Nápady a inšpirácie na dekorácie do bytu.

Aké sú najkrajšie dekorácie do bytu? Vyrobené vlastnoručne!

Aké sú najkrajšie dekorácie do bytu? Vyrobené vlastnoručne!

Každý človek si chce zútulniť svoje bývanie, chce, aby sa zo suchého prázdneho priestoru stal domov pre celú rodinu. Každý z nás túži cítiť, že niekam patrí, chce cítiť priateľstvo, pokoj a príjemnú atmosféru, ktorú vytvárajú hlavne dekorácie.

Jednoduché a predsa okúzľujúca váza s kvetmi.
Jednoduché a predsa okúzľujúca váza s kvetmi.

Vdýchnite domovu nový život!

Kto by povedal, že malinká dekorácia dokáže oživiť celú miestnosť? Všetky predmety, ktoré si dávame do izby, na nás pôsobia a ovplyvňujú nás, aj keď o tom nevieme. Veď koho by nezahriala na duši nejaká ozdôbka? Akonáhle sa na ňu pozrieme, musíme sa usmiať a naše srdce hneď poskočí od radosti. Dokáže nám zlepšiť náladu aj na celý deň.

Ale najviac nás poteší, keď si dekoráciu vyrobíme za pomoci našich šikovných rúk. Uvidíte, že sa budete chváliť každej návšteve s tým, čo ste dokázali vytvoriť.

Tu je pár skvelých nápadov, ako si dekorovať byt:

Sviečka vie vždy zdvihnúť náladu svojou vôňou. Výborne sa pri nich relaxuje (pri kúpeli).
Sviečku si vieme vyrobiť rôznymi spôsobmi:

  1. kúpite si knot a vosk (existujú rôzne farby a vône, je na Vás, ktorú vôňu a farbu preferujete) a roztopíte ho. Zoberiete si vykrajovačky na cesto a poriadne ich umyjete. Vložíte knot a pomaly budete nalievať roztopený vosk (môžete si formičku aj pridržiavať a slabo na ňu tlačiť), hlavne sa neopáľte. Vosk necháte vychladnúť a stuhnúť, a opatrne ho vyberiete z vykrajovačky. A sviečka je hotová.
  2. Zoberiete si menší pohár a poriadne ho umyjete, aby nebol mastný (potom ho už treba chytať tak, aby ste ho neumastili zvonka). Z lesa si donesiete malinké konáriky a tavnou pištoľou jeden po druhom nalepíte na pohár dookola. Do pohára potom vložíte sviečku a máte hotovo.
  3. Tiež si zoberiete už umytý pohár a kus látky, najlepšie takú, ktorá sa Vám páči. Odstrihnete ju na výšku pohára, a potom ju jednoducho nalepíte na pohár.
Aj v tomto videu nájdete zaujímavé inšpirácie.

Ďalšie skvelé dekorácie!

Podložka pod pohár
Každý pozná, keď má horúci čaj alebo kávu a nechce ju položiť na stôl. Ja mám pre Vás riešenie, ktoré dokáže aj zaujať. Ak pijete víno, tak máte výhodu, ak nie tak kúpte korky v obchode. Prerežte ich na polovicu a tavnou pištoľou ich zlepte k sebe (do tvaru, aký chcete, napríklad do šesťuholníka). Nakoniec môžete ozdobiť okraj dekoračnou páskou.

Prestieranie
Kúpte si hrubý špagát (farba je tiež na Vás). Zoberte koniec a prilepte ho tavnou pištoľou. Potom omotávajte jednu vrstvu vedľa druhej a nezabudnite to lepiť k sebe, aby sa Vám prestieranie po nadvihnutí nerozpadlo.

Nádoba na toaletný papier
Z obchodu si zoberte väčšiu papierovú škatuľu. Omotajte a prilepte na ňu hrubší špagát. Dnu dajte látku tak, aby prečnievala cez okraj (aby zakryla vrchný okraj krabice). Vložte toaletný papier a máte úložisko, ktoré môžete dať aj na viditeľné miesto.

Spomienky
Kúpite si štyri rovnaké rámiky na obrazy a vložíte do nich fotky podľa Vášho výberu. Okraje rámikov zlepíte k sebe a máte výbornú dekoráciu a darček, ktorý môžete podarovať známym, alebo si ho položiť na nočný stolík.

Váza
Dekoračnú vázu môžete spraviť viacerými spôsobmi, ja som pre Vás prichystala dva.

  1. Ak pôjdete k moru doneste si odtiaľ kamene, mušle, soľ, piesok,… V obchode si kúpte priesvitnú vázu. Naplníte ju tak, aby Vám vznikli poschodia (môžu mať aj rôznu hrúbku). Mušle dajte úplne ako posledné na vrchol.
  2. Zoberiete priesvitnú vázu a naplníte ju drobnými okrúhlymi kamienkami. Vložíte do nej umelú kvetinu a položíte napríklad na televízny stolík.
Nekupujte nové, ale použite staršie kvetináče - retro je v móde :)
Nekupujte nové, ale použite staršie kvetináče – retro je v móde 🙂

Štýlový poschodový kvetináč

Tri kvetináče rôznych veľkostí naukladáte na seba od najväčšieho po najmenší. Zoberiete najväčší kvetináč a nalejete doňho čerstvo zarobený betón. Do betónu, do stredu kvetináča zatlačíte pohár a necháte zaschnúť. Na betón naukladáte kamienky a posadíte sukulenty alebo iné rastlinky. Na pohár položíte ďalší kvetináč a postup opakujete.

Samozrejme sa dekorácie môžu kombinovať aj s tými, ktoré si kúpite v obchode. Je teda už len na vás, či dáte prednosť klasickým ozdobám, dokonca v prípade mužov môžeme hovoriť aj o rôznych nožoch, meč katana, alebo army dekoráciám.

Ak máte domáceho miláčika môžete aj jemu vytvoriť nové hračky, z ktorých bude mať obrovskú radosť.

Využite svoju fantáziu a vymyslite si nové vlastné a jedinečné dekorácie, ktoré nikto iný mať nebude len vy. Nebojte sa experimentovať, musíte predsa skúšať, inak na nič neprídete.
Nezabudnite si vychutnávať Váš moderne zariadený byt. Posaďte sa, pozrite sa na Vaše spomienky, zapáľte si sviečku a relaxujte v pohodlí domova.

 

0 komentárov k “Aké sú najkrajšie dekorácie do bytu? Vyrobené vlastnoručne!Pridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.