Academy Tour XXX. - Dovoz veselí po třicáté

Ani tři kříže z populární písně, ani úctyhodná série bezchybných hodů v bowlingu, nýbrž další z řady turnajů série Academy Tour naplnil v neděli areál TJ Pankrác. Pořadové číslo 30 vypovídá o tom, že původní nápad ozvláštnit školní sportovní rok se stal pevnou součástí florbalové sezóny. Díky neustálému přílivu nejmladších posil zároveň nemusí vstup do čtvrté dekády nikoho děsit.

Na oslavu dorazili holky a kluci v počtu dvojnásobně převyšujícím množství svíček na pomyslném dortu. A proto, že byste v našem slovníku hledali výraz „pasivně přihlížet“, hlavním hrdinou dne se stal doopravdy každý. Akce svým pojetím navíc smazávala rozdíly mezi jubilanty a gratulanty. Zahajovací a závěrečný pokřik vzývá Flobo, které ožívá jenom díky jednotlivým členům.

Staronový tříhodinový formát turnaje nijak nepoznamenal celkový čas strávený na hřišti a navíc zkrátil dobu čekání mezi zápasy. Zvláštní uznání zaslouží starší děti z Hostivaře, které doplnily méně početné týmy. Oddělit se od primární party určitě nebylo nic jednoduchého a souhlas s přesunem umožnil využití původního harmonogramu. A komu jsme připíjeli rychlými špunty? Spokojeným dětem, rodičům souznícím s naší filozofií, komunitě vnášející radost do života všem svým členům a alespoň dalším třiceti podobně zdařilým víkendovým blokům.

PS: Během vyhlašování výsledků došlo k chybnému určení pořadí. Rád bych se jménem celého klubu za toto selhání omluvil a ujistil Vás, že jsme neprodleně přijali opatření, která podobná pochybení do budoucna eliminují.

Díky za nadhled!

Vašek

Ligová parta prožila další nezapomenutelný víkend na Týmovce

Promítání Flobo filmu natočeného hráči, otevírání a výměna Flobo kartiček, esports turnaj, 4 hodiny florbalu a jump arena. K tomu velká pizza, chipsy, smažené řízky, domácí bábovka. Týmové akce ligové složky mají úplně vše. A hlavně, skvělou partu zfanatizovaných ligových hráčů, bez kterých by tohle všechno nemělo smysl :)

Kluci z Rybníčků předvedli parádní filmařskou práci, ve 45 minutách shrnuli Flobo historii i současné skvělé tažení mladších žáků sezonou. Obecenstvo posilněno občerstvením odměnilo autory nejen potleskem, ale i správnými reakcemi v průběhu filmu. V turnaji esports Brawls Stars jsme poznali 3 nejlepší Brawlery týmu. Stihli jsme rozbalování a výměnu Flobo sběratelských kartiček. Byla to jedna velká party. Úplně se nám nepodařilo jít rozumně spát, ale to do Nisy natrénujeme :)

V neděli jsme zvládli specificky zaměřené tréninky. Doplnila nás trenérka Naty, která přinesla zase jiný pohled. V zápase proti trenérům byla šťástnější naše trojice. I přes to, že Tomovi rozhodčí z řad malých soupeřů neuznali závěrečný gól, trenéři se radovali z vítězství na nájezdy. Samozřejmě je potřeba děti učit, že nedostanou nikdy nic zadarmo :) Skákání v jump parku bylo super, nechali jsme tam poslední síly, a tak to má být.

Děkujeme všem, je to prostě jízda! :)

Tom, Pája, Naty a Ondra

Pohodová rodinná atmosféra? V devátém kole mladších žáků zaručeně potvrzena :)

Předposlední kolo mladších žáků patřilo všem, kteří jsou nedílnou součástí nejen týmu mladších žáků. A nejsou to jen hráči, trenéři, jak si mnozí mohou mylně myslet. My všichni pocházíme z různých rodinných zázemí a následně tvoříme společné hodnoty v jednom týmu. Ve Flobu máme velké štěstí. A vlastně, to je asi i tím hlavním důvodem, proč se nám urodil ten nejlepší tým, který si můžeme přát.

