Bělení zubů

Žloutnutí zubů většinou postihne každého. Na zdraví barva skloviny nemá žádný vliv, ale kdo by nechtěl krásné bílé zuby a zářivý úsměv. V dnešní době je možné podstoupit bělení zubů u lékaře nebo i doma a s relativně malými náklady a riziky získat krásný, zářivý úsměv a nádherné bílé zuby.

Bělení zubů je postaveno na principu bělících látek různého druhu. Nejpoužívanější látkou je karbamid peroxid, který je znám tím, že odbarvuje usazeniny uvnitř zubu. Existují i další bělící látky, obsažené například v pastách s bělícími účinky, ty však neodbarvují zub zevnitř, ale pouze zvenčí.

Metod bělení zubů je více.Vybírat můžete od nejvíce známých past s bělícími účinky až po odborné bělení zubů v ordinaci lékaře. Liší se zejména tím, o kolik odstínů jsou různé metody schopny zuby vybělit, dále pak rychlostí bělení a také cenou.

Domácí bělení zubů je jistě nejpohodlnějším způsobem k dosažení krásného úsměvu. Mnoho lidí tomuto domácímu bělení zubů příliš nevěří a bojí se, aby jejich chrup nebyl poškozen. Není ale nutno se bát, pokud máte zuby zdravé. Důležité je vybírat jen takové přípravky, které jsou klinicky prověřeny, nebo se o jejich používání poradit s lékařem a nic už by pak nemělo bránit Vaší cestě za bělejšími zuby.

Bělení zubů u zubaře má své výhody hlavně co se týče rychlosti kýženého efektu. Zuby jsou na místě překontrolovány, zda jsou schopny tuto kůru podstoupit, po celou dobu je také hlídán celý průběh bělící kůry a díky vyšším koncentracím bělících látek je čekací doba na světlejší odstín zubů o hodně kratší, než u domácích metod bělení zubů. Jistě si takovýto druh bělení zubů budou pochvalovat ti, co své zdraví rádi svěří spíše odborníkům.

Jak už to tak bývá, i tato krása v podobě bělejších zubů má svá rizika. Ten, kdo má zuby ošetřené, se vedlejších efektů obávat nemusí, s kazy už to může být horší. Nevýhodou bělení zubů je také to, že po určité době, která je u každého jedince individuální, se efekt bílých zubů zmenšuje a bělení zubů je pro zachování zářivého úsměvu nutné znovu podstoupit.