00.00
Dnes je pátek 10. května 2024,
svátek slaví Blažena.
Stránku si nyní můžete nově přepnout do denního režimu!

Ježíš chodil po celé Galileji, učil v jejich synagogách, kázal evangelium království Božího a uzdravoval každou nemoc a každou chorobu v lidu.
(Bible - Matouš 4,23)

Čím větší neštěstí, tím rychleji musíme pohnout rukama, nikoli ústy.
(Ricarda Huchová )

Tady je všem špatně!

Na chodbě zdravotnického zařízení sedí řada pacientů. Pokud splnili všechny náležitosti k poskytované zdravotní péči, odevzdali doporučení k odbornému vyšetření, pak jen tiše sedí na lavicích přede dveřmi ambulancí. Mlčí. Jen sem tam někdo špitne něco o pracovním tempu sloužících lékařů a pohledem upřeným na hodinky se ubezpečí, že oběd ještě nenastal. Najednou se otevřou dveře a z ulice do chodby vejde starší pán a paní. Všem přítomným je zřejmé, že se něco vážného stalo. Muž ženu podpírá, táhne, povzbuzuje… Oči sedících nemocných sledují ten „zápas“ a rychle uvolňují místo na lavicích. Už je slyšet zvonek.
„Sestři, manželce se udělalo nějak špatně, právě když jsme byli…,“ říká zadýchaný pán a hned doplňuje: „Má nemocné srdce.“
Sestra se zachmuřeně rozhlédne a pak vychrlí. „Podívejte se, milý pane, tady je všem špatně!“ Prásk. Dveře se zavřely.
Muž to nevzdává. Zatímco „zdraví“ pacienti bojují s zemskou přitažlivostí působící na jeho ženu, on utíká dál chodbou a přivádí lékařku z 1. patra.
„Tak teď se nám opravdu všem udělalo špatně,“ promluví za všechny do ticha chodby jeden hlas. U dveří se zvedne mladá světlovláska a rukou hledá tlačítko. Už je zase slyšet zvonek. 

(zmj)

Načítám kalendář