Naši hráči pochází ze skvělých rodinných prostředí. Ne všichni to mají úplně jednoduché, ale z dlouhodobé komunikace se všemi z rodičů jasné je, že všichni jim vytváří ty nejlepší podmínky a předávají ty správné hodnoty, na kterých se jednoznačně shodujeme. Na večerní laser game se sešlo 40 rodičů, prarodičů, malí i starší sourozenci z Prahy 8 a 10 všichni spojeni tím, co baví jejich děti, a v čem je jejich nejbližší tak podporují. Že se nám o několik hodin dříve výsledkově nepovedl až tak turnaj v prvním koši nikoho vlastně moc nezajímalo. A tak to má být, jsou důležitější věci :)

Chtěli bychom tímto poděkovat všem rodičům, mladším i starším sourozencům, babičkám a dědům za to, že kluci a holky můžou. Jste často neviditelnou součástí týmu, ale naprosto nepostradatelnou. Nebojte, nezapomínáme na vás :)

Tom a Pája

Elévové si po ligové pauze zahráli s týmy z vyšších košů a brali dvě výhry!

Elévové chytali bronz na Floorball Kralupy Cupu

Jak to dopadne, když si dá Flobo srázek s týmy z vyšších košů v Kralupech? Je to jedna velká florbalová sobotní party! Početná skupina dětí a ospalých rodičů s trenéry se vydala ranním vlakem na první sezónní neligový turnaj. Pompézním nástupem za efektu nasvícené vystřelující páry jsme vystřelili na hřišti vstříc novým zážitkům. Nutno dodat, že jsme náběh zvládli až na druhý pokus, protože chybou v komunikaci vběhly na hřiště všechny týmy za sebou, za překvapení moderátora, který si ani nestihl nachystat mikrofon a představit týmy postupně.

Za mohutné podpory rodičů, kteří stihli minimálně jedno předzápasové kafe, jsme odehráli první utkání se superligovými Blacky. Překvapení soupeři se museli smířit s remízou, zápas to byl vyrovnaný se spoustou šancí na obou stranách. Starší bratři Blacků se v následujícím utkání zastrašit nenechali a hráli svou hru na schovávanou, která se našim ani trochu nelíbila a odmítli se účastnit hledání. I z toho důvodu jsme často nechávali soupeře samotné a ti si uměli zkušeně poradit.

Souboje s bájnými starořeckými hrdiny byly dostatečně epické! Perseus neměl zatím naštěstí úplně svůj den a naši dravci odráželi všechny útoky na našeho medúzáka v bráně. Rozešli jsme se tak smírně. Poslední zápas ve skupině byl rozhodující, pokud jsme se chtěli vyhnout klání o vyřazení, museli jsme nutně zvítězit. Hercules možná dokázal zkrotit Kerbera nebo zabít nemejského lva, na Flobáky si však nepřišel a slavili jsme tak mohutné vítězství. Zakončit skupinu s jednou porážkou proti velikánům byl sen a ten nám přinesl semifinále!

Často se nám v této sezóně stává, že se ocitneme v situaci, která je pro nás úplně nová, jak pro hráče, tak trenéry. Je hrozně těžké si představit, s jakými emocemi pracovali naši malí reprezentanti, kteří byli blízko vytoužené medaili, což je něco, o čem se nám před rokem ani nesnilo. Odvetu s Heraklem jsme nezvládli vlastně vůbec, ale to se prostě stává. Nejvíc se člověk v životě naučí z proher. A abychom se naučili opravdu hodně, tak ani zápas o bronz nevyšel, i přes obrovskou snahu dotáhnout ten poslední gól. Naši bušili a bušili na bránu, ale soupeřův gólman ne a ne otevřít.

