Cvičení na BOSU

bosu-cviceni.cz - cviceni na bosu - 1BOSU ® je moderní a oblíbený systém cvičení určený pro komplexní zpevnění svalů celého těla, který má pozitivní vliv na zdravé držení těla, fyzickou kondici a redukci tuku. Základem cvičení BOSU ® je speciálně vyvinutá nafukovací kopule BOSU Balance Trainer, kterou při cvičení používáme jak stranou rovnou, tak vypouklou.

 

Pro koho je BOSU cvičení

bosu-cviceni.cz - cviceni na              bosu - 2Cvičení na BOSU ® je vhodné pro ženy i muže všech věkových kategorií ať už se jedná o vrcholové sportovce, nebo ty, kteří cvičí doma pro zdraví. BOSU ® cvičení je vyjímečné v tom, že zapojuje nejen vědomě ovládané svaly, ale i hluboké kosterní a další důležité svaly, které na rozdíl od našich prapředků vinou moderního životního stylu nepoužíváme a které zajišťují správné držení těla. Ochablost těchto svalů pak zapříčiňuje velmi časté bolesti zad a kloubů. BOSU® Balance Trainer byl původně vyvinutý pro rehabilitaci. Díky širokému rozsahu použití může BOSU cvičení používat osoba jakékoli věkové kategorie od amatérů až po vrcholové sportovce, tato důmyslná pomůcka se využívá v aerobních centrech, sportovních oddílech, rehabilitačních centrech i domácnostech.

Cvičení na BOSU

bosu-cviceni.cz - cviceni na bosu - 3BOSU Balance Trainer je určený pro širokou škálu tréninků od balančních či rehabilitačních až po posilovací tréninky. Každá lekce BOSU trvá cca hodinu a stejně jako u cvičení ve fitcentru či na aerobiku by každému cvičení měla předcházet zahřívací fáze, na konci lekce pak protahovací cviky. Ideální je kombinovat cvičení BOSU s dalšími typy cvičení.

Výhody cvičení BOSU

bosu-cviceni.cz - cviceni na              bosu - 4Cvičení BOSU komplexně posiluje svaly celého těla, zpevňuje šlachy a vazy, zajistí lepší koordinaci pohybu, držení těla a jako každá fyzická aktivita má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a redukci tuku. Odměnou Vám tedy bude štíhlejší postava, pevnější tělo a pravidelné cvičení může pomoci i odstranit bolesti zad a šíjových svalů.

Typy cvičení

bosu-cviceni.cz -              cviceni na bosu - 5Z hlediska zaměření můžeme BOSU Balance Trainer využít k několika typům tréninků, které se v jednotlivých hodinách prolínají a liší se náročností a intenzitou. Pro spalování tuku je nejlepší kardio trénink, který se cvičí při vyšší tepové frekvenci. Na posílení svalů a jejich zpevnění je zaměřen trénink posilovací, třetím typem jsou pak cvičení rehabilitační, které slouží k uvolnění a protažení svalů.

baner2

Doporučujeme

BOSU ® Balance Trainer HOME

originální pomůcka určená pro domácí cvičení balančních, rehabilitačních i posilovacích cviků umožňuje procvičení většiny svalových partií pro každého v balení: BOSU, pumpička rozdíly oproti verzi PROFI uvedeny v detailním popisu Více info

Prodejna FITHAM Liberec

Prodejna FITHAM Liberec

Prodejna FITHAM Liberec