Projekt

Eva Evě

Co to je?

Pracuješ s mládeží v církvi nebo i mimo ni? Vedeš dívčí křesťanskou skupinku? Nebo jsi prostě jen „obyčejná“ mládežnice? Máš pocit, že téma chození a sex je v církvi zanedbávané, ale velmi aktuální? Vidíš, že na mladé lidi je v dnešním světě v této oblasti vytvářen obrovský tlak, aby „slevovali“ a dělali kompromisy? Nevíš, jak se tohoto tématu chopit? Chtěla bys, aby se o tom více mluvilo? Řešíš sama tyto otázky a nevíš si často rady?
Program „Eva Evě“ v místních skupinách mládeže a církvích může být řešením.

Víkendový pobyt (24 hod) Eva Evě je program pro mladé dívky, kde se mluví o sexualitě, partnerských vztazích a biblickém pohledu na tuto oblast.
Tyto pobyty pomáhají dívkám začít budovat neformální vztahy se ženami z jejich křesťanského společenství a nastartovat dlouhodobější vztahy mezi staršími a mladšími ženami tak, jak nás k tomu vyzývá Bible. (Titovi 2, 3-5)
Pobyt je v režii místních vedoucích, které se rozhodly pobyt zorganizovat.

Svědectví

A co o tom říkají ty, které to už zažily?

Terka, 18, účastnice

Díky Bohu za tuhle akci, za všechno, co pro nás dělá a že nás miluje i s chybama! Tenhle víkend sem to zažila, a ještě do teď z toho mám husí kůži… Děkuju všem holkám, maminkám:) za to, že jsme mohli prožít tak skvělou akci a vzájemně si něco předat!!!

Martina, 17, účastnice

Musím říct, že pobyt Eva Evě byl SUPER!!…proč se mi víkend líbil, bylo i to, že se v církvi o sexu a všem, co se toho týká, moc nemluví a všichni se od tohoto tématu spíš distancují…mohla jsem si ujasnit hodně věcí, které se týkají různých oblastí mého života.

Lenka, duchovní maminka, Český Těšín

Toto setkání bourá mezigenerační bariéry. Je to příležitost jak se sblížit. Je to škola i pro duchovní maminky – učí se dávat a také se otevírat a být upřímné i přes negativní prožitky v minulosti.

Jiřina, 16, účastnice

Pobyt Eva Evě pro mne znamenal víc než si kdo dovede představit. Uvědomila jsem si spoustu věcí, vrátila se opět k Bohu a když nosím tu perlu, připomíná mi to, ze jsem se odevzdala cele našemu Pánu. Je pravda, že ON stojí všechno. A stoji to za to. Mnohem víc jsem získala, když jsem Mu odevzdala své hříchy. Už jen ta svoboda je úžasná.

Lucka, duchovní maminka, Český Těšín

Myslím, že to byl hodnotně strávený víkend s holkami. Dnešní mládež má jakékoliv informace na dosah ruky, a tak si myslím, že je moc důležité, abychom byli otevření a upřímní a nebáli se o těchto věcech mluvit. Z odstupem času vidím, že vzaty mezi staršími a mladšími holkami jsou mnohem bližší. Je to na druhou stranu téma, které nutně sblíží lidi dohromady.

Vedoucí pobytu, Havířov

Bylo to opravdu moooooooooooooc fajn!
Samozřejmě hlavně patří vděčnost Pánu Bohu! Pomohl nám zvládnout vše organizačně technické – pobyt na chatě, zajištění jídla, programu, atd.. a hlavně nám dal milost pro dobrý společný čas! Věřím, že jsme mohly holkám přinést tak důležité téma partnerství z Božího pohledu, i našich zkušeností…. Holky to v závěrečném dotazníku hodnotily velmi pozitivně, především naše svědectví! Doufám, že jsme tímto pobytem podpořily naše vzájemné vztahy a že aspoň u některých budou povídání a maminkami pokračovat 🙂 což také některé holky už vyjádřily a chtějí to!

Verze programu

Existují dvě verze programu.

    • Classic (15 – 20 let)
    • Na rovinu (12 – 13 – 15 let)

  • Program Classic je hlavně pro věřící, znovuzrozené dívky, ale rozhodně není na překážku, když se pobytu budou účastnit i hledající kamarádky. Je ale dobré, aby měly ve skupině vytvořeny nějaké vztahy, slyšely evangelium a aby byly připraveny na to, že celý pobyt bude z pohledu křesťanství. Jejich názory a nesouhlas mohou vyvolat zdravou diskuzi, pokud bude citlivě a s láskou vedena. A nakonec se mohou setkat s Kristem skrze toho velmi citlivé a v tomto věku zásadní téma.
  • Verze Na rovinu se také hodí pro dívky, které mají křesťanské základy, ale nejsou znovuzrozené.

Chcete vědět víc?

Jak připravit pobyt?
Kde získat knihu Eva Evě?
FAQ