Čtvrté místo je úspěch, ale hlavně jsem obrovsky hrdý na všechny, kteří se svým heroickým výkonem podíleli na tomto obrovském zážitku.

To nejdůležitější v životě se neměří hodnotou ani počtem medailí a já jsem přesvědčený o tom, že v těchto aspektech už máme dávno vyhráno :)

Děkujeme i rodičům za podporu nejen na turnaji, ale po celou sezónu! :)

Tom a Pája

Bronzoví v 1. koši! Mladší žáci přezimují na 3. místě v soutěži!

Další neskutečnou kapitolu dopsali mladší žáci, kteří ještě v září prohráli 9 utkání v řadě a první kolo zakončili poslední v nejnižším koši, aby potom odmakali neuvěřitelnou cestu ligovými koši až do toho nejvyššího. Ani tam nedali soupeřům nic zadarmo a urvali si po dvou výhrách a prohrách parádní třetí pozici. Každý člen týmu má lví podíl na všem, co jsme za poslední měsíce zažili. Svou premiéru navíc v mladších žácích zažila elévka Naty, která se mezi ostatními neztratila a pomohla k tomuto skvělému dalšímu úspěchu.

Celý turnaj na videu rozebrala pětice hráčů, víc tedy není potřeba dodávat :)

Děkuji všem za tuhle partu, která společně žije každou minutou.

Tom

Příště snad lépe

Turnaj na ŽŠ Bítovská nám bohužel nevyšel podle našich představ. Tři zápasy nám těsně utekly, z toho dva o jediný gól a první zápas s postupující Slávií o dva. V celém turnaji nás trápil špatný vstup do utkání, a byť jsme nakonec vždy našli sílu k pokusu o obrat, bylo to již o chloupek pozdě. Výjimku tvořil zápas s Baracudas Slaný, kde jsme naopak měli i trochu štěstí a vyhráli jsme drtivě 7:0. Pozitivum do dalšího turnaje je skutečnost, že žádný ze zápasů pro nás nebyl bez šancí, a pokud zlepšíme svůj výkon, máme zajisté šanci na mnohem lepší výsledek.

Ondra



Sedmnácti zápasová šňůra bez prohry končí ve městě automobilů, náš tým ale jede dál a zahraje si první koš!

Stříbrné sedmé kolo pro nás zhodnotili úplně všichni puberťáci v týmu a jejich trenéři:

Monča: Poslední zápas už byl sranda, protože to nejhorší jsme stejně nedali, tak jsme si to víc užívali a srandovali. Pomohl nám Christiano Ronaldo, kterého jsem měla celou dobu v batohu.

Maruška: Bylo to dobrý, ale mám hlad a chci se najíst.

Kryštof Mu.: Bylo to fajn, poslední zápas jsme byli už unavení a tolik nám to už nešlo. První zápasy byly dobrý, poslední už byl horší.

Kryštof Mo.: Souhlasím.

Rudi: Hráli jsme dobře, ale čtvrtý zápas jsme mohli být aktivnější, všichni jsme dělali zbytečný chyby. Zkusíme ten postup znovu, do třetice všeho dobrého a tu Davli už porazíme.

Domča: Bylo to všechno dobrý kromě posledního zápasu, kde jsme byli docela ospalí. S Davlí to ušlo, nedokázali jsme ale střídat.

Ondra: Turnaj se určitě povedl a můžeme být šťastní za to, co jsme odvedli.

Adam: Turnaj se mi líbil. Ze začátku to bylo dobrý, ke konci jsme už byli pomalejší. Musíme zlepšit zabírání hráčů a abychom se nepřizpůsobovali pomalé hře soupeřů.

Tom: Hodně jsme prodali zápas s Davlí a byl blbej, jinak to bylo v pohodě.

