Objevte krásu Brazílie

Brazílie je největší zemí Latinské Ameriky nejenom z hlediska rozlohy, ale také dle celkového počtu obyvatel. Brazílie je velmi často spojována s kouzelnými a bujarými karnevaly, tancem, pláží Copacabana a bezpochyby s fotbalem. Tato země může však nabídnout daleko více, ať už je to nádherná příroda, zajímavá kultura, slunečné pláže a určitě příjemní lidé. 

Brazílie je však nejčastěji spojována s karnevaly, které vždy svým kouzlem přitáhnou velkou pozornost a také zájem turistů. V letním období se karnevaly konají téměr v každém měste a je možné se zde seznámit s různorodostí a barevností kostýmů a regionální barevností. Mezi nejznámnější a největší karnevaly patří karneval v Rio de Janeiru. V průběhu karnevalů se každý návštěvník může seznámit a pocítit energii a chuť do života všech Brazilců.

Pokud se vypravíte do Brazílie určitě si nenechte ujít návštěvu některého z velkoměst ať už Rio de Janeiro, Sao Paulo nebo Brasilia, které je hlavním městem Brazílie.

 

BrazilieBrazílie je velmi různorodá země a to díky své poloze, protože se zde nachází pět klimatických pásem. Z tohoto důvodu je vždy dobré si před cestou rozmyslet, kterou část Brazílie chcete navštívit. Vždy se doporučuje vybavení na cestu dle předpokládaného klimatu. Pokud se vydáte do oblasti Amazonky, pak počítejte s deštivou dovolenou.

Brazílie si zamilují bezpochyby všichni milovníci přírody, protože příroda je zde skutečně velmi rozmanitá. Na jihu země se nachází hornatější oblasti, kdežto sever je oblastí tropických pralesů. Brazílií protéká druhá největší řeka světa Amazonka. Oblast Amazonky zejména oblast Amazonského pralesa je velmi bohatou oblastí nejrůznějších rostlin a zvířat. Při návštěvě určitě uvidíte různé druhy papoušků, ptáků, opic, ještěrů, hadů a spoustu dalších zajímavých zvířat.

 

Vodopády BrazílieDalším přírodním unikátem je oblast vodopádů na reče Iguacu. Vodopády se nachází na hranici Brazílie s Argentinou a patří mezi největší a nejrozsáhlejší systém vodopádů na světě. Větší část vodopádů se rozkládá právě na území Brazílie. Na argentinské straně mají návštěvnici možnost přiblížit se do těsné blízkosti ohromné masy vody, která padá z výšky 80 metrů. Vodopády dosahují místy šírky až 3 km a svou velikostí předčí např. i Viktoriiny vodopády. Pokud se vydáte do Brazílie, určitě si návštěvu vodopádů nenechte ujít.

 

Všichni milovníci slunečných pláží by se měli vydat do města Fortaleza, které je vyhledávaným turistickým místem. Podél moře se táhnou krásné pláže, která lákají k odpočinku. Pokud vyhledáváte romantická místa a klidná místa, pak se vydejte na souostroví Angra do Reis, které láká svým klidem a pohodou. 

Optimálním obdobím pro návštěvu Brazílie je červenec, kdy je počet turistů nejmenší. Obecně platí, že v době zimy u nás jsou v Brazílii největší vedra a naopak.

 

 

 

 

Vyhledávání

© 2008 - 2010 Destination Marketing - všechna práva vyhrazena