MacPodpora a iSupport nově i v Brně!

Jste z Moravy a trápí vás rozbitý displej na Vašem iPhone 6 nebo pomalý MacBook či iMac? Nemáte dobré zkušenosti s autorizovaným servisním střediskem Apple nebo jen nechcete platit drahé autorizované opravy? Pomůžeme Vám vyřešit Vaše záruční i pozáruční opravy nově hned na 2 místech ČR.mac-podpora-1 Pokračovat ve čtení „MacPodpora a iSupport nově i v Brně!“

Poker naživo na Vašem iPhonu

Pro ty, kteří poker nejen rádi hrají, ale také se zajímají o události ze světa okolo něj, přichystala britská online herna PokerStars novou aplikaci PokerStars TV. PokerStars je jednou z největších společností tohoto druhu na světě – nedávno expandovala i do České republiky a dnes nabízí možnost hrát nepřeberné množství variant pokeru, ať už za pravé peníze, nebo za virtuální žetony.zahrajte-si-poker-kdekoliv_590x399 Pokračovat ve čtení „Poker naživo na Vašem iPhonu“

Rozhovor: Miloš Endrle & Geewa – budoucnost je v interaktivní televizi

Miloš Endrle, bývalý programátor burzovních aplikací, v roce 2005 založil společnost Geewa. Ta je dnes jednou z mála českých herních společností, kterým se podařilo dobýt světový trh. Dělat mobilní hry pro smartphony i Facebook.

Miloš Endrle, zakladatel a šéf české online herní společnosti Geewa, foto: Zelená vopice
Miloš Endrle, zakladatel a šéf české online herní společnosti Geewa, foto: Zelená vopice

Na jedné prezentaci jsi řekl, že zhruba 20 % vývoje hry děláte před spuštěním a plných 80 % až poté. Jak je potom obtížné vývoj vůbec plánovat?

Myslím si, že je to jednodušší. Když to řeknu hodně tvrdě, tak se moc neplánuje. Plán je vždy takový udělat za rozumnou dobu, tj. za 3 až 4 měsíce, první hratelný prototyp. To je těch 20 %. Hru spustíte a uvidíte jak se vyvíjí. Může se stát, že udláte neúspěšný prototyp. Ale to není problém, protože jste investovali jen 20 % času a prostředků a pak zjistili, že to nedává smysl a sekli s tím. Když ale nějaká aplikace už po 20 % funguje, doděláte zbytek. Není to pochopitelně vždycky přesně 20 %, záleží hra od hry, ale zhruba takhle to funguje. Navíc, důkazem, že trh se zdokonaluje, je i fakt, že z původních 3 až 4 měsíců se stává čím dál tím delší doba.

Aktuálně jste pohltili nový tým Cuketa. Co si od něj slibujete?

Cuketa je brněnský tým. Dělají Age of Defenders – multiplayerovou variaci žánru tower defense. Pro nás je to jako synchronní koncept velmi zajímavé.

To už ale není úplně casual záležitost?

Ne, je to daleko víc core, ale my s tím máme velké casual úmysly. Rád používám větu, že „casual je vstup do core“. Tady je jakýmsi milníkem, který máme neustále před očima titul Kingdom Rush. Je to singleplayer, ale dobře ukazuje jak se dá z původně hardcore konceptu udělat casual. Přesně to chceme udělat i my. Dát to na FB a udělat hru cross-platformní. U Cukety ale především zafungovala chemie, týmy si sedly – jak lidsky, tak technologicky. Práve ty synergie byly rozhodující.
Pokračovat ve čtení „Rozhovor: Miloš Endrle & Geewa – budoucnost je v interaktivní televizi“