Břéta: Bylo to samozřejmě klasicky dobrý, škoda těch dvou gólů, ale druhý místo taky dobrý.

Jáša: Škoda naší série, protože 17 zápasů za sebou bez prohry bylo docela hodně hezkých. Bohužel s Davlí jsme to zase psychycky nezvládli a o ten gól zase prohráli.

Hyňa: Je škoda toho, že jsme nedali víc gólů a neporazili Davli.

Vojta: Turnaj byl tryhardící, hráli jsme docela dobře.

Kosťa: Hráli jsme hezky a docela mě to bavilo.

Albert: Jsem smutnej za všechny ty chyby, co se nám staly, ale jsme předvedli dobrý výkon a dobře jsme to zahráli všechno.

Trenér junior Pavel: Škoda posledního zápasu, všichni vypli a nelíbí se mi svádění věcí na ostatní. Jinak ale dobrý, snažili se, makali a hráli docela dobře.

Trenér Tom: Baví mě na tom úplně všechno, nejvíc náš tým a každý jedinec v něm. Tahle parta se skvěle doplňuje a zažívá to nejlepší z Floba. Nikdo už nepochybuje o tom, že chceme hrát mezi nejlepšími v soutěžil.

PF 2024

Děkujeme všem za nespočet zážitků v roce 2023! Flobo tvoříte hlavně vy a my jsme moc rádi, že jste součástí Těšíme se na vás v nabitém roce 2024.

Jízda ligových týmů pohledem trenéra juniora Pavla

První polovinu ligové sezóny nám zhodnotil junior trenér Pája, který se k oběma týmům připojil v dubnu, absolvoval kompletní letní přípravu a začátek sezóny prožívá s oběma kategoriemi. Má tak nezávislý nadhled na oba týmy.

Jak se týmy v mezidobí zlepšily

Od dubna je to obrovský posun, je tam velký pokrok, už byl i po letní přípravě. Hráče posunulo i zápasové tempo. Všichni se koukaj, dávají neskutečný přehrávky, které bych si před půl rokem ani nedokázal představit. Někteří mladší žáci trénují i doma, je vidět na videích, které posílají, jak se zlepšují. Společné akce přispívají k výsledkům, často trávíme čas společně, trénujeme navíc.

Jak hodnotí filosofii klubu

Flobo je něco jako rodina, všechny to spolu baví, trávíme čas na společných akcích, je to mnohem zábavnější, jak jinde. Tolik se nepotí florbal, dává se do toho i víc té zábavy, a to mi přijde taky super.

Jak fungují oba ligové týmy

Tým mladších žáků je dost dobře sehraný, všichni se tam spolu baví, je to tam více taktický, koukají se na to už jinýma očima, sledují zápasy superligy a trénují doma. Je tam dost příjemné prostředí. Mladší žáci se dobře sehráli a skamarádili a přijde mi, že se na sebe těší, až se uvidí. Že je tým slepený ze dvou škol už nikdo nepozná. Je tam příjemné prostředí. Podařilo se nám změnit to, že už na sebe neštěkají, když někdo udělá chybu, nebojí se, že něco pokazí, mnohem více se podporují a fandí si. Mladší žáci jezdí společně na turnaje, to je taky super. Elévové mají výhodu, že všichni trénují spolu. Je to víc o zábavě, všichni si pomáhají a posunují se velkým skokem. Podporují je i rodiče, na elévech se hodně fandí na tribunách.

Jak se podle něj budou kluci a holky posouvat

Myslím si, že se všichni budou dál zlepšovat a na konci to budou úplně jiní hráči. Všechny to baví, někteří koukají na superligu a řekli si, že musejí makat taky.

Jak se Pájovi zatím trénuje

Trénuje se mi tady super, kluci a holky mě přijali, poslouchají, jsou přátelští a respektují mě. Zkouším nová cvičení, sleduju, jak na to reagují, jestli je to baví nebo ne a jak jim to jde. Nejvíc se v roce 2024 těším na další Týmovku!

