Dovoz aut z Německa

Proč si někteří lidé při koupi ojetého auta volí dovoz aut z Německa ? Líbí se jim možnost ušetřit peníze na pořízení auta nebo si pořídit auto s mnohem lepší výbavou a motorem. Jiné zase láká unikání ojetina, která je k prodeji jen čas od času. Všechny uvedené informace směřují k pojmu dovoz aut z Německa.

Ceny většiny ojetých aut v Německu jsou výhodnější než ty české. Němci mají více dostupných prostředků na pořízení nových aut a dá se předpokládat, že auta mění častěji než Češi. Díky větší dostupnosti financí na pořízení nových vozů zde není zájem o ojetiny jako u nás a proto dovoz aut z Německa výhodný a zájem o dovoz aut z Německa velký. Můžu zde uvádět konkrétní případy cenových rozdílů, ale ty se měni - ceny vozů klesají a poměr se může měnit. Nejlepší bude když sami navštívíte české inzertní weby a weby s německou inzercí a porovnáte výhodnost dovozu aut z Německa.

Dovoz aut z Německa

Kromě ceny, která je ale nejspíše nejdůležitější faktor pro rozhodnutí k využití služby dovoz aut z Německa může také hrát roli vybavenost aut. Jak jsem již uvedl Němci mají více dostupných prostředků pro pořízení auta a proto jim nedělá moc velký problém, když už si pořizují nové auto připlatit si za lepší výbavu a výkonější motor vozidla. Proto můžete najít za výhodnější nebo alespoň za podobnou cenu s daleko lepší výbavou. Některé prvky výbavy můžete považovat za bezvýznamné, ale například výbava auta jako klimatizace - téměř každé v Německu, v ČR také velká dostupnost, ale ojetina je drahší než auto bez klimatizace vede k upřednosnění dovozu aut z Německa. Mezi další rozhodující výbavu patří automatická převodovka, zde se dá říct, že je v Německu daleko dostupnější v nabídkách než v ČR. Čili pokud chcete automat u konkrétní značky a modelu bude pro Vás nejspíše služba dovoz aut z Německa rychlejším řešením. Výbava bez které jsme schopni se obejít, ale může být užitečná je například tempomat či elektricky vyhřívané přední sedačky, tato výbava se občas stává příjemným bonusem u dovozu aut z Německa.

Stav vozů z dovozu

Stav vozidel z dovozu z Německa obvykle odpovídá servisní knížce pokud je přiložená. Němci obvykle nemají v úmyslu upravovat tachometry vozidel a podobné činy, které zvýší hodnotu vozidla v očích kupujících. Podle mého názoru je to způsobena zejména dvěma faktory, ten první je, že v Německu je tato činnost více trestána a druhým - Němeci mají obvykle vyšší příjmy a nepotřebují kvůli mírně navýšené ceně vozu riskovat zbytečné problémy. Proto pokud má vůz z dovoz aut z Německa stav odpovídající servisní knížce a kupující se chová férově neměl by být tachometr nijak upravený. Dále také může mít prodejce, jak se lidově říká, klidné spaní, protože kupujícího neošidil. Z tohoto plyne, že pokud je auto přes nabídku dovoz aut z Německa pořízené od německého prodejce, který se chová seriózně a předkládá servisní knihu mělo být to být v pořádku. Také berte v potaz fakt, že auto typu Octavia či Passat, které má najeto 200 000 km, je staré 10 let a má naftový motor není nic zvláštního, když si vezmete, že auto najelo průměrně ročně 20 tisíc kilometrů.

Jak pořídit

Dovoz aut z Německa nabízí několik variant. Pokud se vyznáte v technickém stavu vozidel, umíte německy a nebojíte se jednat sami můžete si sami zorganizovat dovoz aut z Německa a ušetříte tak poplatky případným zprostředkovatelům. Dáte také můžete požádat o dovoz aut z Německa autobazar nebo malé prodejce aut specializující se na dovoz aut z Německa na objednávku.Zde již musíte počítat s provizí pro zprostředkovatele, ale výhoda zde, že vidíte na internetu jaký je stav vozu (počet najetých km, zda je u auta serviska atd..) a tento stav očekáváte i u dovezeného vozidla. Nebo si můžete koupit auta již dovezená, ovšem zde je nevýhoda, že auto nemusí být úplně podle Vašich představ a spousta aut dovezených z Německa mělo při prodeji v Německu přiloženou servisní knihu a v v nabídce v ČR již ji mít nemusí, což může vyvolat jisté obavy a proto bych osobně upřednostňoval využití služby dovoz aut z Německa než pořízení dovezeného auta, ovšem zde nemusíte čekat a můžete mít vybrané auto ihned.

Z jiného soudku

Kromě čtyřkolého miláčka také můžete pořizovat dům a pak vám může přijít vhod katastr nemovitostí nahlížení který Vám poskytne hledané informace. Pokud nevíte číslo stavby může být pro vás užitecný web katastrální mapy a procházení v nich.

Dovoz aut z Německa

Zásady ochrany soukromí (privacy policy) - cookies Toto není web dovozce vozidel, jedná se o neoficiální informační web zaměřený na tématiku dovozu vozidel. Autor neodpovídá za správnost informací a za případné problémy způsobené chováním podle těchto informací.