Corian

Materiál inspirovaný přírodou

Co je

Corian?

DuPont Corian je inovací barev, krásy a hloubky designu, propojující pevnost a čistotu tvar se spolehlivostí a výkonem.

Ale především znamená inspiraci - jedná se o plně nezávislý, bezspárový materiál, který dokáže proměnit jakýkoliv prostor v interiéru či exteriéru do neomezených možností.

Corian přináší osobitost do prakticky jakéhokoliv druhu prostředí, čímž obohacuje a usnadňuje život každému, kdo vuyžívá jeho jedinčného potenciálu a nachází v něm potěšení.

Materiál, který lze v široké paletě barev zpracovat do téměř jakékoliv formy a využít téměř všude a za jakýmkoliv účelem, nabízí svobodu designu a kreativity.

Dlouhodobý, hygienický, rvanlivý a elegantní DuPont Corian se vyznačuje možností trojrozměrného tvarování, která již více než 40 let dopřává svobodu tvůrčím a uměleckým nápadům.

Kolekce barev Corian

Výrobce Corian spolupracuje s designéry, umělci, architekty a odborníky z oboru, abychom mohli nabídnout největší a nejvšestrannější výběr barev v současných povrchových úpravách. Prohlédněte si všechny barvy Corian, zajisté najdete správné barvy které zapadnou a budou vhodné pro váš design.

Proč Corian

S neustále inovovanou barevnou paletou a řadou tvarovek, DuPont Corian splní všechny vaše designové potřeby. Dosáhněte vysněných tvarů při použití kvalitního produktu, který snese všechno, co si na něj Váš život připraví. Můžete vklidu odpočívat s pocitem, že jste si vybrali pracovní povrch, který vydrží celý život!

Odolnost

Od svého uvedení na trh v r. 1967 dokazuje DuPont Corian svou pozoruhodnou trvanlivost, se kterou je snažší žít. Materiál se netřepí po vrstvách a velmi dobře odolává každodennímu opotřebení. Je odolný vůči většině nárazů, škrábanců a rýh vznikajících v oblastech se silným provozem.

Pevnost

Barvy a vzory probíhají v celé tloušťce materiálu a nelze je odřít. DuPont Corian je tuhý a pevný materiál, který se neodlamuje ve vrstvách.

Hygiena

DuPont Corian je neporézní materiál, pevný v celé své tloušťce a může být zpracován za pomoci nerozeznatelných spojů, dodávajících vysokou hygienu povrchu. Materiál nepodporuje růst bakterií ani plísní.

Neporézní

DuPont Corian je neporézní a hygienický. Hladký povrch neumožňuje pronikání tekutin a usnadňuje čištění. Bakterie a plísně nemají šanci. Když Corian vypadá čistě, je opravdu čistý.

Opravitelnost

Povrchy vyrobené z materiálu DuPont Corian jsou obnovitelné, což znamená, že mohou být úplně navráceny do původního stavu za pomoci běžných čistících prostředků a drátěnky. Např. spálená místa od cigarety lze tímto způsobem odstranit. Většina poškození lze opravit bez výměny materiálu.

Nenápadné spoje

Použití DuPont Corian omezuje pouze Vaše vlastní představivost. Díly z materiálu Corian mohou být nenápadně přilepeny k sobě, čímž vytváří bezešvý vzhled a poskytují prakticky neomezené designérské možnosti provedení ploch. Například dlouhé pulty je možné vyrobit z několika dílů v dílně a poté sestavit na místě montáže.