Kontaktujte nás:

info@balonpraha.cz

606 302 302

Přijmeme řidiče

vozu Land Rover Defender

Více informací

Vyhlídkový let balonem

Darujte svým blízkým nezapomenutelné chvíle v oblacích - darujte let balonem!

let balonem

Klasický let balonem zahrnuje:

Letenku v dárkovém balení

Minimálně jednu hodinu letu, (průměrný let u nás však trvá 1,5 hodiny)

Předletový rozbor, tj. komplexní informace o aktuálních letových podmínkách, programu a bezpečí

Nealkoholické nápoje na palubě během letu

Malé občerstvení po přistání

Postavení balonu před zraky pasažerů

Přípitek chlazeným sektem po úspěšném přistání

Předání pamětního certifikátu vzduchoplavce

Odvoz terénními vozy Land Rover Defender zpět do místa startu

Po dohodě nabízíme bezplatnou dopravu z Prahy na místo startu a zpět.

Přenosný slevový poukaz na příští let

Nadstandardní pojištění všech pasažérů

 

Zakupte si dárkovou letenku pro let balonem!

 

Poletíte jedním z největších balonů ve střední Evropě!

letenka pro let balonem     

Nebojte se, že se v koši budete mačkat. Nemusíte se bát, že Vám při letu balonem uniknou důležité okamžiky, protože v koši je vždy dostatek místa. Balonový koš je koncipován pro 17 osob, poletí nás však celkem 10 - 14.

Pokud poletíte s celou rodinou, můžete si pro let balonem v koši zajistit samostatnou kóji, a takmůžete výjimečné chvíle prožívat po boku Vašich nejbližších.

Váš let balonem si můžete naplánovat na kteroukoli dobu!

Na výběr lokality budete mít dostatek času - letenka má platnost jeden rok od data zakoupení (na požádání může být platnost prodloužena). Proto si můžete let naplánovat na dobu, která Vám bude nejvíce vyhovovat.

Lety balonem jsou uskutečňovány dle počasí, nesmí foukat vítr a pršet. V létě se létá dvě hodiny po východu slunce a dvě hodiny před západem slunce, v tuto dobu jsou termické proudy minimální. Na podzim a v zimě není slunce tak intenzivní, proto se může létat celý den!

 

Nevšední zážitek se zkušenými profesionály

O vaši stoprocentní spokojenost a bezpečí se postarají piloti a profesionální personál ze společnosti Česká vzduchoplavecká. Mají za sebou řadu zkušeností, a proto jsou schopni poskytnout Vám plnohodnotný komfort a zázemí pro zážitek, kterému se máloco vyrovná.

Vznášejte se nad nejkrásnějšími místy České republiky!

Kochejte se výhledem na nejkrásnější místa ČR. S naší společností můžete let balonem uskutečnit nad nejkrásnějšími lokalitami v ČR, Český Ráj, Posázaví, Konopiště, Karlštejn, Beroun, Kokořín a Praha.

     
let balonem - hořáky let balonem - priprava balonu Hrad Bouzov Zamek Konopiste Hrad Trosky let balonem (17)
Hruby Rohozec let balonem (24) Let balonem nad Prahou Let balonem nad Prahou let balonem (23) Kotveny let
Let balonem nad Prahou Nase vozy Terenni vuz Terenni vuz 2 let balonem (6) let balonem (28)
let balonem (16) let balonem (27) let balonem (8) let balonem (25) let balonem (26) let balonem - zapad slunce

 

Nejčastější otázky týkající se balonového letu:

Jak lety balonem organizujeme?

Optimální postup pro objednání konkrétního balonového letu je ten, že se nejdříve seznámíte s nabídkou našich letů balonem. Po výběru lokality přejdete do Rezervace letu balonem, kde vyplníte potřebné údaje. Krátce po odeslání Vám potvrdíme řádné doručení a akceptaci Vašeho požadavku na let balonem, a zároveň Vám začneme zasílat nabídky letů balonem formou SMS v intencích Vašeho požadavku. Budou Vám zasílány až do doby, kdy Vám bude termín a čas letu balonem vyhovovat a napevno si zarezervujete místo v koši. Poté se setkáme v místě vzletu, provedeme předletový briefing a vzlétneme do oblak. Po zdárném přistání, přípitku a obdržení certifikátu prvoletce Vás naše doprovodné terénní vozy dopraví zpět do místa startu.

Je let balonem bezpečný?

Let balonem je mimořádně bezpečný - nemusíte se obávat. Balon je letadlo, které podléhá velice přísným předpisům, má přísné požadavky na servis, provoz a údržbu. Všechny jeho nosné konstrukce jsou několikrát předimenzovány z důvodu zachování maximální bezpečnosti. Vzhledem k vysoké váze balonového kompletu (s pasažéry celkem 2600 kg) je zajištěna vysoká stabilita balonu - balon tak odolává vzdušným poryvům a díky velké váze je rovněž zajištěno hladké přistání.

Co si na sebe obléci?

Pro let balonem je optimální oblečení stejné, jako nosíte na procházky do přírody. Vzhledem k tomu, že start probíhá obvykle na louce, doporučujeme spíše dlouhé kalhoty než kraťasy či sukně. Doporučuje se pohodlné oblečení a pevná obuv. V balonu bude podobná teplota, jaká je na zemi.

Není v balonu zima?

V balonu je teplota téměř stejná, jako na zemi (teplota klesá o 0,7 °C na 100 m výšky - létáme zhruba ve výšce 400 metrů). V balonu však oproti na zemi nefouká vítr, neboť se balon pohybuje rychlostí větru

Jak poletíme vysoko?

Let balonem probíhá ve výšce do jednoho kilometru nad zemí. Nejčastěji se létá ve výšce 300 metrů nad zemí, v této výšce je optimální rozhled - dokážeme snadno vše rozpoznat. Během letu však rovněž vystoupáme i do výšky cca 500 metrů, abyste měli možnost se pořádně rozhlédnout. Vše ale záleží na požadavku pasažérů.

Kolik nás poletí v koši?

Balon je koncipován pro 16 osob + pilot. I přes plné vytížení balonu je v koši vždy dostatek místa, neboť je koš rozdělen do 4 kójí, kde každá kóje je větší než koš malého horkovzdušného balonu. Proto je zajištěno, že se v koši nikdo nemačká a každý pasažér má dobrý výhled. Většinou nelétáme plně vytíženi, letí nás zhruba 12, čímž je zajištěno ještě větší pohodlí pasažérů.

 

Let balonem je nejkrásnější dárek! Udělejte radost svým blízkým a darujte jim let balonem - zážitek, na který jen tak nezapomenou!


Společnost Česká vzduchoplavecká, s.r.o. je jedním z největších provozovatelů vyhlídkových letů balonem v naší republice.

Najdete zde vše o letu balonem, nabízených službách, a také zajímavosti týkající se balonového létání.

Let balonem s balonem pro 16 osob

Pro vyhlídkový let balonem máme k dispozici horkovzdušný balon, který je jedním z největších balonů ve střední Evropě. Vyznačuje se vysokou stabilitou a bezpečností.


Let balonem - jaké lety nabízíme?


...SLOVO ZÁVĚREM...


 

Děkuji vám za návštěvu našich webových stránek,

a také za zájem o něco tak krásného, jako je vzduchoplavba.

Těším se, že se s mnoha z Vás společně sejdeme v oblacích.

Zdeněk Tetour, pilot a jednatel České vzduchoplavecké, s.r.o.

tel. 606 302 302

 


 

 

/
JoomSpirit