Pája

Mladší žáci neprohráli ani ve druhém koši a sahali po další senzaci!

Fantastické tažení sezonou podtrhli naši dravci na posledním turnaji roku 2023. Naše parta deklasovala Boleslav a Spartu, vyrovnala gólem v poslední minutě s Kolínem a v závěrečném utkání musela zvítězit alespoň o dva góly, aby senzačně postoupila mezi nejvyšší elitu soutěže.

Motivace byla obrovská, ale hlava často chtěla něco jiného, než ruce a nohy. Nervozita nám svazovala ruce, tým byl v úplně nové situaci a každý se s ní musel nějak vyrovnat. Někomu to šlo lépe, jinému hůře, obecně jsme ale bojovali všichni hlavně sami se sebou. Začátek byl velmi opatrný. V poločase byl tým vyhecován a odskočil dokonce na rozdíl pěti gólů. S každou další minutou však přicházela další a další krize, která vygradovala v samotném závěru. Někteří byli tak nervózní, že se na to nemohli ani dívat, jak Jágr na MS 2010 ve finále s Ruskem. Time-out měl vše vyřešit, ještě jsme byli ve hře, byly připravené poslední dvě formace. Ty se nám však rychle sesypaly poté, co jsme udělali dvě závažné chyby, které zapříčinily konečnou remízu. Byla to ale obrovská zkušenost pro všechny. Kluci a Monča znovu dokázali přehrávat soupeře, a i ve druhém koši se s nimi bude jednoznačně počítat. Sladká tečka v podobě zákusků v místní cukrárně byla zaslouženou odměnou za všechny první měsíce sezóny.

Dámy a pánové, tohle je jízda! Díky všem za celou první polovinu sezóny, jsem na tým neskutečně hrdý, je to cesta, která dává smysl nám všem a hlavně nás baví :) Užijte si zaslouženou vánoční pauzu. Těším se na další společné zážitky v roce 2024. Čeká nás toho ještě spousta!

Tom

Academy Tour XXVII.: Vytváříme hřejivé vzpomínky, hřeje nás dobrý pocit.

První adventní neděli si prakticky všichni zapálili svíčku v očekávání blížících se Vánoc. K několika emočním vzplanutím došlo i v přeneseném slova smyslu. Na Pankráci se odehrál turnaj školních družstev a barvy jednotlivých táborů nehájili jenom děti, ale nově se do hry vložili také rodiče. Ve Flobu se snažíme doprovázet holky a kluky při jejich prvních sportovních krůčcích a přispět k tomu, aby si k florbalu vytvořili pozitivní vztah. Náhodný kolemjdoucí by jistě nezůstal na pochybách, jestli sportovní hala zahořela zdravou hráčskou vášní.

V zájmu sladění věkových kategorií vznikly smíšené skupiny z nejrůznějších koutů Prahy, ale díky společnému cíli fungovaly jako staří známí. Přátelská a bezpečná atmosféra je ostatně jedním z pilířů naší činnosti. O to příjemnější bylo pozorovat, že na dopolední klání nastupující generace navázali ve stejném duchu jejich tátové a mámy. Tribuny ožily očekáváním a mládí neúnavně povzbuzovalo své větší kolegy ve všech zápasech. Vyplavený endorfin se propsal do zbytku harmonogramu a když jsme si na závěr rozdali dětské šampaňské na přípitek, hlasitý potlesk patřil nám všem. Každý se podílel na události, která by nemohla dostat pod jednu střechu více než 180 lidí, kdyby to nedělali rádi.

Mockrát děkujeme a těšíme se na všechna další příští!

Vašek

Premiérová Týmovka odšpuntována třetím postupem v řadě

Ten příběh nekončí, my jedeme dál :) Poslední listopadový víkend se zapíše do bohaté Flobo historie jako jeden vůbec z nejpamátnějších.

