Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2011
Petr Littman

Architekti poměrně často ve svých návrzích využívají pro tvorbu vzhledu budovy římsový žlab. Toto konstrukční řešení jim umožňuje zvýraznit okraj střechy pravidelným vodorovným pásem. Jen některá materiálová řešení těchto žlabů však lze považovat za spolehlivá a doporučit k opakovanému použití.

římsové žlaby
Vybíráme z našich referencí

V ulici Radlická je plánována výstavba hotelu. Hotel bude postaven mezi stávajícími objekty v proluce a částečně bude zasahovat do vnitrobloku. Posuzovali jsme vliv novostavby hotelu na okolní zástavbu z hlediska oslunění a denního osvětlení.

Hotel Radlická, Praha

Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/05

NESNÁZE REALIZACE REKONSTRUKCE STŘECHY SE SYPKÝMI VRSTVAMI
Ing. Lukáš Klement

V roce 2018 byl v Atelieru DEK dokončen vývoj řešení pro rekonstrukce střech, které obsahují nesoudržné vrstvy a nelze je proto považovat za spolehlivě stabilní proti účinkům větru nebo účinkům tangenciálních sil např. od smrštění materiálů povlakových hydroizolací. Princip řešení spočívá v přikotvení původních vrstev střechy s pomocí Vrtací soupravy DEK a následném přilepení nových vrstev střechy v souladu s ČSN EN 1991-1-4.