Auta z dovozu



Nákup vozu znamená utracení větší finanční částky a proto chce většina lidí na tomto nákupu ušetřit. Vhodnou cestou můžou být auta z dovozu a to ať už nové vozy z dovozu či ojetiny. Dovozové automobily jsou nejčastěji z EU a to konkrétně z Německa.


Další variantou jak ušetřit na voze můžou být auta z leasingu. Naopak nákup vozů ze Spojených státu je spíše záležitostí prestiže a luxusu.

Jak můžu provnat ceny auta z dovozu a vozu v ČR

V případě ojetých vozů si stačí najít internetové stránky s inzercí ojetých vozů a vyhledat si požadované vozy, jejich výbavu, motor a cenovou hladinu tohoto vozidla.
Dále si pak najdeme některý z inzertních webů v zemi odkud jej chceme dovézt. Najdeme zde požadovaný vůz a nyní můžeme srovnávat cenovou hladinu vozů v Česku a aut z dovozu. Nicméně k této ceně musíme připočítat náklady na dopravu auta ze zahraničí.

Pořízení auta z dovozu

Nyní již znáte cenu vozu v ČR a cenu auta z dovozu. Auto z dovozu můžete hledat i v českých autobazarech přímo v prodeji ovšem je zde otázka o kolik jsou levnější oproti vozidlům původem z česka. Dovoz Vámi vybraného auta můžete tedy realizovat dvěma způsobama a to buď tím, že si auto doveze ze zahraničí sami a nebo si jej necháte dovéz autobazarem. V případě dovozu auta autobazarem musíte očekávat poplatky autobazaru za dovezení auta.

Pořízení auta z dovozu má kromě cenové výhody také výhodu spočívající ve větší záruce o pravdivosti stavu vozu, jelikož se říká, že když němec řekne, že auto má servisní knihu, tak obvykle vše odpovídá údajům v knize. Dále je z zahraničí, zejména v Německu větší nabídka aut, co se týče exkluzivnějších aut, které v česku vůbec neseženete nebo motorů, modelů a výbavy - pokud máte nějakou konkrétní v České republice byste dlouho čekal, než na ni narazíte, naproti tomu v Německu toto auto z dovozu můžete získat dříve.
Další výhodou aut z dovozu je výbava, která je u většiny nabízených vozidel vyšší. Například Fabia s klimatizací a výkonějším motorem k nalezení tak často jako v Německu, ještě pestřejší rozdíl může být pokud hledáte malé auto jako je Fabia s výbavou tempomatem či automatickou převodovkou, zde je varianta pořízení auta z dovozu obvykle značné ušetření času. Zejména lidé parkující své vozy venku ocení vyhřívání sedadel, které mají zejména auta z dovozu ze západu.

Dovézt sami nebo přes prodejce

Pokud jste se rozhli pro pořízení auta z dovozu a máte již pár tipů na vozidla, které by se Vám líbili jistě přemýšlíte, zda si nechat auto dovézt projcem, který se na to specializuje nebo si dovoz zařídit sami. Jistou roli určitě hraje vzdálenost a Vaše jazykové dovednost, ovšem tohle můžete řešit přes známého - nicméně podstatnější než jakozykové dovednosti je vyznat se v častých problémech konkrétního vozu, který chcete dovézt či nejlépe mít s sebou automechanika. Další problémy mohou nastat při dovozu auta do České republiky, je třřeba zajistit jeho převoz buď na vozíku na to určeném nebo si jej nechat převézt vlakem či si koupit jednodení převozní značku s pojištěním. Doporučuji ji Vám v případě porovnávání zda si nechat dovézt auto z dovozu nebo si pro něj jet spočítat všechny tyto náklady. Půjčte si na auto přes internet. Srovnání půjček najdete na webu půjčky ihned. Dále si můžete přečíst recenze půjček a formulář pro žádost online.

Jistě jste již přes internet procházeli různé mapy, ale zkoušeli jste katastrální mapy a procházení v nich? Určitě jste někdy chtěli nebo potřebovali vědět komu patří určitý pozemek či stavba, pokud to chcete zjistit navštivte také katastr nemovitostí nahlížení který Vám poskytne hledané informace.



Zásady ochrany soukromí (privacy policy) - o cookies
Provozovatel těchto stránek si vyhrazuje právo na chybné uvedení v textu či omyl.