Vše začalo sobotním pátým kolem ligy mladších žáků. Ti se sešli na Bítovské v téměř plném počtu a vybojovali si čtvrtý postup v řadě. Nikomu v předchozích letech se nepodařilo zvítězit 11x po sobě, a pokud jsme psali na konci minulé sezóny, že nám tenhle tým ještě ukáže, tak teď valíme bulvy všichni ještě víc. To, že jsou všechna finále jednoznačnou záležitostí, svědčí především o pohodě v týmu a hlavně obrovské touze našich dravců vyhrávat. Ta jejich cesta je na první pohled téměř neuvěřitelná, ale jak řekl Brumbál Harrymu: “Vlastně když se nad tím zamyslím, nepřipadá mi to vůbec zvláštní”.

A tímto se dostáváme k Týmovce, která následovala. Nesměli chybět stejně úspěšní elévové :) Zákaz mobilních telefonů mnohé účastníky vyděsil, ale úplně zbytečně. S Ondrou jsme s radostí sledovali občasný neřízený chaos na ubytování, kdy se úspěšně všichni bavili mezi sebou a zjistili, že to není vůbec špatné. Nikdo si na zařízení ani nevzpomněl. Řízenou součástí programu byla společná hra a video rozbor zápasů mladších žáků. K večeři jsme na počest Kevina objednali 13 velkých pizz, v permanenci byla masážní pistol. Všichni postupně odpadli a než jsme se naděli, vstávali jsme na ranní trénink do haly. Tam jsme zvládli parádní první florbalovou dvouhodinovku, nikdo nic nevypouštěl naopak v Letňanech všichni jeli na maximum. Smažáky na oběd slavily úspěch. Druhá tréninková jednotka byla spíše herní, nesměl chybět zápas proti trenérům, který vyzněl lépe pro ně. Nezbývá než se těšit na odvetu. Bazén jsme si užili, energii jsme ještě nějakou měli.

První polovina ligové sezóny sečtena, podtržena. Chtěli bychom všem našem ligovým hráčům poděkovat za to, že můžem. To, že se nás teď spousta lidí z okolí ptá, co jsme za tým a kde jsme se tu vzali, je hlavně jejich zásluhou. Ta cesta byla dlouhá a náročná a stále je, ale pokud ji půjdeme takto naladěni, tak může být ještě hooodně zajímavá :)

Děkujeme Pájovi, který zvládl úplně celou Týmovku jako trenér junior s naprostým přehledem, a Ondrovi s Naty, bez kterých by to o víkendu nešlo.

Tom

Vánoce s Flobem - kolekce Jsem Flobo na e-shopu

Florbalové tréninky jsou v plném proudu a děti už pomalu píší Ježíškovi. Pokud byste chtěli naše florbalisty a florbalistky potěšit něčím pořádně Flobáckým, v čem by třeba mohli zářit na trénincích, je pro vás stále otevřen náš e-shop Jsem Flobo. Tam můžete vybírat z mikin, triček, tepláků, ponožek, ale i různých doplňků v podobě lahví, vaků nebo třeba limitovaného Flobáčka. Vše máme přichystané za příznivé ceny, ale v omezeném počtu kusů.

Předvánoční objednávky s doručením na turnaj Academy (neděle 3.12.) nebo na trénink po Academy vyřizujeme pouze do pátku (1.12.). Poté se e-shop uzavře a otevře až v novém roce.

Krása střídá nádheru

Na turnaji v Říčanech se týmu elevů podařilo po čtyřech výhrách podruhé za sebou postoupit. Úspěch tohoto turnaje lze vyčíst i ze statistik, neb v každém zápase jsme vstřelili minimálně 10 gólů. Hlavním plusem však byla naše předvedená hra, což myslím může potvrdit každý, kdo nás viděl hrát. Během zápasů jsme mnohokrát předvedli kombinace, za které by se nemusel stydět ani kdejaký superligový tým. Zkrátka, z trenérské pozice to byl opravdu pěkný pohled.

