mát v nájmu. Teprve po splacení splátek bude vozidlo převedeno na Vás. To znamená, že v případě, že budete chtít rozsáhlejší úpravu na voze, budete muset nejspíše požádat leasingovou společnost o povolení. Leasing nabízí různé varianty akontace.

Pokud se rozhodnete pro pořízení vozu přes úvěrje dobré vědět, že v současnosti nabízí úvěry i lesingové společnosti. Stejně jako u leasingu i u úvěru si můžete vybrat částku akontace. Úvěr je obvykle zajištěný autem, které si pořizujete. Podnikatelé - plátci DPH jistě považují za výhodu možnost odepsání DPH ihned.

Můžu si pořídit i ojeté auto na splátky

Ano některé nabídky obsahují i tuto možnost, tedy možnost pořízení ojetého vozu. Ojeté vozy jsou většinou omezeny stářím auta. Podmínky jednotlivých společností nabízejících leasing či úvěry se mohou lišit a tak je dobré se na konkrétní automobil dotazovat se přímo poskytovatele úvěru (tím může být i autobazar).

Celková zaplacená částka

Pokud Vás zajímá kolik celkově za auto zaplatíte (nebo-li o kolik se přeplatíte oproti běžné ceně) - záleží na konkrétní nabídce, ale obvykle platí, že když je akontace větší, bude celková zaplacená částka vložená do auta nižší než při nízké akontaci, protože čím je akontace menší, tím méně si půjčujete. Vliv má také doba splácení.

Když mi někdo vůz ukradne

Je dobré, že myslíte na budoucnost. Problémům jako krádež auta na splátky nebo havárie se předchází díky pojištění pro tyto sitauce. Společnosti nabízející úvěr či leasing mohou mít s pojišťovnou dohodnuté výhodnější sazby než jsou bežné, což může být pro Vás potěšující informace. Některé nabídky financování vozu již zahrnují cenu za pojištění - u konkrétní nabídky je třeba zeptat se prodejce.

Výhody při pořízení auta na splátky - zejména u leasingu

Při pořízení auta na splátky Vám obvykle prodejci nabídnou výhodnější cenu nebo lepší výbavu vozidla při stejné ceně, pokud se tak nestane můžete si zkusit o ni říct nebo navštívit více prodejců, zaléží na konkrétním prodejci auta, značce, modelu a poskytovateli úvěru. Na tyto nabídky můžete často narazit zejména v kombinaci leasingové značky, která má dohodu s výrobcem automobilu a ve jménu často nese její název. Další výhodou, kterou jsem již uvedl je, že k leasingové smlouvě můžete získat výhodnější ceny pojištění.

Určitě jste někdy chtěli nebo potřebovali vědět komu patří určitý pozemek či stavba, pokud to chcete zjistit navštivte také katastr nemovitostí nahlížení který Vám poskytne hledané informace. Pokud nevíte číslo stavby může být pro vás užitecný web katastrální mapy a procházení v nich.

Auto na splátky

Zásady ochrany soukromí (privacy policy) - cookies
Neručím za správnost údajů a nejsem zoodpovědný za jakékoliv problémy či potíže při jednání podle textu na tomto webu. Jedná se o neoficiální stránky o financování aut. Toto není oficiální web žádné finanční ani jiné společnosti.