Nezbývá než doufat, že si formu 7 vítězných zápasů v řadě udržíme i do dalšího turnaje a také, že se úroveň a kvalita naší hry bude posouvat stejným způsobem stále vpřed.

Ondra

Fantastický turnaj korunovali mladší žáci postupem do 3. koše

Měl to být speciální den už jen tím, že jsme se těšili na večerní superligové utkání Tatranu proti Blackům. Náš tým dravců je ale letos tak rozjetý, že si ho prostě ještě vylepšil :) Již minulý turnaj jsme brali dvě výhry ze tří, postupové myšlenky byly ve hře, čekal nás však těžký los. Nejprve jsme sebrali body právě Tatranu, následně jsme měli co vracet Časlavi, která nás porazila v prvním kole. A i ta si na nás vylámala florbalky. Nažhavení Flobáci se tak těšili na boj o postup. Ve finále smetli i Dobříš a pokořili další velký milník. Příští turnaj odehrají ve vyšším koši!

Celému týmu patří obrovská pochvala za to, jak poslední měsíce roste. Je vidět, že Flobáky florbal baví a dávají do toho díky tomu všechno. Kluci a holky jsou hlavně skvělé osobnosti, se kterými se výborně pracuje. Jakmile k tomu přidáváme i další florbalové a taktické prvky, mícháme neskutečný elixír, za který by se nestyděl ani Asterix s Obelixem. Prošli jsme si za poslední dva roky vším možným a jsme moc rádi, že se dravcům úročí práce, kterou vždy odvádí poctivě a s maximálním úsilím. Týmové akce jsou odměnou, která tohle všechno podtrhuje. A to si kluci potvrdili i tím, že za ty jejich suprové transparenty se jim přišly podepsat ty největší tatranské a české hvězdy. A není divu, v hale jsme byli nejvíc slyšet právě my! :)

A aby těch úspěchů nebylo málo, a protože i to souvisí s naší filozofií, jsme moc rádi, že jsme do realizačního týmu ligových týmů mohli přivítat oficiálně Páju, který se zapojil dobrovolně do přípravy společně s našimi dravci. Jsme přesvědčeni, že i on přivede na úspěšnou florbalovou cestu starších žáků další naše naděje :)

Díky všem, kteří se podílí na tomto velkém příběhu :)

Tom

I tentokrát byl velký zájem o rozhovory:

Rudi: Je to skvělý pocit. Proti Čáslavi, jsem byl strašně nervózní, ale jsem rád, že jsme to vyhráli. Finále už potom bylo lehčí. Důležité byly nahrávky, dali jsme do toho všechno. V posledním zápase jsme už byli trochu unavenější, ale fakt jsme chtěli vyhrát. Třetí koš bude těžší, ale musíme to prostě vyhrát a postoupit do prvního koše.

Tom: Pocity mám podobné jako Ruda. Bylo to celý napínavý. Dělal jsem trochu chyby v obraně, ale to nevadí. Zapůsobily bílé dresy, hodně jsme si nahrávali, nabíhali, útočili a snažili se co nejvíc vyhrát, takže to klaplo. Třetí koš bude určitě o dost těžší.

Vojta: Myslel jsem si, že Tatran bude těžší. Jsem rád, že jsme postoupili. Za mě byly klíčem k úspěchu nahrávky a střely, dobré přihrávky před bránu. Ve třetím koši budou podle mě lepší hráči a budou toho víc umět.

Půlročník Flobo / říjen 2023

Další číslo klubového časopisu si můžete přečíst již nyní online na našem webu! A co se v něm všechno dočtete? Jaké jsme si dali domácí úkoly před začátkem školního roku na jednotlivých školách? Co všechno zažily naše ligové týmy v minulé sezóně a na co se všichni můžeme těšit v té aktuální? Nenechte si ujít ani rozhovor se zástupcem Academy složky, který vyloženě žije nejen hokejkovými sporty.

Dvě výhry a prohra s postupujícím. Mladší žáci to zaslouženě prolomili!

Den plný zpoždění byl nakonec tím milníkem, na který naši dravci tak dlouho čekali. Hašení požáru na smíchovském nádraží nás sice ráno zdrželo, naše ambice prolomit negativní šňůru však hořely dál.

Ještě jsme ani nevěděli, že v prvním utkání hrajeme s budoucím postupujícím. S berounskými jednorožci jsme drželi krok, nebyli jsme ale bohužel po celou dobu úplně v zápase a nenavázali jsme na dobře odehrané zápasy prvního kola. Padli jsme o čtyři góly. S Tatranem, který vedl superligový hráč Mühlfait, jsme spustili kanonádu a po nakonec jednoznačné výhře brali první body v sezóně. Překvapený Mühlfait následně ochotně rozdal několik podpisů na míčky a florbalky. Čekal nás tak zápas o 3. místo, na který jsme čekali neuvěřitelných dalších pět utkání. Doping v podobě kyselých rybiček nám pomohl nastartovat florbalový motor a hořovičtí draci čelili nesčetným pokusům našich bílých nájezdníků nasázet co nejvíc branek. Měli jsme velkou smůlu v koncovce, na hřišti jsme byli po většinu zápasu jednoznačně lepší. Kvůli tomu jsme se však báli o výsledek až do posledních sekund. Závěrečný hvizd rozhodčího a celkových 6 bodů bylo ale tou největší odměnou za snažení v posledních měsících. A to naprosto zaslouženou.

Díky všem Flobákům z této skvělé party, kteří se na tom všem podílí!

Tom

Zájem o rozhovor byl tentokrát tak velký, že bychom z toho vydali další dva články…

Nejmladší účastník, ještě stále elév a autor většiny branek v rozhodujícím zápase Hyňa: Hezky jsme si nahrávali a ve druhých polovinách zápasů lépe bránili. Máme na to i postoupit. Oproti elévům jsou soupeři o dost lepší, je to úplně něco jinýho. Něco se naučím z těchto turnajů navíc. V posledním zápase jsem dostával hodně dobrý nahrávky a snažil si nabíhat, občas mě soupeři nechali volného.

Střelec a golman v posledním zápase Ondra: Je to strašně super pocit, cítím, že jsme si to zasloužili. Bojovali jsme až do konce a jsem neskutečně šťastnej, že jsme to konečně dokázali! Začali jsme kombinovat, obrana se vracela, víc jsme se zapojovali, pomáhali si. V prvním zápase jsme to hodně tahali na sebe, nevraceli se do obrany.

Další střelec a golman proti Tatranu Břéťa: Jsem mega rád, doufám, že i příště postoupíme, týmy jsou ale dobrý. V prvním zápase jsme byli rozespalí, nechodili do střel, jako bychom se báli. Musíme víc chodit do soubojů tělem a nezahazovat tolik šance.

Ještě jeden střelec a golman proti Berounu Jáchym: Dostupovali jsme hráče, vytvářeli si střelecké příležitosti, ale neproměňovali, občas jsme vypustili souboje, na koncovce musíme zapracovat. Z pohledu brankáře se nám v prvním zápase nedařilo snižovat střelecký úhel, nechali jsme soupeře moc střílet. Neproměňovali jsme šance. Mohli bychom si víc přihrát.

Letošní nováček v sestavě Kryštof: Víc jsme si nahrávali a chodili do obrany, všechno jsme zlepšili. Mám z toho super pocit, jsem rád součástí tohoto týmu, a taky že jsme dali tento rekord výher. V prvním zápase jsme hodně hráli na sebe. K postupu potřebujeme víc kombinovat, ale myslím si , že na to máme.